Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Saturday, May 30, 2009

Pesaya dah nak mula....

Hari ni dah kena register masuk ke Kolej Profesional Mara (KPM) tuk sukan PESAYA selama seminggu... agak lewat smpi sbb nguruskan Faris... (maklum la... nak kena tinggal seminggu...)

Sesampai jek kami diberi tag nama, register hostel... (pergh.. lama dah tak dok hostel... agak kekok skit la) pastu ke satu kaunter lagi... wah rupenya ada elaun... :P alhamdulillah... RMxxx tuk seminggu... sape nak kasikan...?!? makan, tempat tdo, jersi, kasut, beg... sume disediakan... + duit... ok la tuh...

tak smpt nak rehat2 kat hostel pun... kami diarahkan ke sukpa untuk rehersal penuh perasmian PESAYA... cam agak menarik la... gimik kitaorg... masa negeri2 lain masuk dengan satu lagu dr brass band. tapi bila kitaorg nak masuk (kontinjen YP) diiringi satu lagu yg agak rancak... pastu kitaorg berlari2 anak masuk dewan... pastu trs dengan haka dance dr atlit2 bola sepak dan bola tampar... diketuai oleh en sham... (tuan rumahkan... mesti la nak gempak skit!)

tapi yg tak bestnya... masa rehersal tu kena bediri lama... sbb kesalahan dikomen on da spot... letih kaki ooo... dah al tak mkn bekpes... lunch pun kul 2.15pm... lapo sesgt!!! InsyaAllah esok semuanya berjalan lancar...

Friday, May 29, 2009

Yey... berjaya ngalahkan nenek tu.....

Hari ni sekali lagi kami mengadakan perlawanan persahabatan dengan Gabungan Persatuan Tionghua Kuantan. Kali ni di pentas Yayasan pahang pula.... Ramai juga yg hadir dengan semangat kesukanan dan persahabatan yg tinggi... Walaupun mereka di kalangan orang tua... namun semangat mereka utk bertanding harus dipuji....

Seperti minggu lepas.... coach minta adakan perlawanan semula dengan nenek yg berusia 60 lebih... (aritu dah kalah ngan dia... malu sih...)... Seblm start coach dah kata... "hari ni... u mesti mau menang.." (dia tak tau... punyer la kecut2 perut ni.... maklum la... sebab minggu lepas dah kalah... so rasa cam hari ni kalau lawan pun sure kalah...)

Perlawanan mmg fight la... nenek ni mmg tak nak ngaku kalah.... asal ada peluang mesti smash punyer... plan tuk pertandingan ni... bagi bola rendah.... depan net... & attack gelanggang lawan.... mmg sengit la... dah la ramai org tgk... si ustaz saleh ngan azam... asik dok gelak... bila tak dpt bola nenk tu... ampeh tul depa ni... walau bagaimanapun.... hepi juga.... sbb berjaya kalahkan nenek tu.... dengan 3-1... kak roy kata... nenek tuh dok hentak2 kaki bila org dpt point... hehehe... fight tuh... nenek ni mmg ada stamina la... dasat....


nota kaki: nanti org masukkan gmbr nenek tuh... laptop tak bawa...

Tuesday, May 26, 2009

Perlawanan persahabatan lagi...

Ptg sabtu lepas, coach arrange satu lagi perlawanan persahabatan tuk kami team pingpong YP. Ini sebagai persediaan untuk PESAYA yg tak lama lagi... kurang lebih dalam 5 hari lagi... Uish berdebar sih!!

Kami kena berkumpul di PETAMA before bergerak ke Persatuan Gabungan Tiong Hua, Kuantan. (tempatnya nak menghala ke Indera Mahkota...). Kena ada di persatuan cina tu jam 3.00pm... Sesampai kami kat sana... team persatuan cina tu dah pun menunggu kami... depa siap susun meja & kerusi, mineral water, ada pisang... hehehe.... Sepanjang coach bagitau ada perlawanan persahabatan tu... kami dah berderau darah... mana taknya... aritu coach kata nak bawa pemain kebangsaan... kami dah kecut2 perut dah... rupanya budak sekolah rendah & menengah je.... tapi kami kalah la ngan bebudak tu.... hahahhah sebab dorang main pingpong dr kecik... main lak kat hari2... kami ni baru jek dua bulan lbh training. PESAYA ni lak 2 tahun sekali... hahahha...

Ok berbalik pd cite persatuan cina tu... kami mati2 la ingat bebudak muda cam hari tu.... skali... alamak.... org tua.... sume yg dah pencen... depa dok kat rumah org tua2.... dtg tmpt tu tuk karaoke dan main pingpong.... tapi mmg dasat la dorang... nampak kuat dah gagah... borak2 ngan coach.... katanya yg paling tua.. umur 74 thn... pergh.... main bergu dia menang tau.... uish.. malu2...

pendek kata... aritu... kami yg mudo2... ni malu la.... sebab seri (and ada yg kalah jugak.... hahaha..) jek ngan org tua2 kat persatuan tu.. huhuhu... depa nak main lagi ngan kami... jumaat ni.... di gelanggang YP lak... hehehe... chaiyok!!

Urkh.... rupenya cuti tak approve!!!

