Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Friday, May 07, 2010

11 May 2010...

Hari ni kena pegi check up lagi... dr mlm tadi sgt berdebar2... (sbb takut kena tahan wad...) Kalau ikut hati mmg tak nak pi check up... Hari ni doktor buat VE... ngan CTG... seperti biasa doktor scan... tgk kedudukan baby... pastu tgk air ketuban... uri... dan yg sewaktu dengannya...

Seterusnya buat VE... (melihat jalan/bukaan) sama ada baby dah nak keluar atau tak... resultnya belum ada bukaan... terus doktor suruh buat CTG pulak... (merasa la masuk ke labour room untuk kali ke-2...) mmg berdebar2... walaupun tahu baby belum nak keluar dan berada dalam keadaan yg baik... alhamdulilah... denyutan jantung baby pun belum menunjukkan nak keluar.... mungkin mama dia ni yg salah kira hari... tak pe la...

Akhirnya doktor decide untuk keluarkan baby pada 11 may 2010... hari selasa... kata doktor... itu hari terakhir yg ditetapkan.. kalau jalan tak buka juga... makanya doktor akan induce... (memaksa baby keluar). Bila doktor sebut jek 11 Mei.. terus teringat kat Mak Teh baby... Rupanya baby nak keluar sama dengan tarikh birthday mak teh...!!

Apa2 pun... Perjuangan mama akan bermula pada minggu depan!!... Moga baby akan keluar dengan selamat... Moga Allah mempermudahkan segalanya... Amin.... :-)

2 comments:

  1. semoga puan nora selamt hafizah doakan.... sgt happy bila dgr org nak dpt baby nie...tapi syg baru2 nie kakak hafizah gugur sgt sedih...huhuhuhu xpelah xde rezeki lagi ape2 pun hafizah harap puan nora selamat amin!

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah saya dah selamat bersalin pada 11 may lepas... baby girl... seberat 3.01kg... :-) sekarang tgh berpantang di rumah...

    insyaAllah ada rezeki kakak awak nanti... saya doakan... :-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...