Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Monday, January 09, 2012

Ada Orang Merajuk! :p

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum & salam ziarah,

Hari ni hari ke-4 Faris ke taska... Encik hubby kata dia meraung kat taska tu... Maklum la weekend duduk rumah tengok kartun + main game je, pergi taksa mengamuk la...

OK dalam jam 10.30 am, encik hubby hantar SMS dan bagitahu tak dapat ambil Faris dari taska sebab ada assignment... So, lagi sekali saya dengan Alisya kena berjalan untuk ambil Faris... 

Muka tak puas hati :p
Sesampai je saya di taska, terus Faris tanya:
"Mana car?!" sambil berdecit-decit kemudiannya...

"Abah kerja... kita jalan kaki je... OK?!" 

"Panas ni mama...!!" balasnya sambil merengek & nadanya sedikit tinggi...

"Ala kejap je... dekat je... kan Alisya!?" tapi Alisya 'sunyi' tak respond... (pergh... memang lenguh dukung Alisya sekarang... shoes dia dalam kereta... terpaksa la dukung... menapak turun bukit... lepas tu naik bukit pulak... Phew!!)

"Meh mama bawa beg sekolah..." saya terus pujuk Faris agar dia sanggup balik jalan kaki...

"Tak yah la... Ayies buat je..." (ceh... merajuk la pulak!!)

Half way, tiba-tiba ada seekor anjing yang dah get ready nak kejar kitaorang... "Ah.. sudah!!" (area sini memang banyak anjing... Sebab ramai juga jiran tetangga berbangsa Cina)

Mujur... ada seorang pakcik India yang tolong kami halau anjing tu... kalau tidak, tak tahu la macam mana... Hai... mencabar betul nak ambil anak dari taska...!

Seperti biasa, sampai je rumah, masing-masing berebut duduk bawah kipas... sambil tengok channel 612... Hm... hai la anak...!

12 comments:

  1. xpe merajuk sikit, kena ajar dia rasa susah sikit isyaAllah baru dia bersifat waja n rase bersyukur...hehe

    ReplyDelete
  2. Salam ziarah.

    Ala la la....merajuk la pulak...mai sini aunty Ros pujukkan....

    ReplyDelete
  3. anak penyeri keluarga..tersenyum bila melihat gelagat mereke..:)

    ReplyDelete
  4. @CAHAYA: thank you...

    @Ros: hehehe... dia suka sangat kalau org manjakan dia... :p

    @myzamar: betul la... bersyukur adanya mereka...

    ReplyDelete
  5. merajuk pun merajuklah, anak lelaki kena lah belajar sifat "kejantanan" sikit... hehehe... so, sekali sekala jalan kai, ok la.... kan?

    ReplyDelete
  6. @ayushida: tu la... sekali sekala tu la yg buat dia marah tu... heheh

    ReplyDelete
  7. kesiannya adik nih, tapi takpe nanti sikit je. adik kan lelaki.

    ReplyDelete
  8. Terimakasih di atas ke sudian anda berkunjung ke laman kami. Jika tidak keberatan. Sila berkunjung ke:

    1) http://www.mybrhom.com/

    Sebagai tanda sokongan anda. Sila like page kami:
    2) https://www.facebook.com/pages/BR-HOM-PLUS/227931176739

    Kerjasama anda. Amat kami hargai.

    ReplyDelete
  9. @Ayah: channel kartun astro... Nickelodeon :-)

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. macam saya kan?! heheh :P

      mood: *perasan*

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...