Nuffnang Ads

Bookcafe (^_^)

Agoda Ads

Wednesday, April 24, 2013

Titans Cleaning Service, Terbaik! (^_^)

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Seperti yang saya janjikan dalam entri ini, saya nak kongsikan pengalaman saya mendapatkan khidmat pembersihan (cleaning service) dari Titans Cleaning Services. Disebabkan penyewa lama nak keluar dari rumah tu, maka saya kenalah pastikan rumah tu bersih untuk penyewa baru masuk. 

Seriously, masa mula-mula tengok rumah tu saya rasa nak menangis... Nak tahu kenapa? (AMARAN: Kepada mereka yang penggeli, sila JANGAN TENGOK)

Di bahagian dapur...
Mereka memasak di bahagian ini...
Semua 5 kipas berhabuk tebal... termasuk yang ni...
Bilik air di master bedroom...
Bilik air kedua...
Sedihkan?! Itupun ruang tamu dan bilik saya tak ambil gambarnya sebab barang mereka pun masih banyak lagi ketika tu... Oh ya, penyewa saya adalah 4 orang budak bujang bekerja yang dibawa oleh agen saya ketika tu... so what do you expect from the bachelors kan?! Saya memang dah agak benda ni akan jadi... dan saya tak nak penyewa bujang sebenarnya! Tapi ketika itu, kami tak de pilihan... plus kami kasihankan mereka yang terdesak mencari rumah sewa...

Ye la, saya memang berhajat nak duduk rumah tu satu hari nanti bila Encik hubby dipanggil untuk berkhidmat di Kuala Lumpur semula. Rumah tu pun tak plan untuk disewakan. Sebelum ada orang nak menyewa, rumah tu pun dah kosong dalam setahun lebih. Kami cuma menjenguk sekali sekala bila turun ke KL. Kata orang rumah tinggal lama-lama tak berpenghuni pun tak elok juga... Maka kami sewakan... 

Apapun, setelah dibersihkan oleh Titans Cleaning Services... Saya sangat-sangat berpuas hati... Inilah hasilnya... (^_^)

Dinding di dapur dah bersih :)
Sinki berkilat!
Kipas bersih... macam baru...
Siap buka dan bersihkan...
Toilet dua-dua dah bersih... Kesian mereka menyental... Lama!
Siap bersihkan tingkap di bahagian luar... berdiri kat bumbung...
Sangat-sangat berterima kasih kepada pekerja  Titans Cleaning Services sebab bersihkan rumah sewa kami... Mereka yang membersihkan satu rumah sewa saya, luar dan dalam, lantai ke siling... hanya 2 orang (selama lebih kurang 9-10 jam mereka membersihkan rumah tu... bermula 10 pagi) dan semuanya bersih! Sangat puas hati...

Kata Encik hubby di sebelah pagi tu, kedua-dua pekerja (seorang India dan seorang warga Indonesia) ada juga 'bising' katanya, "Ini orang tak pernah cuci ka? Macam mana boleh hidup?"  :p

Oh ya... Jumlah yang kami bayar kepada Titans Cleaning Services adalah RM300. Atas persetujuan dengan penyewa, kami tolak RM300 dari deposit ketika mula-mula mereka masuk dulu... So, selesai masalah... dan sekarang dah pun masuk penyewa baru. Pasangan baru berkahwin... Moga mereka ada rasa sayang pada rumah kami tu... Amin...  

Apapun saya sangat berterima kasih kepada penyewa lama sebab mereka tidak melanggar perjanjian yang dinding tak boleh diketuk, dipaku atau di drill... Alhamdulillah... (kalau tak satu hal pula nak menyimen dan cat...)

By the way, Titans pun ada ambil khidmat pembersihan mengikut jam: 2 jam RM70. Untuk maklumat lanjut boleh call Mr Kumar di 012-6925001/012-6925030.
 


32 comments:

  1. lepas bersih tuh tgk pon dah nyaman..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah betul luqman... bau pun wangi je.. hehe

      Delete
  2. nampak perbezaanya di situ kan..ahaha.. bersih sudah..hehe

    ReplyDelete
  3. thanks for info. senang nak cari depa nanti. rumah saya di SA pun kosong tanpa penghuni kerana sebab yang sama...takut suami dipanggil bertugas di KL semula. kalau transit sana waktu nak balik johor, mop sendirilah buat masa ni. nanti saya contact depa kot2 servis sampai ke shah alam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anim.. shah alam pun dorang buat rasanya... kan?! Ni dah ada org... rasa kesian pulak kalau tiba2 kami kena blk ke kl... hm..

