Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Tuesday, August 23, 2005

Selamat Pengantin Baru...

Tahniah buat Nasran dan Noor Asiah, yang selamat bersanding pada 21 Ogos 2005 (Ahad)... (akad nikah berlangsung hari sebelumnya, 20 ogos 2005-Sabtu di Masjid As-Syakirin, Gombak). Selamat Pengantin Baru buat kedua2nya... Semoga ikatan yang kalian bina ini akan berkekalan sehingga ke anak cucu. Tahniah sekali lagi...




Tahniah juga kepada Sarah dan Ejai, yang majlisnya juga berlangsung semalam... Sori kami tak dpt dtg... apa pun, Selamat Pengantin Baru... Semoga sentiasa berbahagia.. :-)

Tak lupa juga kepada Nani dan Alfi yg majlisnya berlangsung pada 20 Ogos 2005... Sori jugak kami tak dpt nak pi sebab jauh sgt... Penang ttuu.... apa pun hanya doa kami bersama kalian di sana... insyaAllah kalau buat majlis kat KL, kami akan pi... Selamat Pengantin Baru... Tahniah... :-)

Nani...



Hm.. Nani satu2nya anak buah pempuan (buat masa ni.. :p).. suke sgt make-up tak macam mak uda dia yg tak reti make-up nie.. heheh :-)) .. tapi jgn tekejut.. gmbr kat atas ni mak uda dia yg contengkan.. :p make-up tak tebal.. tapi si kecik tu ngamuk suruh pekatkan make-upnye tu.. uish!! sabo je la.. umur baru jek 7 thn.. tp ngalahkan org dewasa...!! Siap ada set make-up sendiri tu.. ish.. ish.. ish... :-)


Ha.. yg ni ada rupa mak uda dia tak?!?!

Wednesday, August 10, 2005

Tiada Lagi Tangisan - Aishah

Kini telah lama kita berpisah
Rintihan asmara kian berubah
Tiada lagi mengharap
Tiada lagi belaian manjamu
Semua telah berakhir

(ulang)
Ketenangan hidup menyinariku
Keperitan cinta terlerai sudah
Tabahkanlah hati luka nan berduri
Ku mengenali….
Siapakah diriku yg sebenarnya

(c/o)
Tiada lagi tangisan
Tiada lagi air mata
Membasahi jiwa luka
Yg tinggallah hanya memori duka
Semuanya di duga
Pertemuan kali ini takkan berkekalan
Berakhirlah istana bahagia

Biarkan daku hidup keseorangan
Tak perlu lagi cinta
Yg menghiris luka
Titisan air mata kini kekeringan
Tak perlu menabur kasihmu…

Dan kini tertutup jendela harapan ini
Kau yg menanti kepangkuan aku
Semua takdir yg telah ku temu
Akan ku bina segalanya tanpamu…

Tuesday, August 09, 2005

Uish!!

Mujur panjang umur lagi... Tadi lebih kurang kul 6.25pm.. Pas meeting kat HQ, nyaris2 treler langgar blkg kete.. x tau dr mana dtgnya treler tuh.. sebab rasanya masa kuar simpang tu, mmg jalan clear... (atau mungkin mmg x perasan treler tuh)..

Dah la blkg treler... depan lak bas panjang.. uish, rasanya sampai sekarang masih terdgr bunyi nyaring hon treler tu & terasa cam dah kena langgar. Kalau la bebetul accident tadi... rasanya org dah hancur dihimpit bas dan treler tuh... Alhamdulillah, masih panjang umur org...

p/s: sepanjang jalan balik dok ngurut dada.. uish ngeri!!

Monday, August 08, 2005

Aduh Saleha.. Lagu Kedua BEST Dlm Sejarah AF...



Aduh Saleha.. lagu kedua BEST lepas lagu Tangisan Dalam Kerinduan... Sekali dengar terus JATUH CINTA!! ADUH SALEHA....!! World....!! Tahniah buat MAWI WORLD dan MAWIFC.COM

Mana rayuanku hendak kusampaikan
Rindu berakhir ku pada kasih yang jauh
Jauh bukan jarak dan tempat
Jauh nama dan pangkat

Mana penggantimu hendak ku dakapkan
Dendam asmara ku pada cinta yang dulu
Luruh bukan daun dan hujan
Luruh jiwa dan badan

Bertahun ku sandar percaya
Tak mungkin padam cahaya
Cintamu bagai rembulan
Hilang di pandangan
Kala langit di lindung awan

Aduh mahkota terhempas, barulah kusedar
Yang kusangkakan intan
Oh hanyalah kaca
Sesudah berdarah barulah ku sedar
Jiwaku tercalar
Oh sakitnya bukan kepalang

Kau biarkan aku sendiri
Menderita siksa racun hidupku, Saleha
Kau biarkan aku sendiri
Melewati sepi dalam hidupku, Saleha
Kau biarkan aku sendiri
Meratapi nasib dalam gelita, Saleha

Lagu: Sifu M.Nasir
Lirik: Loloq

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...