Nuffnang Ads

Bookcafe (^_^)

Agoda Ads

Monday, September 15, 2008

Final.. Final...

Alhamdulillah hari ni dah 15 hari kita berpuasa. tak sangka... kejap je... pejam celik... pejam celik dah pun 15 Ramadhan.

Hm... ni pun dah masuk minggu ke-8 bg semester Julai-November 2008. Kejap betul... Lagi 6 minggu bebudak dah nak final... Final?!?! Huh... soklan tak bis buat lagi...

Sem. ni ajar 4 subjek 2 subjek lama... Translation & Public Speaking dan lagi 2 subjek baru... Editing ngan Photo communication. Ok la.. fair.. sebab 2 subjek teori dan 2 lagi subjek praktikal. So far kelas yg paling happening dan paling ramai (35 org), kelas Public Speaking... bebudak dia mmg sporting... sempoi... campak la pe topik pun... depa pulun abis2an. Memula kelas... memalu gak la.. tapi lps 2 minggu... asal tanya sape nak volunteer jek... ramai la offer diri... seronok! 18 ni... ada Chorus Speaking presentation ngan Deklamasi Sajak... wah.. nampak beria2 depa berlatih!


Kelas photo com lak yang bestnya bila dapat share ngan bebudak technique yg betul amik gmbr... part yg paling best.. bila bebudak dpt apply & hasil gmbr dorang pun dah makin menarik... Hm, dlm kelas ni ada 2 org foreigner... sorang dr Korea dan sorang dr Nigeria... oklah... boleh tahan... korean ni suke sgt cite pasal negara dia... family dia.. kekadang ajar kita bahasa korea... Bila cite pasal korea ni... teringat Kak Ayu ngan lagu 3 bearnya... hahahha Jack pun ada nyanyi lagu 3 bear ni dalam kelas... alang2 tau.. pe lagi... nyanyi together2 la... hahahha

Oklah... fokus... fokus... skang agak sibuk sikit... nak nyiapkan soklan final... smbl buat revision & notes.. kenala siapkan soklan final. Translation dah siap... 2 more to go... mujur Public Speaking tak de final paper... cuma ada final speech presentation. cHAIYOK!!


SELAMAT BERPUASA....


Monday, September 08, 2008

Yey! Ayies dah leh jalan...

Yey... best la raya tahun ni... Ayies leh pakai baju melayu... :p lmbt jugak dia leh jalan. Dah setahun sebulan baru leh jln... tak pe la.. yg penting dia dah jalan... seronok tgk dia terkedek2 jln. Hahaha...

Alhamdulillah dah posa ke-8 dah pun... tak lama lagi nak raya dah... jap jek masa berlalu... Ayies pun dah besar... Sume org dah dok tanya thn ni beraya di mana? Tah la... tak tau la kat mana... thn pertama kawin... raya kat Ganu, thn kedua kat KL... kalau ikutkan raya thn ni kat Ganu blk la kot? Tapi huby pun tak ckp pape... tak kisah la raya mana2 pun... saya ikut bos... :p

Yg penting 2 minggu lepas raya nanti nak blk ke KL gak... InsyaAllah Mak Teh akan ada Pak Teh nanti :p bertambah la family kitaorg... tak lama lepas Mak Teh kawin... InsyaAllah Pok Su lak... skang ni sibuk nak tetap tarikh tuk merisik & bertunang... majlis Pok Su lak, thn depan kot... Oooo.. pastu dlm awal thn 2009 lak... kitaorg bakal dpt anak buah baru... hehehe Mak Long mengandung anak ke-5... mudah2an pempuan la pula ye... 4 yg dok ada... sume laki... hehe.. Adoi la... dok turun naik KL-Kuantan jek la gamaknya kitaorg ni... Meriah ni... makin ramai ahli keluarga!

Ok stop sini dulu!
Selamat berpuasa!! ;-)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...