      Delete
  4. 300? Kalau bersih mcm tu puas hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang puas hati bayar harga macam tu... sebab memang berkilat rumah saya.. hahahaa

      Delete
  5. wahhh sental habis ..memang terbaekk lah. kat area shah alam diaorang pi jugak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shah Alam pun dorang cover... boleh try contact... 😀

      Delete
  6. Wahhh bagusnye ade service mcm ni. kite pn x pnh duit pn xkuar kikikiki.

    salam kenal..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Tengok keadaan rumah dah la sakit hati kan. Bila ada service macam ni, alhamdulillah...

      Delete
  7. truknye.. klo bujang pn xkn xkms umh lngsung kn?

    tp same je cam umh yg sy br sewa ni, pnyewa lame (suamiisteri) tgl kn umh dlm keadaan yg sgt kotor! sume ceruk nk kena sental.. xtau camne dorg dduk slame ni.. huhu.. umh sw lame pn kitorg tgl kn dlm keadaan bersih.

    bg sy la kan, walopun hanya umh sewa tp ttp jaga umh tu lelok umpama umah sndr.. sy xske umh kotor2. smgu skli msti vacuum umh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul... setuju dengan emma. Tempat yang kita dudukkan... saya sampai sekarang dok fikir macam mana dorang boleh duduk di rumah yang kotor macam tu...

      Delete
  8. kalo ade anak kecik lebih harus kerap mengemas...maklum lah byk kerenah kids nie....hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Hazel... tapi kotor ada anak kecil dengan kotor disebabkan orang dewasa jauh beza... huhuhh

      Delete
  9. kalau kita buat sendiri, mmg tak dapat nak sental sebersih tu... mmg bagus mereka buat kerja :)
    Rumah saya kat M'sia pun berbelah bagi nak bagi sewa kat budak2, so tinggal mcm tu jer... sekali sekali mak sedara sebelah rumah yang pergi jenguk bukakan tingkap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Tak daya la tengok pun rasa sakit hati. Huhuhuhu

      Delete
    2. Betul tu. Tak daya la tengok pun rasa sakit hati. Huhuhuhu

      Delete
  10. nasib baik yg sewa bujang . klu family yg ada anak sedang membesar , mmg dinding tu jadi buku tulis lah jawabnya ... ok gak service nih ... sedang molek ada kat area saya . thanks ...

    ReplyDelete
  11. kalau bg sewa mmg gtulahjadinya kan... oo xtau plak ada service mcmnie. Anyway, tq sharing..

    ReplyDelete
  12. owh...kalau bujang kotor..kalau dah beranak pinak lagi jahanam dikerjakan anak-anaknya.

    ReplyDelete
  13. ish...bilik air pun tak bercuci ke?? mmmm...RM300 kira ok la..yg penting puas hati...

    ReplyDelete
  14. Kak...klo sewakan kat org bujang memang mcm tu. Tapi tak suma org bujang pengotor yg mcm akk dapat ni. Sebab umah kakak saya pernah kena.

    Wah...bersih lah. Puas hati lah klo bayar kan.

    ReplyDelete
  15. Wah..berbaloi-baloi licinnya ye kak..memang terbaiklah. Tapi memang betul ye kak, orang kata kalau bagi sewa rumah ni memang habislah rumah kita..hehe..ada yang okay, okay. Dapat yang tak..itu yang susah ni.

    ReplyDelete
  16. budak bujang mmg macam tu la gaya,tu yg kebanyakan org serik nak sewakan.klu pmpuan tu ok lg..klu laki faham2 jer la...tp tak semua,kebanyakan mmg macam tu..penyewa baru ni pasangan baru kawen harap2 pembersih la orgnya.hehe..

    puas hati la klu servis tiptop macam nie..berkilat jer rumah..:)

    ReplyDelete
  17. ni mmg bersih betoi ni kak.. puas hati tgk!

    ReplyDelete
  18. 5 bintanglah kiranya ni NK....bagus jugakkan, senang sikit kerja kita....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...