Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Friday, March 04, 2011

Saya Sayang Blog Saya...

Satu ketika dulu, (ketika blog ini ditubuhkan - thn 2004) saya jadikan blog ini hanya sebagai ruang untuk saya mencoret perkara-perkara yang berlaku dalam hidup saya... kerana saya mmg suka menulis... Pendek kata... ketika itu, blog ini dijadikan sbgi tempat saya menyimpan segala kedukaan dan kegembiraan... Saya juga tidak pernah terfikir untuk menambah (add on) apa saja widget dan features kepada blog ini... kerana saya rasa biar la ia dalam keadaan default... yg penting, saya menggunakannya sbgi teman penting dalam hidup saya... ibarat tradisi si diari...

Sebenarnya saya tidak pernah terfikir untuk membaca semula apa yang telah saya tulis di dalam blog ini... kerana, saya berpendapat blog ini adalah salah satu medium untuk saya release tension... Segala perkara dan masalah "diadukan" di sini... dan sebaik sahaja dipostkan, seolahnya saya telah 'terlepas' drp memikirkan perkara atau masalah tersebut...

Namun kini, keadaan itu sedikit berubah... Saya terdetik untuk menggunakan segala kemudahan yang ada dalam blog, seiring dengan rakan-rakan blogger yang lain... Setelah hampir tujuh tahun blog ini dalam keadaan default, saya mencari ruang agar ada kesempatan untuk ditambahkan beberapa perkara ke dalamnya... 

Yang latest saya masukkan features LinkWithin. Dan dari situ saya boleh lihat akan segala apa yang ditulis di dalam blog ini, yang sebenarnya saya sendiri tak sangka saya menulisnya... Segala kegembiraan, kedukaan, keperitan saya ada di sini... Saya mmg seorang yang pelupa... lebih-lebih lagi apa yang melibatkan nombor... especially date! (tak percaya boleh tanya encik hubby saya... dia selalu kecik hati bila saya tak ingat akan tarikh perkenalan kami... tarikh tunang kami, tarikh nikah kami... tapi en hubby, begitu sabar dalam mengingatkan saya..) 

Bila saya ada peluang membaca previous posts saya... saya rasa amat terharu... Sedih bila baca posts tentang mak, ayah dan ayah mertua saya... sangat gembira dengan posts tentang perkembangan kelahiran anak-anak saya... juga suka duka dan perit mengharungi pelbagai perkara spt family, persahabatan, kerjaya, motivasi dan apa saja pengalaman dalam hidup ini... Saya sangat terharu kerana saya ada rujukan untuk kamus kehidupan saya... Sungguh, saya sayang blog saya...!!!

Kepada semua yang pernah hadir dalam hidup saya... kalian telah mencipta dan mewarnai kehidupan saya... Terima kasih banyak-banyak... Kepada semua yang sudi membaca... saya sangat-sangat menghargai masa anda... Jika ada yang baik di dalam blog ini dalam kehidupan anda, jadikan ia sbgi pedoman... Semoga ada perkara yang boleh dishare dari blog ini... Saya masih lagi mencari ruang agar dpt menambahbaik blog ini... ;-)



6 comments:

  1. waaa dah tujuh tahun juga ya? tahniah

    ReplyDelete
  2. ha ah ayah... lama kan?!? hm...

    ReplyDelete
  3. wah..lamanyer nora.... ila pun br nak masuk 2thn... tu pun wujud ms dlm confinement ms melahirkan irfan dulu...

    ReplyDelete
  4. iela, dulu blog ni wujud bukan secara serius... hanya tulis suka2... tujuh tahun?!?! mcm tak percaya... bila tgk2 blk... byk betul benda yg dah berlaku dalam hidup... hm...

    ReplyDelete
  5. Terima kasih untuk blog yang menarik

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...