Nuffnang Ads

Wednesday, May 16, 2012

Yey, Puding Roti Kukus!!

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum & salam ziarah,

Alhamdulillah syukur sangat-sangat... Percubaan pertama saya memasak puding roti kukus menjadi... Yey!! (sebelum ni saya pernah buat puding roti versi bakar...) Nak tahu kenapa saya masak puding roti ni... sila klik sini... Sekarang dah pun jam 2.10am... saya tak nak tulis panjang-panjang... nak upload gambar je lah... (penat pula rasanya... tapi rasa sayang kalau tak blogwalking jenguk kawan-kawan... :-( )

Ini sebelum dikukus dan ditaburkan kismis...
Masa ni berdebar-debar... takut tak jadi...
Setelah ditabur kismis dan seterusnya ke dalam
pengukus... Bismillahirrahmannirahim...

Alhamdulillah... dah pun siap!!! Baunya sedap betul!!
 Apa?! Nak tahu rasanya?! Memang sedap la... disebabkan baunya yang menusuk kalbu, saya dah makan tadi... (oh jangan risau... saya buat dua loyang... satu untuk Taska Faris... dan satu lagi untuk disimpan di rumah... Ada sesiapa nak rasa... meh la datang rumah... :p)

Saya tengah rebus telur... kalau rajin esok pagi nak buat sandwich telur untuk Faris bawa ke Taska juga... Kalau tak rajin... saya buat untuk makan sendiri je petang-petang sikit... 

Kepada rakan-rakan blogger yang nak membuat sendiri puding roti kukus ini... boleh rujuk resipi di sini... InsyaAllah first time cuba mesti menjadi... (saya pun first time buat... :D


Selamat mencuba!! 
Jom LIKE page ni...

36 comments:

  1. best nyer...
    nak jugak!!!

    lawat la blog saya yea:
    http://aazzrruull.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. wah!akhirnyer.....telan air liur jerlah nmpknyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha meh la dtg melaka encik atan! ada lagi dalam peti tu kalau nak :p

      Delete
    2. :p

      Yey... akhirnya blog encik atan dah update!!! seranggggg....

      Delete
  3. wahhh, sedapnye kak! pos la kat saya kak, pelisssss hehe

    ReplyDelete
  4. sedapnya.. oh oh ada masa tetap nak buat.. saya penggemar puding

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo kena buat la kalau cam tu syiela... selamat mencuba :D

      Delete
  5. wah..sedapnye..nyum..nyum..hee :D

    ReplyDelete
  6. wahhh....ngam blogwalking time lapaq lgi...memg sedap jak tgok... bgi trus smua tu...hahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memang kalau tgh blogwalking... bila nampak gmbr2 makanan mmg laparrr... :D

      Delete
  7. sedapnye kak.. recipi dia x de ke?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik zureen... saya ada linkkan resipi tu... cuba rujuk perenggan akhir... dan klik pada "resipi di sini"

      Selamat mencuba!

      Delete
  8. Sedapnye..madam dah boleh jadi chef ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan tuk sendiri2 jek... tak boleh jadi chef pun.. :p

      Delete
  9. datang ambik resepi ni.. hehehhe esok cuti bley buat makan anak2

    ***hehehe saya pun dah terasa betapa ramainya anak saya

    umo 31 ( masih muda kan ngeeeee )sebaya kah kita

    sebenarnya masa dapat twins tu tengah merancang lg konon lepas ni nak badget pompuan la.. tiba2 je dah hadooo.terima anugerah Allah ni

    pandai ye buat sepasang. jeles nih

    salam kenal

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok la anak2 dapat makan puding roti tu... macam anak2 saya...

      eh syiela.. saya tua setahun la.. tapi anak saya baru dua org... kena kejar ni :P

      bestnya dapat twin... nak jugakkk

      Delete
  10. dah lame cari resipi ni. tp jumpe yg bakar je. hew hew hew.
    lepas ni boleh la try buat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke?! bagus la... nanti boleh buat.. heheh

      Delete
  11. Saya dah cuba utk juadah buka puasa ptg nnt... Mintak2 en suami suka.. :-) tq share recepi ye..

    ReplyDelete
  12. Best gak yek puding ni..ari tu try buat puding roti kak Fieda

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha... nanti boleh la try yg ni pulak :D

      Delete
  13. SALAM KAK....DH TRY MMG SEDAP....MKN SORG2 JEW ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. suhaina... thanks mencuba... alhamdulillah sedapkan...! :D

      Delete
  14. pernah jugak buat puding roti tp bkr la....pastu de sos sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm... sedapnya kalau bakar... kalau bakar mmg sedap ada sos... kalau kukus tak perlu sangat sebab dia moist.. :D

      Delete
  15. Sedapnyer...
    Ari tu tengok Adik ipar buat dia sapu mentega lepas tu kukus, perghhh memang layan..

    Nanti nak cuba buat jugaklah :D

    ReplyDelete
  16. tgh makan ni, saya buat versi ina..hihi

    selamat mengundi kak

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...