Nuffnang Ads

Bookcafe (^_^)

Agoda Ads

Thursday, March 31, 2005

Hari Kedua Mak di Hospital...

Kami dikejutkan dgn berita sedih lagi...

Dari ujian darah yang dilakukan pada hari pertama di hospital... Doc mengesahkan kedua2 belah buah pinggang mak telah rosak sebanyak 80%... Ini bermakna ia hanya boleh berfungsi 20% lagi... Doc juga mengesahkan dalam jangka masa setahun, mak akan menjalani dialisis krn buah pinggang tersebut tidak akan berfungsi lagi....

Ya Allah... dugaan ini terlalu berat utk kami terima... Apatah lagi mak.... sesungguhnya berat mata yg memandang... berat lagi bahu yg memikul.... :-(

Wednesday, March 30, 2005

Akhirnya Mak Nak Masuk Spital...

Alhamdulillah... akhirnya hati mak lembut jugak untuk masuk hospital... Hari ini, 29 March 2005... mak mengalah dgn kami (adik beradik)... setelah puas kami pujuk... akhirnya mak mengaah untuk mendapatkan rawatan di hospital...

Kami telahpun sepakat untuk menghantar mak ke Hospital Tawakal, Kuala Lumpur... Mmg kos perbelanjaannya amat tinggi.. Namun demi memastikan mak mendapatkan rawatan yang rapi... kami akur...

Ini adalah kali pertama kami menghantar mak ke sini (Hospital Tawakal)... sebelum ini mak mendapatkan rawatan di salah sebuah hospital swasta di Jalan Ipoh... Setelah satu insiden yg tidak dpt kami adik beradik lupakan... kami sepakat untuk bertukar doktor pakar...

Alhamdulillah... setakat ini, layanan hospital tersebut boleh diklasifikasikan sebagai "first class"... sebaik sahaja sampai dimuka pintu kecemasan, nurse telahpun standby dengan kerusi roda... sebaik saja mak dibaringkan di katil, datang seorang doktor dan melihat keadaan mak dan bertanyakan beberapa soalan... kaki mak (yg luka akibat kencing manis) dirawat dan dicuci oleh nurse dgn bersih dan dibalut kemas...

Tidak lama menunggu, bilik untuk mak telahpun disediakan... bilik 109A, tingkat 1, katil 1... tidak lama kemudian, Dr Syukur (doc pakar diabetes) telahpun datang dan melihat keadaan mak... setiap jam doc akan membuat "lawatan" bagi memastikan keadaan mak stabil...

Saturday, March 26, 2005

Takziah Buat Azu Sekeluarga...

Semalam 24 March 2005, mak Azu telah pergi buat selama-lamanya... Jenazah selamat dikebumikan selepas solat zohor...

Takziah buat Azu dan family... Semoga kalian tabah menghadapi pemergiannya... Org doakan semoga arwah org tua kita akan dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam golongan org2 yang beriman...

Al-Fatihah.....

Tuesday, March 15, 2005

Sekitar Majlis Pertunangan...

Setelah selesai disarungkan cincin...

Mak... nampak pucat...

Ahli keluarga sebelah pihak lelaki...

Ahli keluarga sebelah pihak perempuan... berdiri dari kiri:
Angah, Pak Usu (Zakaria), Nora, Abg Zaini, Pak Ngah Amad, Mak Lang, Ashrap.
Dr dpn kiri: Nani, Ayu, Kak Pura, Mak Usu Tipah, Linda (pangku Arfan) & Iskandar.

Bersama tunang tersayang... Kamarul Irwan Alias

Lagi gambar bersama...

Dan lagi..... :p

Alhamdulillah... pada 13 March 2005 lalu, majlis pertunangan kami diteruskan juga... semuanya berjalan dengan lancar... walaupun dalam keadaan yang nampak suram... Keadaan mak... alhamdulillah mak nampak tenang... dan tak sabar menunggu kehadiran rombongan pihak lelaki...

Walaupun kehadiran rombongan pihak lelaki sedikit lewat (jam 4 lebih), namun perbincangan dari kedua-dua belah pihak akhirnya mencapai kata sepakat sejam lebih kemudian...

Majlis kemudiannya disusuli dengan majlis doa selamat dan arwah (ayah dan abang)...

Dulang hantaran 5 - sirih junjung, kek, buah-buahan, kain dan cincin dari pihak lelaki berbalas 7 - sirih junjung, kek choclate moist, kek dam, buah-buahan, potpuri, coklat dan agar-agar... dari pihak perempuan...

Pertunangan diikat selama setahun... InsyaAllah jika tiada aral melintang, kami akan diijab kabulkan pada tahun depan 2006...

Doakan kami panjang jodoh dan akan disatukan kemudian... AMIN...

*Sedih bila terkenangkan arwah ayah, yang tidak dapat bersama dalam majlis ni... dulu semasa hayat arwah... dialah yg bersungguh merancang segalanya... :-( Al-Fatihah buat ayah... *

Entri berkaitan: Ayah Pergi Dengan Tenang

Sunday, March 06, 2005

Selamat Pengantin Baru Nama...


Selamat Pengantin Baru Nama... Posted by Hello


Gmbr ehsan dari Nama.. Posted by Hello

Alhamdulillah majlis Nama telahpun berlangsung hari nie.. Dgn bertemakan warna biru lembut & moden... Nama dan Adib disatukan pada 4 Mei 2005 (nikah)... (majlis bersanding pd 5 Mei 2005)

Selamat Pengantin Baru buat Nama dan Adib... semoga jodoh kalian berpanjangan dan berbahagialah selalu hendaknya... semoga kalian akan lebih memahami antara 1 sama lain...

p/s: sorry nama tak dpt tunggu sampai bersanding sebab e1 keje ptg hari tuh... anyway seronok sgt jupe... maklum la dah 7 thn tak jupe... tau2 dah kahwin...

Friday, March 04, 2005

Terima Kasih Pada Semua...


Arwah ayah Posted by Hello

Zainon Sahar - mak
Mohd Fauzi (pojie) - anak sulung
Shapura (pura) - anak ke2
Zaini - anak ke3
Nurhalida (Linda) - anak ke5
Norafizah (nora) - anak ke6
Mohd Ashraf (adik yap) - anak last

Ruzihayani (rozi) - menantu (isteri pojie)
Hartini (tini) - menantu (isteri arwah Rosdi bin Zainon (Abdul Karim))

Muhamad Zakwan Aizad Mohd Fauzi - cucu pertama
Muhamad Zaidan Idhan Mohd Fauzi - cucu ke2
Muhamad Zarif Iskandar Mohd Fauzi - cucu ke3
Nur Rusyhdiah Hanani Rosdi - cucu ke4 (anak arwah Rosdi bin Zainon (Abdul Karim))
Muhamad Zafri Arfan Mohd Fauzi - cucu ke5

Kami semua ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang sudi menziarahi kami dan membantu kami sejak dari awal pagi 19 Februari 2005 hingga selesainya majlis tahlil pada 21 februari 2005 tempoh hari...

Sumbangan dari pelbagai bentuk dan ucapan2 takziah amat kami hargai... Semoga Allah akan memberkati anda dan memurahkan rezeki anda....


P/s: Terima kasih yang tidak terhingga kepada En. Fadzil (GM Operation MMSC), Fizah, Umi, Abang Shakir, Jay jay, Fifi & Liza yang sudi hadir pada hari tersebut... Tidak lupa juga kepada semua staff MMSC Sdn Bhd di atas sumbangan kalian... Semoga kalian dimurahkan rezeki...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...