Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Monday, May 24, 2010

Alhamdulillah... :-)



Bismillahirahmannirrahim
Assalamualaikum & salam ziarah,
  


Alhamdulillah... syukur ke hadrat Ilahi... kerana dengan limpah kurnia-Nya... hamba-Nya ini telah selamat melahirkan seorang baby girl seberat 3.01kg, secara normal... pada 11 May 2010 bersamaan hari Selasa... Baby yang secomel abangnya Faris, seayu mamanya dan semanis abahnya telah diberikan nama ALISYA FARHA. ;-P


Hari ni genap usia Alisya 14 hari... nampak gayanya Alisya dan mamanya berada dalam keadaan yang sihat walafiat... seminggu yang pertama Alisya kena kuning... tapi alhamdulillah tak seteruk abangnya dulu... Alisya tak masuk wad... sebab kuningnya normal (7.9)... dan sekarang muka Alisya dah merah & comel!!

Alisya disambut oleh Dr Nurrita, dua orang staf nurse, abah & seorang kawan UiTM mama... auntie Nida...!! tak sangka auntie Nida ada bersama-sama dalam labour room hari tu... semuanya kebetulan... time auntie Nida datang tu... Alisya dah memang nak keluar... rezeki auntie, orang first tengok Alisya... :-D (thanks Nida... :-))

Orang pertama datang lawat Alisya adalah auntie Tini (dengan dua anaknya; Hasya & Amna)... Auntie datang malam hari pertama tu... tapi auntie tak dukung Alisya pun.... (mama pun tak dukung... kekok sebab tengok Alisya kecik sangat...) Mama dengan auntie Tini sama-sama dah lama tak pegang baby, sebab tu dua-dua kekok... Mama pegang Alisya pun dah masuk hari kedua...! (teruk betul..!)





Tinggal dulu cerita Alisya... nak cerita pasal abangnya ADAM FARIS pula... (kesian dia...) hari pertama Faris tengok Alisya dia macam suka... siap pegang tangan... cium & rasa sangat welcome dengan kehadiran Alisya... tapi bila nak balik... Faris macam musykil kenapa baby kena ikut naik kereta... dalam kereta pula, Faris marah bila tempat tidurnya (di seat belakang) dijadikan tempat untuk baby baring... Faris marah jugak bila dia tak boleh duduk dipangku mama. (sebab mama pangku baby). Itu perihal dalam kereta...

Di rumah pula... Faris marah bila katilnya kini jadi tempat tidur baby... lebih dia marah bila mama & abah asik "sssyyyhhhh..." kan dia... bila dia asik berangan jadi ultraman, dengan suara yang kuat... sedangkan baby sedang asik beradu...

Itu adalah kisah seminggu lalu... sekarang... Faris persis sudah memahami adanya orang baru dalam family kami... Faris juga nampak sangat perihatin bila baby menangis... sekurang-kurangnya dia boleh tepuk baby untuk menenangkannya... atau menjerit panggil mama dan abah.... :-) Panggilan manja Alisya dari Faris adalah "Adik Cya"...


12 comments:

  1. tahniah puan nora...wah best dpt baby!!!!

    ReplyDelete
  2. tahniah madam..sama tarikh ngan besday sy la madam bsalin..hehe...

    ReplyDelete
  3. ye ke mariah..? kalau cam tu... hepi belated besday la yea... :p

    ReplyDelete
  4. tq..ckp kt alisya..happy besday gak..hehe

    ReplyDelete
  5. so comel!!!!

    madam, saya nak chopp utk anak saya nnti bleh?????

    ReplyDelete
  6. mak aii... bila tahun gamaknya tu nanti? :p

    ReplyDelete
  7. suke bace entry madam yg ney.. hee~~ congratz madam dpt baby gurl.. comeyyy!!! haisshh laaa.. geram!!

    ReplyDelete
  8. tq... tq... buat apa skarang shida?

    ReplyDelete
  9. sy kerja skunk.. dekat Suria Fm, Assistant Producer for Breakfast@Suria show.. Madam if ade time, madam dgr la.. hehee.. 6am till 10am..

    ReplyDelete
  10. hihiii sweet plak faris ni.. mula2 maybe dia pelikla kan... tp lps seminggu dah ok.. dah leh tlg ibu jaga adik.. :-)

    alisha saya ni xtau la camne nanti.. skrg ni nmpk sgt sk baby.. pantang nampak baby tp bila dah ada adik sendiri nnati xtaulah camne.. tunggu sy bersalin bln 11 nanti.. harap2 alisha pun akn jd abg yg penyayang mcm faris gak :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi reaksi faris mmg sangat kelakar... tapi sekejap je cam tu... lama2 dia dah ok...

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...