Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Sunday, August 17, 2008

KONVO...

Alhamdulillah... dah selamat konvo Kolej Antarabangsa IKIP smlm... Wah!! Tak sangka... tak pernah termimpi pun akan terlibat dengan konvo.... bukan sbg student... tapi sebagai tenaga pendidik... alhamdulillah...

Seronok gak bila dpt share moment ni dgn bekas2 pelajar... dpt la tgk mak ayah yg menitiskan air mata, bila tgk anak2 amik scroll... tgk student xcited jupe kawan2 blk... ada student kasi bunga kat lecturer2 yg penah ajar dia dulu... ada gak yg berterima kasih tak sudah2 sebab "jadi orang" gak akhirnya :P ada gak yg bangga dengan pekerjaan skang... siap kasi business card... alahai... bestnya moment tu...

Walaupun student2 yg dirai ni bukan student2 sendiri... tapi ada la rasa bangga gak... seramai 500 lebih student yg grad thn 2008 ni... & student Journalism ada 22 org. Apa yg lbh membanggakan student Journalism, Sharifah Azmawati Syed Abdul Aziz, telah dipilih utk mendapat Anugerah Menteri Besar Pahang, pada konvo kali ni... Salute pd Kak Zimah (koordinator Journalism), Ezuan & Amy (lecturer2 Journalism), tak lupa juga pada bekas2 lecturer Journalism, Syuhada...(skarang keje di BERNAMA) & yg lelain yg tak smpt kenal... (tp dpt tgk keje2 yg dorang tinggalkan).

Hm... Tak sabar nak tunggu konvo thn depan... sbb student2 yg diajar akan grad... mudah2an smpt la tgk depa grad... Apa pun... hari konvo ni mmg memenatkan... Mana taknya dr kul 8am sampailah 2 ptg...

Faris tinggal dengan abah... Abah kata dia good boy... Blk dr konvo tu, trs keluar ke Megamall... mkn Rasamas... Kebetulan kat Megamall ada Pikom Fair... smpt la cuci mata... (heheh cuci mata jek la... sebab laptop ni baru jek sebulan beli :p)

Alhamdulillah, sejak keje kat sini byk gak menda yg dpt merasa... (selain pelarasan gaji yg baru :p), merasa proses bertukarnya Kolej IKIP kepada Kolej Antarabangsa IKIP dan insyaAllah, kalau panjang umur dan murah rezeki, (& still bekeje di sini), dapat la merasa peringkat seterusnya KOLEJ UNIVERSITI IKIP thn 2010 nanti.

Apa yg lbh tak disangka... merasa la nak smbg MASTER... Aduyai! Tang ni yg tak caya ni... Tak sangka nak kena smbg master... malehnya nak blajar lagi! Ni salah satu proses nak capai Kolej Universiti tu... Bila? Dlm masa terdkt ni tak lagi la.. Maybe bila Ezuan nak bis master nanti. (Ezuan ada dlm 2 thn lg)

Oklah. Stop sini dulu... nanti smbg lagi...


P/s: Abah dan lagi tak kita 2 thn kat sini? Mama nak tgk student2 mama lak amik scroll...!!!

1 comment:

  1. amboi.. blog dia siap dgn fact angka dan details nama pemenang lagii.. dan yg penting list best kengkawann! baguih tuu . menyayangi dan menyokong antara satu sama lain.. hahaa.. jom la master skali kat shah alam. 2 taun jerk. lepas tu baru buat koleksi adik2 faris n amna.. hahaaa!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...