Nuffnang Ads

Kuih Raya! (^_^)

Agoda Ads

Saturday, December 17, 2011

Get Well Soon, Alisya!!

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum &salam ziarah,

Seminggu lebih juga saya tak ber'blogwalking' ziarah rakan-rakan blogger... Rindu rasanya... Rindu nak baca entri-entri kalian yang menarik dan tutorial-tutorial yang awesome... By the way, ada sebab kenapa saya tak menziarah rakan-rakan... Saya sekeluarga ber'kampung' di KSH, sudah hampir empat hari... Ini ceritanya...

Alisya day 4
Hari ni, masuk hari ke-4 Alisya warded di Kuantan Specialist Hospital (KSH). Kesian anak mama yang seorang ni... Dah la tubuhnya kecil, bila sakit macam ni nampak lagi la kecil... Alisya dimasukkan ke sini kerana demam yang tak kebah-kebah sejak hari Jumaat yang lalu... Adakalanya demam Alisya mencecah 40!! 

Monday, December 05, 2011

Thank You Nurez Amani...


Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum & salam ziarah,

Saya tak tahu nak tulis apa... tapi saya nak ucapkan ribuan terima kasih kepada Nurez Amani sebab bersusah payah membuat video ini untuk saya... Seriously, saya terharu... (kadang-kadang terfikir, kenapa saya mesti pergi... sedangkan saya agak seronok melihat mereka mengejar kejayaan di sini...) Inilah batch semester 3 yang agak manja dan nakal... (kadang-kadang buat saya sakit kepala juga...) :p





Dengan doa dan harapan, agar anda semua berjaya mencapai kejayaan dan menjadi pelajar-pelajar yang cemerlang... Saya tahu... saya akan rindukan anda semua nanti... :-(


Friday, December 02, 2011

Rara Zikry Dalam Kenangan...

Assalamualaikum & salam ziarah...

Ketika entry ini ditulis, jam telahpun menunjukkan pukul 3 pagi... (saya tak boleh tidur sebab sakit tekak, batuk dan selsema...) So saya menghabiskan masa dengan marking sambil melihat status2 di timeline Twitter saya melalui henpon... 

Dalam jam 1 lebih saya ada terbaca status SyuHoney tentang Rara Zikry telah meninggal dunia jam 8.30 pm (ada juga info yang kata arwah meninggal jam 10 pm) di Sunway Medical Center... (Innalillahi wa inna ilaihirojiun... terus saya terfikir, siapa Rara Zikry ni...?? Artis ke??) Saya terus Google tentangnya... disebabkan skrin henpon kecil sangat, so saya pun keluarkan lappy dan terus research... (oh, mujur saja anak2 sedang lena dibuai mimpi...)

Rara Zikry bukanlah di kalangan artis... dia cuma insan biasa, yang melalui kehidupan yang juga biasa... Seorang pelajar Lim Kok Wing, jurusan Interior Design... Umurnya baru 23 tahun... Muda lagi...! Dan Rara sangat cantik... Dari raut wajahnya, dari timeline Twitter rakan baiknya (@QalishaRay), dari blog-blog yang saya baca... saya berpendapat Rara seorang yang baik hati dan sangat disayangi oleh orang yang berada disekelilingnya... 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...