Adoi ai.... cam no ni...?!? Ari ni baru tenet kat gmbk ni berfungsi.. kira baru la ni dpt bukak tenet... skali cek e-leave... rupenya bos tak approve cuti!!! arrrggghhh... abis la... tapi la ni dah ada kat gmbk pun... tak dapek la nak nolong...

Apply cuti tuk 25 - 26 mei... tak tau tak approve... aku dah cuti dulu... huhuhu

Wednesday, May 20, 2009

Nota buat mereka....

Inilah yg dikatakan risiko apabila anda "membantu" seseorang dalam sesuatu perkara... dan akhirnya anda akan "mendapat balasan...." tetapi bukan seperti yg anda harapkan. PENAT memang penat... LETIH? Memang letih... tapi... apa yg anda ada untuk mempertahankan diri anda... Cuba fikir... cuba renung... adakah apa yg anda lakukan akan membahagiakan anda atau memakan diri anda...

Jika anda masih ingin "memburukan" sesuatu atau seseorang.... Fikir dulu kesan dan akibat yg bakal anda hadapi... Paling tidak.... renung diri anda... adakah anda sudah cukup baik.... adakah anda sudah cukup sempurna? Pernah dgr perkataan MUHASABAH? Sekali sekala... muhasabah itu perlu....

Bukan mengharapkan sesuatu yg MAHAL sebagai balasan.... bukan juga mengharap PUJIAN.... tapi cukuplah sekadar PENGHARGAAN untuk tempat dan sesiapa yg mengajar anda.... Yea... benar... sukarnya untuk menyatakan kebenaran... tapi adakalanya menyimpannya sebagai rahsia adalah lebih baik....


* Kecil hati...? Yea... memang saya kecil hati.....

Monday, May 18, 2009

Fitness training.... Baju batik...

Pergh... penat betul hari ni.... seawal 7.30am dah ada di YP tuk fitness training... ni first time join... sebab 2 minggu lps kena focus pada final exam.... so hari ni baru turun...

Seawal 7.30am... dengan bertemankan kabus pagi... cewah... kami yg memakai baju ijau YP agak dah ready tuk senaman ringan... sebelum berlari keliling kawasan YP yang besar tuh.... weh... tak larat la... agak dlm 30 - 40 langkah.... dah semput... hahahha maklum la... dah lama tak berjoging... jalan jap... pastu lari.. penat lari.. jalan blk... smpi la ke garisan penamat... pergh penat tuh...

Pastu dah penat belari.... kena lak buat 10 lagi senaman spt sit up... lompat rimau la....skipping la... tengteng la... penat btul.... abis sume2 tu... memasing dah tak larat rasanya.... sume dah tak sabar2 nak mkn.... HAH?!? Ada makan?!? ha... mmg.... ada bekpes lak..... hahaha.... nasi lemak lagi.... kira belari tadi ngan senaman sume tuh buat penat jek la.... sebab lps tu... sume mkn tak hingat.... hahahhaa...

ari ni dpt baju batik YP... merata la pulak mencari tukang jahit kat area kempadang ni... nasib baik pi ngan Fizah (YP)... last2 jumpe la umah tukang jahit....namanya KAK HA... puas la kami pujuk... (eh bukan kami... Fizah yg pujuk).... memula Kak Ha xnak amik... sebab dia kata dia dah start jahit baju raya.... (mak aiiih)... pujuk, punyer pujuk... last2 dia amik jugak la.... alhamdulillah settle satu menda... baju batik tu nak pakai masa diner PESAYA nanti on 6/6/09.... Fizah kata.. 6 hb pagi tu siap pun tak pe.... ikut la... asalkan ada baju nak pakai.... hehehe

Sunday, May 10, 2009

Akhirnya.... Dinner DEL

Alhamdulillah... akhirnya menjadi juga dinner DEL semlm... Berbaloi la bebudak sem 3 tu bertungkus lumus berusaha untuk menjayakan dinner tu. Dinner tu diadakan khas tuk bebudak DEL (Journalism), yg berjaya mengumpulkan alumni IKIP (senior) dan junior2. Walaupun senior2 DEL yang hadir tu saya tak kenal... tapi rasa happy tuk kak Zimah... sebab dpt melepaskan rindu dendam ngan x-studentnya.... ramai juga senior yg dtg.... dekat 40 org... Alhamdulillah.... penghargaan pada senior2 yg dtg hari tu... ramai yg dah jadi wartawan di Berita Harian, RTM Karangkraf & others... (sorry saya tak ingat....)

Malam tu, masih lagi demam, suara serak... selsema lagi... dah seminggu demam... sampai bengkak tekak... mana taknya doktor bagi MC, tapi tetap gak buat kelas & bagi lecture... tapi student punyer pasal... turun jugaklah dinner mlm tadi..... pulak tu baru pas mkn ubat... agak2 pening dan rasa nak lelap... Malam tu tak de la heavy sgt.... mmg org kata mkn malam santai je... tak de performance yg berat2... sumenya ringan & santai... hm.. kul 11 lbh gak baru blk... mmg smpi umah tu trs cari bantal..... sorry.... sayaaaa zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Gambar ni saya cilok dari Nik Khazami's Blog

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...