Nuffnang Ads

Sunday, August 31, 2014

Tahniah Eiyta dan Azmin

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam Merdeka,

Alhamdulillah syukur malam semalam Eiyta dan Azmin telah selamat disatukan dengan sekali lafaz... Tumpang seronok dan bersyukur atas nikmat berkeluarga yang Allah berikan pada Eiyta dan Azmin. Dengan iringan doa, agar jodoh mereka berkekalan hingga ke jannah... Amin...

Awal-awal lagi saya dah minta untuk duduk jauh dari Eiyta sepanjang majlis akad nikah dijalankan, walaupun Eiyta minta saya duduk di sebelahnya... Kenapa?! Entahlah... lately ni saya berhati tisu... hahaha... Saya mudah tersentuh walaupun tengok cerita kartun!! So, daripada saya yang over sok sek sok sek sebelah Eiyta, baik saya duduk jauh sikit...

Moment yang paling saya tersentuh hati adalah ketika melihat wajah ibu dan ayah Eiyta sebaik Azmin melafazkan akad... Agaknya begitulah wajah arwah mak dan ayah saya jika mereka berkesempatan melihat saya dan encik hubby disatukan dulu... Melihat Eiyta bersalaman dan berpelukan dengan ayahnya membuatkan saya rasa terharu... Ayah, walaupun berjiwa lelaki... tetap juga rasa berat untuk melepaskan anaknya. Moment yang sangat berharga!

Tahniah Eiyta dan Azmin... Selamat melangkah ke alam baru... Selamat berkenalan dan berbahagialah antara satu sama lain... Amin...




Saturday, August 30, 2014

Rindu Di Bumi Kuantan

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Alhamdulillah, kami dah pun sampai di bumi Kuantan... Rindu betul!! Walaupun menetap kurang lebih 5 tahun je di sini... tetap banyak kenangan... (^_^)

Saya dah sempat ketemu bakal raja sehari tadi... Hantar barang... sekarang bersantai-santai dulu di hotel, sebelum keluar semula bertemu rakan-rakan di sini. Dan insyaAllah malam karang akan sama-sama menjadi saksi pernikahan Eiyta dan bakal suaminya, Azmin...

Thursday, August 28, 2014

Tak Sabar Rasanya!!! (^_^)

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam 2 Zulkaedah,

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi dengan limpah kasih-Nya, salah seorang rakan saya di IKIP dulu telah bertemu soul matenya...

Sejak saya mendapat tahu tentang perkara ini, saya memang sangat-sangat excited!!! Jika Eiyta ada di depan saya... mahu saja saya peluk-peluk dan berkongsi kegembiraan...

Sebelum majlis pertunangan berlangsung... kami banyak berdiskusi tentang banyak perkara... Terima kasih kepada teknologi yang menjadikan kami semakin dekat walau jauh berbatu... 

Tarikh berlangsungnya majlis pertunangan Eiyta, saya tak dapat hadir...Pun begitu, encik hubby bagi juga ruang untuk saya ketemu Eiyta beberapa hari sebelum majlis pertunangannya... Sweet tak encik hubby saya?! Hahaha... 3/6/14 kami ke Kuantan... Eiyta pun tak tahu... Bila dah check in di Hotel Pavilion, Kuantan, lewat petang baru saya beritahu Eiyta yang saya ada di Kuantan. 

Sebelum-sebelum ni kalau saya ke Kuantan, saya akan duduk di homestay milik Eiyta di E'wasih. Tapi sebab tak booking awal-awal, sebab tak sangka pun nak ke Kuantan, so kenalah cari hotel...   

Walaupun dapat ketemu Eiyta sekejap je pada 4/7 lalu sambil breakfast, terubat juga rindu... Alhamdulillah, saya masih dapat melihat gambar-gambar sekitar majlis pertunangan Eiyta dengan bantuan rakan-rakan Bella. Terima kasih bella Ana... (^_^)Y

Ini antara gambar yang dihantarkan bella Ana dari masa ke masa :p 

Alhamdulillah bertunang sudah...
Yang tudung merah tu la Bella Ana... yang bersusah payah
ambil gambar sepanjang majlis tu... TQ Ana...


Yang jadi tak sabarnya, majlis kahwin Eiyta akan berlangsung 31 Ogos ni... Tak lama dah... Beberapa hari je ni... Saya pula yang excited tak ingat... hehehe 

Disebabkan saya dah duduk jauh dari Eiyta... Rasa ralat jugalah tak dapat nak tolong dalam persiapan majlisnya... 

