Nuffnang Ads

Kuih Raya! (^_^)

Agoda Ads

Wednesday, April 28, 2010

Dinner SODS

Tak tahu la kenapa... tapi rasanya sgt excited utk menghadiri dinner School of Diploma Studies malam ni... Baby dalam perut ni pun sama... :-D (mungkin sebab nak makan puas2 sebelum tempoh berpantang 2 bulan nanti.... :-p )


Bila teringat balik tempoh berpantang selepas melahirkan Faris hampir 3 tahun lalu, tersengih sendiri... mana taknya... duduk di rumah kakak ipar di Rawang (yg anaknya ketika itu 4 org...) bila tiba waktu makan adalah waktu yg paling MENYEDIHKAN... ye la... anak2 buah dpt mkn sedap2... sedangkan org yg berpantang ni... hari2 makan nasi, ikan bilis+halia+bwg putih (digoreng), + lada hitam. Mmg terseksa rasanya... hingga smpi satu tahap... mkn sambil menangis... hahahha... Ye la... berpantangkan..!! Nak makan beria pun tak boleh... semuanya kena kawal... itu la pengalaman... mungkin kali ni kena la kuat skit... maklum la... akan berpantang sendiri... risau juga! Doakan la... moga semuanya dipermudahkan Tuhan...



Berbalik pada cerita dinner mlm ni... temanya adalah 1 Malaysia... (tapi dalam keadaan cam ni... tak dpt la nak ber"1 Malaysia" pakai jek la jubah ngandung :P) Bila dpt invitation card dr pelajar setiausaha, juga sgt excited bila tgk, persembahan mlm ni byk drp pelajar2 kewartawanan... nak juga tgk bakat2 terpendam dorang ni... selain bg support pada mereka...


Apapun... nanti update semula jika ada perkembangan terbaru....!! Adios!

Monday, April 26, 2010

Sedikit masa lagi... Mohon kemaafan dr semua...

Hari2 yg amat mendebarkan... dlm masa yg sama... agak tidak sabar utk menantikan kehadiran baby baru... Persediaan setakat ni...?!? Rasanya semuanya dah ada... InsyaAllah... (Recycle je barang2 kepunyaan Faris dulu, mana yg masih blh dipakai.. telah dicuci dan disimpan dgn baik...)

Tempoh hampir tiga tahun... membuatkan sedikit terlupa akan kenangan ketika melahirkan Faris dulu... sememangnya kenangan manis mendapat anak pertama... tapi bagaimana mengharunginya ketika itu...?! Sukar untuk diperkatakan...

Allah itu Maha Adil... Dia memberikan kita pengalaman... kemudian pengalaman itu diluputkan dari ingatan... Bayangkan jika pengalaman itu sering bermain di minda... rasanya setiap pasangan suami isteri hanya akan mempunyai seorang anak...! Allah itu Maha Berkuasa...

Setakat appointment pada 23 April lepas... keadaan baby adalah baik dari segala segi... (insyaAllah) Berat baby sekarang pun dah 2.7kg... (agak kecil dari faris... tapi... agak comel untuk seorang baby girl... :-D InsyaAllah). Moga Allah mempermudahkan segalanya...

Reaksi Faris?! Macam biasa... bila diminta utk sayang baby, dia akan dtg peluk perut mamanya dan cakap "baby dok leklok..." (tu je la yg dia tau!) Tapi yg pasti... setiap kali perut mamanya nak discan... si abang ni mmg excited...!! Macam mana la keadaan Faris bila adiknya keluar nanti? Cemburukah dia? Manjakah dia? Akan membawa dirikah dia? Pandaikah dia berkongsi mainan? Bila difikir2, rasa kasihan juga padanya yang akan digelar ABANG sedikit masa nanti... Harap2 si abang juga telah bersedia untuk menyambut kehadiran orang baru yang juga akan menumpang kasih mama dan abahnya...

Dengan kesempatan yang ada... mohon kemaafan dari semua yang mengenali dan membaca blog ini... atas segala kesalahan, baik sengaja atau tidak... sedar atau tidak... kalau ada... jangan la disimpan dalam hati... beritahu agar segalanya boleh dijernihkan... Doakan agar segalanya berjalan lancar dan dipermudahkan oleh-Nya... Amin...


p/s: sesungguhnya saya cemas melaluinya biarpun utk kali kedua... Doakan saya....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...