Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Wednesday, November 09, 2005

First Appointment Mak..

Hari ni first appointment mak ngan doktor pakar HUKM. Abg Zaini ngan Yap yg anta mak ke sana, memandangkan mereka masih lagi bercuti raya.. Mak minta saya yg temankan ke sana, dgn alasan saya lebih faham & byk tanya pada doktor tu... tapi nak buat cam ne.. saya sendiri dah kena masuk keje hari ni... nak tak nak kena la letakkan kepercayaan pada Abg Zaini ngan Yap.. Ala.. dorang pun boleh sebenarnya berdailog ngan doktor tu.. cuma mak lebih selesa jika saya pun ada... hm...

Seperti yg diberitahu hari ni mak kena buat ultra sound ngan laser mata... Result ultra sound mak, berdasarkan report dan film ultra sound... kata doktor OK.. tak de pape masalah... Alhamdulillah... Cuma part laser tu mak kata sakit betul... :-(

Tgh hari tadi saya telefon rumah.. hasratnya nak bercakap ngan mak, tapi kak Rozi (kakak ipar) ckp mak tdo.. sejak balik dari HUKM tu, mak ngadu sakit mata sesgt.. sebab tu mak tdo je... Sedih dgr.. :-(

Esok mak ada satu lagi appointment ngan doktor, untuk cuci air (peritoneal dialysis).. & kena kenalpasti darah mak kotor atau tak, untuk tujuan masukkan FISTULA... (utk membantu peredaran darah bagi pesakit buah pinggang) - biasanya bagi pesakit buah pinggang, fistula akan dimasukkan di pergelangan tangan kiri pesakit. Sila lihat rajah di sebelah.



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...