Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Thursday, February 08, 2007

Kete Akak Den Accident Lagi...

Huhuhu... adoi.. ari ni kete wira akak den accident lagi... tapi kali ni bukan den yg salah... kenderaan di bakang yg salah... Kuat tak ingat van tu langgar. :-((

Org pertama yg saya call dah tentula akak saya... ye la... tuan punyer ketekan... cam dah dijangka... kena marah gak aa... tp lama2 tu dia ok...

Kejadian berlaku di MRR2 masa on da way ke opis dr umah, 7.40 am. Masa memula kena langgar tu... marah la jugak... ye la.. kete kakakkan... kalau kete sendiri.. tak de la heran sgt... tp sbb kete akak tu yg kalut skit... gigil la dibuatnya... pas kena langgar enjin sume mati... trs trn kete... then tgk kete... kemek gak aaa kete wira tu... skali pemandu van yg melanggar tu kuar... skali tgk pakcik la... nak marah pun tak jadi... pastu suruh dia ke tepi... dah benti kat tepi tu dia ngaku la dia salah... pastu dia sendiri yg ajak pi report... pastu follow la dia ke Balai Polis Trafik, Ampang...

Masa on da way ke balai polis tu... pala dah start pening... area perut sume sakit... (masa tu baru teringat pregnant!)... doa je la... moga kandungan tak pape... pastu kakak ipar lak ckp pi cek tgk bleeding ke tak... dah settle report polis tu (sementara tunggu sarjan tuk sahkan report)... baru la smpt nak pi cek sume... cuak gak... ada bleeding skit... trs kakak (tuan punyer kete wira tu) dtg balai polis... & trs bawa pi klinik... dlm lbh kurang kul 11 lebih aa, br smpt pi cek up... scan baby sume... doktor kata uri luka skit... then urat dr pinggang ke bawah bengkak. Masa tu rasa nak nangis... Takut jadi pape kat baby... Tapi alhamdulillah keadaan baby OK... pastu doktor kasi ubat tahan sakit, ubat sapu (utk urat) dgn ubat kuatkan rahim... Kesan dr accident tu terpaksala MC 3 hari dr 5-7 Feb 2007.

Saya penah melanggar dan kali ni dilanggar... pengalaman dilanggar ni paling menakutkan... :-( So, buat semua berhati-hati la bawa kereta... Kemalangan ni bkn kita boleh jangka... bila kita berhemah pun kita boleh kena langgar...

3 comments:

  1. Bersyukurlah kerana tidak serius. Semoga Allah sentiasa melindungi.

    ReplyDelete
  2. awak dah pregnant ek? Tahniah lah ek. Dah lama tak menjenguk ke sini. Sebab tu tatau. Alhamdulillah tak der ape2 kan.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah eyzzah... ni cuak gak nak tggu 1st baby. InsyaAllah kalau tak de pape, akan bersalin akhir bulan Julai atau awal bln ogos...

    Seminggu lps accident tu mmg ada komplikasi skit...tapi bkn kat baby.. kat mama dia ni... skang ni tgh buat further cek up.. InsyaAllah saya akan update blog pasal masalah tulang belakang & saraf... Doakan saya tak pape... Amin...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...