Nuffnang Ads

Kuih Raya! (^_^)

Agoda Ads

Thursday, November 10, 2005

Second Appointment...

Hari ni sekali lagi mak ke HUKM ditemani Abg Zaini & Yap... Rawatan seterusnya hari ni adalah bagi memastikan "kebersihan" darah yang mengalir dalam bdn mak, untuk proses memasukkan fistula... Selain tu mak kena buat peritoneal dialysis... Rawatan bagi dialysis tersebut adalah selama empat jam.

Result darah... Alhamdulillah... darah yang diambil oleh doktor direkodkan BERSIH... secara tidak langsung mak tak perlu/mungkin dilewatkan proses memasukkan fistula. Selain tu... mak juga tak perlu buat dialysis buat masa terdekat nie... Kami adik beradik benar2 bersyukur & berharap dpt mendgr berita2 yg lebih baik lepas nie... InsyaAllah...

Next appointment hari Rabu, 16 November 2005 - sekali lagi check darah...

p/s: Sedih dgr mak kena cucuk dua kali sebab nurse tak jupe urat... :-(

Wednesday, November 09, 2005

First Appointment Mak..

Hari ni first appointment mak ngan doktor pakar HUKM. Abg Zaini ngan Yap yg anta mak ke sana, memandangkan mereka masih lagi bercuti raya.. Mak minta saya yg temankan ke sana, dgn alasan saya lebih faham & byk tanya pada doktor tu... tapi nak buat cam ne.. saya sendiri dah kena masuk keje hari ni... nak tak nak kena la letakkan kepercayaan pada Abg Zaini ngan Yap.. Ala.. dorang pun boleh sebenarnya berdailog ngan doktor tu.. cuma mak lebih selesa jika saya pun ada... hm...

Seperti yg diberitahu hari ni mak kena buat ultra sound ngan laser mata... Result ultra sound mak, berdasarkan report dan film ultra sound... kata doktor OK.. tak de pape masalah... Alhamdulillah... Cuma part laser tu mak kata sakit betul... :-(

Tgh hari tadi saya telefon rumah.. hasratnya nak bercakap ngan mak, tapi kak Rozi (kakak ipar) ckp mak tdo.. sejak balik dari HUKM tu, mak ngadu sakit mata sesgt.. sebab tu mak tdo je... Sedih dgr.. :-(

Esok mak ada satu lagi appointment ngan doktor, untuk cuci air (peritoneal dialysis).. & kena kenalpasti darah mak kotor atau tak, untuk tujuan masukkan FISTULA... (utk membantu peredaran darah bagi pesakit buah pinggang) - biasanya bagi pesakit buah pinggang, fistula akan dimasukkan di pergelangan tangan kiri pesakit. Sila lihat rajah di sebelah.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...