Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Friday, August 21, 2015

#jejakjepunjihan

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Dah start pun rancangan Jejak Jepun Jihan. Hari Rabu lepas adalah episod yang pertama. Excitednyalah saya dan anak-anak tengok. Dulu yang masa Jejak Jepun Zizan pun sakan kami menengoknya...

Sepanjang rancangan tu ditayangkan Alisya dan Faris cakap, kita kena pergi Jepun lagi... sebab yang ni kita tak pergi lagi! Memang la nak oiii... kita pergi Osaka dan Kyoto je hari tu...

Episod pertama Jejak Jepun Jihan tu, tengah musim bunga sakura... Ya Allah cantiknya lah bunga sakura...! Next time kalau ada rezeki ke Jepun lagi nak pergi masa musim bunga sakura la... mesti best! Kalau nak pergi time bunga sakura kena pergi dalam bulan Mac-April.

Subhanallah, cantiknya bunga sakura...

Cerita travel kami ke Jepun hari tu pun tak habis lagi update... Hehehe... Slowly lah kita siapkan yea... Walaupun pergi 8 hari je... Banyak juga nak cerita sebenarnya... tapi masa sangat-sangatlah terhad. Kena sambil-sambil je ni...

So, jomlah kita tengok Jejak Jepun Jihan. Sambil-sambil tu berangan lagi pergi Jepun! Bila, hari apa dan di mana siarannya boleh tengok info di bawah.


Kalau nak tengok gambar-gambar cantik Jihan sepanjang di Jepun boleh follow Instagramnya: jihanmuse. Dan kalau anda nak tengok gambar-gambar cantik penonton-penonton yang dah sampai di Jepun, boleh search #jejakjepunjihan atau #kemanakitaney. Memang banyak gambar-gambar yang cantik!

Tempek sekeping gambar kami di tourist spot, Osaka. Orang kata ni salah satu landmark di Osaka... ataupun orang panggil Glico men spot.


42 comments:

  1. saya suka jihan...hrap musim baru ni best mcm zizan jugak lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la cikviva... kami pulak tak kisah siapa hostnya... asal ada cerita pasal jepun, mmg kami excited nak tengok... tapi jihan ni makin cantik n pandai jadi host la... salute!

      Delete
  2. wah.. jihan pulak.. hehe..suka jugak dia mengacara ..yg episod aku yang masak kau yang panas, pas tu, masak untuk suami (tak ingat tajuk dia) pon best.. rezeki dia kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah betul2.. dia dah pandai mengacara sekarang... murah rezeki dia sekarang... ooo yg masak tuk suami tu kalau tak silap "Resepi Memikat Suami" kot... hehehehe

      Delete
  3. wah,,bestnye dah pergi jepun..jepun mmg destiansi impian saya..insyallah satu hri nniti adarezzeki ke sana...salam perkenaalan..bw dr www.housewifearts.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... insyaAllah... satu hari nanti UA akan sampai... salam perkenalan juga.. (^_^)

      Delete
  4. rezeki jihan kan dapat merayap sampai ke Jepun :)

    ReplyDelete
  5. bestkan,walaupun tak pernah keluar negara tapi jepun antara wishlist nak pegi,inshaAllah..salam kenalan sis..sudi2 singgah blog saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga tercapai impian nak ke jepun. Mmg pengalaman yg seronok di jepun...

      Delete
  6. Salam ziarah Pn. Nora,

    Tengok kwn2 pegi travel berbunga2 hati tanam azam kumpul duit utk travel.. Moga tercapai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin insyaAllah hasrat tercapai... :D moga ada rezeki tgk negara org...

