Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Wednesday, June 13, 2007

Mama Sakit... Tok Alang Masuk Wad

hari ni mama tak larat nak pi opis... dah half way ke opis pun... tapi mama patah balik sebab rasa nak pitam... mlm smlm mama muntah2... tapi pg tu konon gagah gak nak pi keje... mama smpi je umah trs baring... masa tu badan dah start bepeluh, rasa seram sejuk sume... mama mudah rasa nak pitam bila dok lelama dlm kete... kalau jam lagi mama tak tahan... baby pun tak tahan.. selalu bila jam je baby suke duduk melintang... mama celalu aje cakit.. tapi mama usap2 baby suh duduk betul2... baby dgr cakap ni.. trs baby duduk betul2... kul 11 cam tu baru mama pi klinik..

doktor kata mama tak de pape... lama doktor cek mama.. mula2 doktor kata mungkin hemoglobin mama tak cukup... tapi bila dia cek tgk ok je... tekanan darah sume pun ok... kandungan gula dlm darah kurang skit.. tapi doktor kata ok lagi... pastu doktor suh mama baing, dia nak tgk baby lak... doktor kata baby pun ok... bila dia tekan perut mama, dia kata ada banyak angin... doktor kata mama ngan baby kena byk rehat.. sebab baby pun dah nak kuar... tak lama dah... :-)

dlm tghari mama dapat sms dari pak long. pak long kata tok alang msk spital tawakal. tekejut dgr... yg lagi tekejut, tok alang masuk wad sebab kencing manis. masa tok alang masuk tu pun tok alang hypo... cam arwah wan. muke tok alang sume kebas... lidah kebas... rahang mulut cam herot skit... doktor kata nasib baik cpt anta spital.. kalau tak tok alang kena stroke... cian tok alang... :-(

mama bawa baby tgk tok alang mlm tu (tunggu mak teh ngan mak ngah blk keje, sbb mama tak larat nak drive) cian tgk tok alang... muka dia pucat aje... tok alang cite... doktor ckp gula dlm darah tok alang smpi tak de bacaan. terlalu tinggi. masa tu jugak tok alang kena cucuk insulin. pastu masuk air. tok alang kena dok wad lama... cian tok alang... tok alang kata, apa yg arwah wan rasa dia rasa sekarang... tok alang pun asik menung je mama tgk... cian tok alang... moga tok alang cepat sembuh & leh kuar dr wad.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...