Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Saturday, March 13, 2010

Bila Baby Duduk Songsang...

Semalam check up lagi... minggu ke-33 sudah... ni la hari yg paling mendebarkan... bak kata doktor... 2 minggu lps... kalau baby masih dok melintang, gamaknya kena ready tuk operation... menunggu giliran dipanggil begitu merisaukan... baby pula adakalanya gerak... adakalanya tidak... faris pulak sibuk belari ke sana sini... umpama larian marathon... sibuk betul dia berlari2 anak... sambil menegur kawan2 yg ada disekelilinya... habis sume org ditegurnya... dr baby... hinggalah pangkat abg2 padanya... dah lumrah budak2... sangat senang/mudah berkawan... riuh... bising... tu biasalah...

bila tiba giliran masuk ke bilik doktor... apa yg mampu dilakukan adalah bersabar dan menunggu perut untuk discan. mula2 doktor cuba merasa perut dgn tangan untuk mengagak di mana kedudukan kepala baby... tak rasa... bila start scan, maka jelaslah... kepala baby di atas (songsang)... alahai... patutlah 2 minggu ni rasa sgt sakit... adakala perut rasa seolah kejang... cemas?!? maunya tak cemas...!!

doktor kata 3 minggu lagi (minggu ke-36) kalau baby songsang jugak, kena la warded 1 hari untuk pusingkan baby... part tu ok lagi... tapi bila doktor kata...

"saya akan buat satu surat ke hospital kerajaan and doktor kat situ akan pusingkan baby...." (terus berderau darah... mana taknya... mmg agak sensitif dgr perkataan hospital kerajaan ni... maklum la... byk sgt cerita yg kurang elok didgr... mmg tak pernah terjadi pada diri sendiri... tapi... bila dgr org cerita... kita pun seriau jugak...!)

mmg tak mampu nak ckp apa2.. melainkan doa... agar baby akan pusing ke kedudukan sepatutnya sebelum tarikh 2/4/10... InsyaAllah...

reaksi abg faris... dia sgt supportive... bila mama dia kata, "ckp kat baby duduk elok2.." dia pun usap perut dan kata, "baby, dok leklok..." :-)

5 comments:

  1. semoga madam ok2 jer...hafizah harap...baby songsang sgt tkt mendgr.....nnt post pic baby bila dah lahir ye madam...rindu madam...

    ReplyDelete
  2. hi hafizah... sihat ka? buat apa sekarang? insyaAllah ada kesempatan boleh la post gmbr baby baru....

    ReplyDelete
  3. saya belajar di perak skrg ambik nurse..alhamdulillah sihat jer madam...

    ReplyDelete
  4. kami bakal dapat adik baru.heee...=)

    ReplyDelete
  5. doa2 la syu... agar dipermudahkan segalanya... amin... :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...