      Delete
  7. Hai.. cakk.. Jemput Join dan memeriahkan Giveaway Birthday Mum & Sister Tengkubutang yang sedang berlansung sekarang yea.. ada lagi "3 HARI" je untuk submit entri.. Pemilihan Pemenang adalah secara Random.. Hadiah berni;ai Lebih RM500 untuk dimenangi.. jom join.. mana tau ini rezeki Anda?? meh meh join.. =)

    http://tengkubutang.blogspot.com/2015/08/giveaway-birthday-mum-tengkubutang.html

    ReplyDelete
  8. waaaa.. syok nye dh smpi jepun ek..teringin sgt2 nk tgok bnga sakura tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah sampai dah... teringin sgt nak tgk sakura...

      Delete
  9. Seronok nye.. kite tak pernah lagi jejak jepun

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah one sweet day aswaleyla akan sampai... (^_^)

      Delete
  10. bestnya jepun. dulu saya pergi tengah snow. lama dah masa 2013

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnya pegi masa snow!!! Kami pergi hati tu cuaca biasa2 saja...

      Delete
  11. Jepun ..serious memang best.. nanti kalau ada arezeki lagi, saya nak gak ke jepun lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?! pengalaman dapat berada di bumi matahari terbit tu mmg tak boleh dilupakan...

      Delete
  12. saya tak dapat nak tengok cerite ni.. huhu.. umah tak ade astro

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tgk di youtube je nanti kot... heheh

      Delete
  13. Jihan ni bagus...bunda pun suka dia...tak over, dia bawa diri dia sendiri.

    Apa lagi sekarang dah lawa...dah popular sebagai pengacara dan duta produk...tapi dia tetap macam dulu...tak berlagak....

    ReplyDelete
  14. saya tak penah tengok rancangan ni
    makin lawa plak dak jihan ni =)
    sonoknya dapat p jepun kak...entah bila turn saya plak

    ReplyDelete
  15. asalamulaikum...singgah sini dan terus polow...terima kasih dik sudi polow akak ye....dulu2 ada gak tengok zizan mase kat jepun...cam best je dia jalan2 kat sana...sume tempat nampak sangat cantik dan bersihkan...nak2 part dia main salji atas gunung tu...Ya Allah bestnye...beruntung adik dah sampai jepun :)

    ReplyDelete
  16. seronoknya dapat jejak jepun dah...akak pun teringin juga nak ke sana tapi belum kesampaian lagi

    ReplyDelete
  17. bestnyaaa.. harap ada rezeki saya sekeluarga ke sana

    ReplyDelete
  18. Tak pernah jejak lagi kaki ke Jepun, InshaAllah one day :)

    ReplyDelete
  19. lain benar muka jihan skrg. bestnya akak dpt travel ke jepun.tlg doakan satu hari nnt yong dpt pergi sana pula ye :)

    ReplyDelete
  20. Saya pun teringin jugak nak ke Jepun... tempat yang ingin saya tuju Sapporo.

    ReplyDelete
  21. Dapat pergi osaka sebelum ni, mmg sonok jalan Jepun
    Kalau dapat g Tokyo lagi best ni :)

    ReplyDelete
  22. besntnyer,,
    untung jihan.. bekerja sambil melancong..
    insyallah, lps ni ade rezeki blh la bwk ank2 ke Jepun lagi..

    lya... tak mampu lg kot stakat ni.. huhu

    ReplyDelete
  23. Perasan jugak rancangan ni tp tak ikut sangat. Hari tu sempat gak tengok Jihan dgn bunga Sakuranya. Alahai bestnya ....entah bilalah okje nak sampai Jepun NK...huhu...

    ReplyDelete
  24. tak dpt tgk la sbb sy xda astro ria.
    tp suka sangat
    mesti best kan.

    akak dh sampai jepun
    bestnya

    ReplyDelete
  25. Laku jihan skang ni. Rezeki dia kan. Saya x blh tgk sbb kat umah nan hado astro ☺

    ReplyDelete
  26. Tengok iklan kat tv pun dah tertarik. Byk tempat & aktiviti yg Jihan cover :)

    ReplyDelete
  27. http://madey09.blogspot.my/ wah terujan nak teruskan pembacaan ..malangnya dah nak maghrib..tinggalkan jejak dari Keningau Sabah bah ya

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...