Nuffnang Ads

Bookcafe (^_^)

Agoda Ads

Sunday, August 31, 2008

Akhirnya Ketemu Jua Kita...

Hari ni hepi sesgt... mana taknya... dpt jupe kak Ayu ngan Ija... Lama betul tak jupe... Lepas tinggalkan opis lama dulu... mmg tak penah jumpe lagi... Kak Ayu & Ija pun dah bawa haluan kerjaya memasing... Happening tul aritu... Riuh! Planing punye la lama... akhirnya dpt gak jumpe.

Ija skang berstatus baru... Ceeewah... Dulu CIK... skang PUAN la plak... hehehe... Alhamdulillah dgn Along jodohnya... Masa jumpe tu seri pengantin masih ada :p Ralat gak tak dpt p kenduri Ija... sebab masa tu ada training kat IKIP... Sedih tul... tapi ok la... kak ayu dah capture gmbr Ija on that day... cantik Ija... nak tgk gmbr kawin Ija? Klik sini...

Ape cite kak Ayu lak? Hm... skang dok kemaruk capture gmbr... nak jadi Photographer gamaknya... dok sibuk la dia minta nota photography... nak sambar kamera baru... Aduyai... teruk la cam ni... cikgu pun pakai kamera cikai... tapi anak2 buah sume dah dasat2 kameranya... tak pe la.. asalkan sumenya hepi... (kat link yg sama boleh tgk gmbr2 yg kak Ayu dah amik... cantik gambarnya... dah teror dah tuh...)

Semlm baru la berpeluang depa jupe Ayies... sejak Ayies lahir smpi laaa... baru jupe.. hehe Ayies ok jek ngan sesapa... sengih jek kejenya...pastu posing tak bis2. Auntie bear angkat kamera jek... dan2 sengih... tapi sengih lepas flash kuar.. hahaha... seronok dia jupe auntie bear ngan auntie Ija... Ceeeee ija pun tunjuk skill dukung Ayies... leh dah la nak ada baby pun... nanti inform tau!!

Hm... anak Wardah yg no.2 tak jupe lagi.... Tak lama lagi Wardah akan dpt baby no.3... (eh, ke dah besalin?) Bila agaknya nak pi umah Wardah.. tunggu raya gamaknya...

Monday, August 25, 2008

Ayies masih takut dgn atuk!

Smlm kami balik Cerul. Hajat di hati nak la jupe family cik long kat rumah atuk... tapi tak smpt lak... tak pe la... yg penting blk umah atuk tgk atuk...

Atuk x sihat... tapi atuk nampak kuat. Ayies lak takut tgk atuk... Atuk tegur jek terus Ayies nangis... dah nak akhir2 tu baru la Ayies nak ngan atuk.tu pun kejap je... bila nampak mama ngan abah... trs ayies hulur tangan minta di dukung... ape la ayies ni... Cian atuk.. tak dpt nak main2 dgn dia...

Umah atuk tak siap lagi... Atuk kata... kalau takde pape... InsyaAllah raya ni siap la... Hm... Mudah2an la... kalau tak siap lagi... tak leh la blk Cerul reramai... sebab bilik xcukup...

Hm... masa balik ptg tu... rasa sedih lak tinggalkan atuk sengsorang kat umah tu... Doa utk atuk... moga cepat sembuh & sihat selalu... Amin....

Sunday, August 17, 2008

KONVO...

Alhamdulillah... dah selamat konvo Kolej Antarabangsa IKIP smlm... Wah!! Tak sangka... tak pernah termimpi pun akan terlibat dengan konvo.... bukan sbg student... tapi sebagai tenaga pendidik... alhamdulillah...

Seronok gak bila dpt share moment ni dgn bekas2 pelajar... dpt la tgk mak ayah yg menitiskan air mata, bila tgk anak2 amik scroll... tgk student xcited jupe kawan2 blk... ada student kasi bunga kat lecturer2 yg penah ajar dia dulu... ada gak yg berterima kasih tak sudah2 sebab "jadi orang" gak akhirnya :P ada gak yg bangga dengan pekerjaan skang... siap kasi business card... alahai... bestnya moment tu...

Walaupun student2 yg dirai ni bukan student2 sendiri... tapi ada la rasa bangga gak... seramai 500 lebih student yg grad thn 2008 ni... & student Journalism ada 22 org. Apa yg lbh membanggakan student Journalism, Sharifah Azmawati Syed Abdul Aziz, telah dipilih utk mendapat Anugerah Menteri Besar Pahang, pada konvo kali ni... Salute pd Kak Zimah (koordinator Journalism), Ezuan & Amy (lecturer2 Journalism), tak lupa juga pada bekas2 lecturer Journalism, Syuhada...(skarang keje di BERNAMA) & yg lelain yg tak smpt kenal... (tp dpt tgk keje2 yg dorang tinggalkan).

Hm... Tak sabar nak tunggu konvo thn depan... sbb student2 yg diajar akan grad... mudah2an smpt la tgk depa grad... Apa pun... hari konvo ni mmg memenatkan... Mana taknya dr kul 8am sampailah 2 ptg...

Faris tinggal dengan abah... Abah kata dia good boy... Blk dr konvo tu, trs keluar ke Megamall... mkn Rasamas... Kebetulan kat Megamall ada Pikom Fair... smpt la cuci mata... (heheh cuci mata jek la... sebab laptop ni baru jek sebulan beli :p)

Alhamdulillah, sejak keje kat sini byk gak menda yg dpt merasa... (selain pelarasan gaji yg baru :p), merasa proses bertukarnya Kolej IKIP kepada Kolej Antarabangsa IKIP dan insyaAllah, kalau panjang umur dan murah rezeki, (& still bekeje di sini), dapat la merasa peringkat seterusnya KOLEJ UNIVERSITI IKIP thn 2010 nanti.

Apa yg lbh tak disangka... merasa la nak smbg MASTER... Aduyai! Tang ni yg tak caya ni... Tak sangka nak kena smbg master... malehnya nak blajar lagi! Ni salah satu proses nak capai Kolej Universiti tu... Bila? Dlm masa terdkt ni tak lagi la.. Maybe bila Ezuan nak bis master nanti. (Ezuan ada dlm 2 thn lg)

Oklah. Stop sini dulu... nanti smbg lagi...


P/s: Abah dan lagi tak kita 2 thn kat sini? Mama nak tgk student2 mama lak amik scroll...!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...