Nak matching color tudung ke... nak siapkan hantaran ke... Semua kami discuss dalam WhatsApp je... Pertolongan saya yang tak seberapa... :(

Apa pun, saya ada benda juga nak sponsor untuk tetamu VIP Eiyta nanti... Saya sponsor Tasbih 33 biji... Saya buat sendiri... dan saya harap Eiyta suka... nanti saya buat entri lain utk tasbih tu yea...

InsyaAllah, saya sekeluarga akan bertolak ke Kuantan pada hari Sabtu 30 Ogos... Moga perjalanan saya dipermudahkan Allah... Amin... Kalau berkesempatan nak juga hadir ke majlis pernikahan Eiyta sebelah malam 30 Ogos tu... 

Moga Allah permudahkan urusan Eiyta dan keluarga dalam menyiapkan persiapan akhir untuk majlis perkahwinan pada Ahad ni... Amin... Amin... Amin...

* * *

Berminat untuk menjana pendapatan dengan Tupperware Brands? 
Hubungi/SMS/Whatsapp Nora 0193441384 atau Kamarul 0126526556.


Mini Giveaway #9: Pemenang

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam 2 Zulkaedah,

Alhamdulillah, Mini Giveaway #9 dah pun ditutup. Terima kasih kepada semua yang sudi join. Berikut adalah senarai peserta... Terima kasih banyak-banyak (^_^)










So, saya akan umum pemenang terus la yea... sebab tak ramai, so boleh la cabut undi terus. Hasil cabutan undi, buku ini akan dihadiahkan kepada:


Tahniah... Tahniah... Tahniah (^_^)... Moga buku ini bermanfaat kepada pemenang. Saya harap pemenang boleh emailkan kepada saya Nama Penuh dan Alamat untuk proses penghantaran di nora1404@yahoo.com. Terima kasih sekali lagi kepada semua yang sudi sertai giveway blog saya ni.  

* * *
Berminat untuk menjana pendapatan dengan Tupperware Brands? 
Hubungi/SMS/Whatsapp Nora 0193441384 atau Kamarul 0126526556.


Wednesday, August 27, 2014

Mini Giveaway #9

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam 29 Syawal,

Dah 29 Syawal dah yea... Sekejap betul masa berlalu! Rasa macam baru semalam masak rendang, rebus nasi impit... Tup tup dah nak masuk bulan baru, Zulkaedah... Moga Allah ampunkan dosa-dosa saya, juga anda yang membaca blog saya ni... Sesungguhnya kita selalu leka dan lalai dalam menunaikan hak Allah.

http://pts.com.my/buku/creative-parenting-today/Apapun, hari ni saya nak umumkan Mini Giveaway #9. Tajuk buku yang saya nak berikan kepada pembaca bertuah blog saya adalah Creative Parenting Today, karya Andi Yudha Asfandiyar,terbitan PTS Millennia Sdn Bhd.

Buku ini sangat menarik! Hanya 125 muka surat, tapi di dalamnya terdapat banyak tips yang dikongsikan oleh penulis serta cerita ringkas yang membuatkan kita tersentak dan berfikir kebenarannya.

Setiap ibu bapa, merasakan bahawa cara didikan kita adalah yang terbaik. Namun sebenarnya, masih banyak yang perlu kita perbaiki. Kerana ada ketikanya kita bersikap negatif pada anak-anak tanpa kita sedari.

Buku ini boleh dijadikan panduan dalam kita memperbaiki cara mendidik anak-anak. 

Sinopsis buku:

Creative Parenting Today adalah kaedah mengasuh dan mendidik anak-anak secara kreatif yang dapat menjadikan anak-anak selangkah lebih maju daripada zaman mereka. Anak-anak lebih berani mencerap idea malah inovatif dalam melakukan perubahan positif. Asuhan ibu bapa yang berkreativiti menjadikan aktiviti pembelajaran dan pengajaran lebih menarik, tidak bosan, malah mewujudkan suasana yang bahagia. 

Jadi kepada yang berminat untuk memiliki buku ini, boleh tinggalkan link blog anda di bawah entri ini sebagai tanda penyertaan... (kalau tak de blog, tinggalkan email address/Facebook atau apa-apa la agar saya mudah hubungi jika anda terpilih sebagai pemenang). 

Tarikh tutup giveaway ini adalah pada 27 Ogos 2014, Rabu jam 11.45 malam.

* * *
Berminat untuk menjana pendapatan dengan Tupperware Brands? 
Hubungi/SMS/Whatsapp Nora 0193441384 atau Kamarul 0126526556.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...