Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Monday, February 28, 2011

Show your support!

Assalamualaikum & salam 1Malaysia,


Alhamdulillah, sempat juga saya nak update pasal Earth Hour ni... (sebenarnya takut diri sendiri pun terlupa!) So dikesempatan yang ada ni... tandakan diari, planner dan henpon anda... tidak lupa juga kepada blog-blog kesayangan anda, akan tarikh keramat ini 26 March 2011... Apa yang ada pada tarikh tersebut?!? Pada tarikh itulah SATU DUNIA telah sepakat untuk memadamkan lampu bermula dari 8.30 malam... Tak lama pun... hanya untuk SATU JAM...

Mungkin ramai yang kurang prihatin akan kempen ini.. Namun pada saya... personally sangat menyokong kempen ini... kita kalau bekerja tak berhenti-henti pun, akan rasa penat.. begitu jugalah ibaratnya bumi kita ni... Bumi kita adalah tanggungjawab kita... biarpun hanya utk satu jam... itulah permulaan (training) yang akan melatih kita untuk menggunakan peralatan elektrik secara berhemah... Tahun 2011 ini adalah tahun ketiga kempen seumpama ini diadakan... so, siapa-siapa yg belum pernah join this campaign, amatlah dialu-alukan...

Apa? Takut gelap? Nak tgk berita? Panas? La... nak takut apanya... anda tutup lampu... tapi pasang la lilin... kepada pasangan yang baru berkahwin, masa ni boleh la candle light dinner :-p Nak tgk berita? Tengok la... xde masalah pun... Panas? Pasang jek kipas... kempen ni suruh tutup lampu je.. bukan tutup TV & kipas...  (tapi kalau dpt tutup TV bagus juga...) So dalam gelap tu bertemankan lilin & menu utk dimakan, anda boleh la tgk TV...

Ayuh, tunjukkan sokongan anda! Sama-sama kita bantu BUMI kita yang semakin hari semakin tenat... :-( Semoga dengan kempen ini kita akan lebih peka dengan alam sekitar...

5 comments:

  1. owh br tau 26 hb nnt earth hour. yes2 jom kita sama2 support kempen ni.. dah tanda kt kalendar! hihi

    ReplyDelete
  2. JOM~ EARTH's HOURS is COMMING~ =D

    ReplyDelete
  3. hihi wani boleh buat candle light diner :p

    ReplyDelete
  4. erkk k.nora, mcmana tau plan wani ni??? hahah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...