Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Tuesday, October 11, 2011

ABC Sign Language...

Assalamualaikum dan salam ziarah... :D

Hari ni ada satu benda menarik yang saya find out melalui Internet dan nak share dengan anda semua. Sedang saya buat nota pasal nonverbal communication untuk subjek Interpersonal Communciation, saya terjumpa satu video yang mana menunjukkan ABC dengan menggunakan bahasa isyarat/tangan (yang juga dipanggil sebagai emblems)... 

Dulu saya pernah menggunakan bahasa isyarat/tangan ni, dengan kawan baik saya... (syyyhhh...bila ada gosip, rahsia, tak nak org lain tahu... saya gunakan ABC sign language ni...) Sebenarnya seronok tau, sebab kita buat benda yang orang lain tak tahu.. Hahahah... :p  

Cuba tengok video ni... Lepas tu cuba la hafal... nanti kita boleh bergosip sama... Hiihihi... Enjoy!!!

Sumber dr Youtube



Moral of the story: Tak salah kalau kita belajar benda baru... tapi jangan salah gunakan tau!!

❤❤❤  Take care... Sayang anda semua...!!  ❤❤❤



5 comments:

  1. naek tergeliat jari jemari saya ni madam..hihi..

    ReplyDelete
  2. mariah... mula2 mmg macam tu... nanti lama2 seronok tau...!! hihihi

    ReplyDelete
  3. boleh kita amalkan dalam kelas huhuhu...

    ReplyDelete
  4. Ohhh... ni belajar masa mengajar kat sekolah men SG puteri kat dpn rumah, ada seorang ni baru bertukar dari Kl, masa kat KL dia ajar sek pendidikan khas, so masa ke sekolah kami dia kena ajar bebudak biasa so dia ajar kami sign language ni. Yang ni aje lah ingat yang sign lain2 tu semua hancus... hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...