Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Monday, September 15, 2008

Final.. Final...

Alhamdulillah hari ni dah 15 hari kita berpuasa. tak sangka... kejap je... pejam celik... pejam celik dah pun 15 Ramadhan.

Hm... ni pun dah masuk minggu ke-8 bg semester Julai-November 2008. Kejap betul... Lagi 6 minggu bebudak dah nak final... Final?!?! Huh... soklan tak bis buat lagi...

Sem. ni ajar 4 subjek 2 subjek lama... Translation & Public Speaking dan lagi 2 subjek baru... Editing ngan Photo communication. Ok la.. fair.. sebab 2 subjek teori dan 2 lagi subjek praktikal. So far kelas yg paling happening dan paling ramai (35 org), kelas Public Speaking... bebudak dia mmg sporting... sempoi... campak la pe topik pun... depa pulun abis2an. Memula kelas... memalu gak la.. tapi lps 2 minggu... asal tanya sape nak volunteer jek... ramai la offer diri... seronok! 18 ni... ada Chorus Speaking presentation ngan Deklamasi Sajak... wah.. nampak beria2 depa berlatih!


Kelas photo com lak yang bestnya bila dapat share ngan bebudak technique yg betul amik gmbr... part yg paling best.. bila bebudak dpt apply & hasil gmbr dorang pun dah makin menarik... Hm, dlm kelas ni ada 2 org foreigner... sorang dr Korea dan sorang dr Nigeria... oklah... boleh tahan... korean ni suke sgt cite pasal negara dia... family dia.. kekadang ajar kita bahasa korea... Bila cite pasal korea ni... teringat Kak Ayu ngan lagu 3 bearnya... hahahha Jack pun ada nyanyi lagu 3 bear ni dalam kelas... alang2 tau.. pe lagi... nyanyi together2 la... hahahha

Oklah... fokus... fokus... skang agak sibuk sikit... nak nyiapkan soklan final... smbl buat revision & notes.. kenala siapkan soklan final. Translation dah siap... 2 more to go... mujur Public Speaking tak de final paper... cuma ada final speech presentation. cHAIYOK!!


SELAMAT BERPUASA....


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...