Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Saturday, November 29, 2014

Coconut Shake: Akan Rindukah Nanti?

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Mendapat berita bahawa encik hubby akan bertugas semula di Kuala Lumpur, bermula 1 Januari 2015. Setelah beberapa tahun di Kuantan, kemudian 3 tahun di Melaka, kini kami akan berpindah semula ke KL. Sebaik mendapat berita tu, rasa penatnya la berkemas untuk berpindah. Letih!  :(

Kalau beritahu 6 bulan atau setidak-tidaknya 3 bulan sebelum tarikh lapor diri (1 Jan 2015), ada juga masa bertenang. Fikir pula Faris dah bersekolah, memang serabut dibuatnya! Mana nak duduk... mana nak sekolah. Haih!!

Dalam saat serabut berfikir tentang rumah... Terfikir pula saya... Agak-agaknya apa yang akan saya rindukan tentang Melaka?! Hm... mungkin coconut shakenya?! Ya, mungkin! :p


Nota kaki: Lebih serabut lagi, bila memikirkan Faris nak masuk sekolah baru... Sekolah lama hari tu pun hampir 4 bulan asyik menangis... even encik hubby saya tunggu setiap hari di luar sekolah sehingga habis perhimpunan... Setiap hari!!

* * *

Berminat untuk menjana pendapatan dengan Tupperware Brands? 
Hubungi/SMS/Whatsapp Nora 0193441384 atau Kamarul 0126526556.


26 comments:

  1. Payah juga ya pindah2 ni. Mak cik saya yang dah hampir pencen pun baru2 ni mengeluh, suami kena pindah ke johor sebab naik pangkat, dia yg tua rasa tak larat apa lagi Faris yang kecil tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea la aisy... mmg letih berpindah randah ni... saya harap, biarlah kl tu last tmpt pindahnya... huhu

      Delete
  2. selamat berpindah dan berkemas...

    phew...

    ReplyDelete
  3. Sedapnya coconut shake....
    Huwaa, memang serabut dapat notis sebulan mcm tu....
    Apa2 pun, selamat berkemas NK... Insya Allah, semoga faris baik2 aje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la nur... serabut rasa!! Mudah2an faris baik2 saja...

      Delete
  4. oh ye ke?
    nak pindah keluar melaka ye...
    byk kot yg bakal dirindui di melaka ni :)
    tempat jatuh lagi kan dikenang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah aida... betul... byk yg akan dirindui di melaka ni... huhu

      Delete
  5. woo nak pindah la ni..mmg penat la bab berkemas..pastu nak fikirkan anak nak adapt dengan persekitaran n sekolah baru lagi.semoga dipermudahkan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin... itu la PK... pindah satu hal.. bila fikirkan faris tu... aduh... seriau dibuatnya...

      Delete
  6. Kalau setakat rindu coconut shake tu tak apa lagi Nora.
    Yg kesian anak sekolah kena pindah dpt kawan baru itu yg ada sikit masalah. Tapi agaknya dah tambah besar ok lah harapnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la kakzakie... yg tak boleh tahan tu setiap kali masuk sekolah dia menangis sikit punya kuat.. satu sekolah dgr.. harap2 tak berulang la di sekolah br thn dpn.. .huhu

      Delete
  7. knape la x inform awl2...mmg kelam kabut tu kak... tp hrp2 ni pindah yg terakhir...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la pasal anies... dulu pindah2 anak tak sekolah lagi... kali ni dah sekolah mmg kelam kabut la.. smpi sekarang blm tau nak sekolah di mana...

      Delete
  8. Mmg letih pindah rumah ni tp bak buek camno NK dah laki kena pindah ye dak....
    Ohhh sedapnya coconut shake....lama tak pekena!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la okje... mmg penat & stress rasanya...

      Delete
  9. itu satu cabaran dan rutin harian jua berubah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg betul la tu... semuanya berubah dan akan ambil masa utk serasi... aduhai...

      Delete
  10. kena pindah yang memang bikin tension tu
    bukan apa, banyak benda kena fikir
    dahsyatnya faris, sampai empat bulan gitu, belum serasi agaknya time tu
    afif ni besok nak masuk darjah satu pun entah macamana jadinya
    tadika dulu pun dia buat perangai juga

    apapun saya doakan moga segalanya dipermudahkan ye kak

    ReplyDelete
  11. pindah kl di mana akak?
    smga dpermudahkan segalan urusan nanti.aamiin

    ReplyDelete
  12. Dah besar ok kut. Nanti bg cntct no ye. Akk try cr iklan rumah utk dijual kat 7e

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak... moga Allah juga permudahkan urusan akak... isk.. isk... terharu...

      Delete
  13. Kat KL ada jer coconut shake...hehehe...

    Owh..baru saya tahu kenapa kena pindah KL. Jenuh gak nak mengemas tu. Nak buat proses pertukaran sekolah lagi. Semoga dipermudahkan semuanya.

    ReplyDelete
  14. Faris tu dh kenapa? Kat sini blh je dpt coconut shake. First time minum ms kt dungun. X lm lps tu tgk jhr pn dh ada jual.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...