Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Wednesday, December 01, 2010

Hadoi…. Pening Kapla!!

Alhamdulillah… semester July-Nov 2010 telahpun berakhir… students telahpun pulang ke kampung halaman masing-masing… sedang kami (lecturers) sedang bertungkus lumus menanda kertas peperiksaan… seperti biasa… students akan bergembira di kampung halaman… (dan biasanya akan menangis bila result release) sementara kami bertungkus lumus mencari 'lubang' mana nak korek markah dari students answer script.

Yang lebih menyakitkan hati… script jawapan mcm tebal semacam.. tapi rupe-rupenya tebal dengan KERTAS KOSONG!! Hadoi… (sambil tepuk dahi… toing… toing… toing…) adakalanya tergelak sorang-sorang baca jawapan students… adakala rasa marah, geram… rasa nak menjerit… rasa nak nangis pun ada… tak tau la apa yg dorang belajar sepanjang 15 minggu kat kolej ni… jawapan semuanya HAMPEH!! tapi satu part yg paling best… banyak betul BERISTIGHFAR (baca zikir siap… tasbih pun ada…) setiap kali baca jawapan students… (at lease ada gak la pahalanya tanda paper ni… WALAUPUN MENYAKITKAN HATI…) (ha.. pahala berzikir tau.. bukan pahala kasi markah extra kat students!)

Setakat post ini ditulis… jawapan students untuk subjek BJD2102 amat TIDAK MEMBERANGSANGKAN…!!! (tak tau la… mungkin lecturer ni kena defer semester depan… sbb teruk sangat hasil dari studentsnya! Kesian dia…) (ish… ish… ish… sambil geleng kepala). Paper BJD 2063 pulak… hm… kalau tak baca paper mmg tak tau la isu semasa… verification of fact… takde pun yg dpt full marks.. entah la… tak tau nak cakap apa… sama la dengan paper BJD 1263… keluarkan balik soklan yg DAH DIBINCANGKAN dalam kelas… PUNNNNNNNNN ada yg salah jawab…. (dush… dush… dush… teruk betul la lecturer yg ngajar tuh...! suruh dia berenti keje je la…! !@#$%^)

Apa la nak jadi… makin lama ngajar makin mencabar… dengan students yang pelbagai ragam… rasa memang dah tak larat nak teruskan perjuangan… (opss… tersungkur… adeh… adeh.. sambil bangun dan berjalan terjengket2…)


Nota kaki: Kesian…. :-(

3 comments:

  1. paper saya dulu mcm mana?

    mesti bagus kan?? sebab smua subjek madam ajar sy dpt A!

    ;)

    ReplyDelete
  2. hehe. kesian mdm. tp kami skunk ni pun cuti x tenang. coz we owe mdm zimah MAGAZINE!! haha. GELABAH sume. ;p

    ReplyDelete
  3. Khazami: batch awak dulu lain... batch skang ni lain...

    syue: hm.. mmg kesian... ha ah... sbb korang la kitaorg buang masa smpi 3 jam evaluate... !!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...