Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Friday, January 06, 2012

Hah?! Lupa?!

Bismillahirrahmannirrahim...
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Genap seminggu kami di Bumi Hang Tuah ni... Terasa banyak sangat bezanya dengan kehidupan yang dulu... Saya memang sangat respect pada semua surirumah! Tak tahu bagaimana mereka menjalani kehidupan sehari-hari sebagai surirumah... Ini adalah pengalaman pertama saya bergelar surirumah sepenuh masa... Susah juga sebenarnya... Saya masih belum biasa... Mungkin sedikit masa lagi saya akan OK...

Hari ni hari ketiga Faris ke taska... guess what? Abah dia lupa nak ambil kawan tu dari taska... patut la saya tunggu hingga jam 1 petang, Faris masih belum balik... (Faris habis taska jam 12 tengah hari atau paling lewat pun jam 12.30 tengah hari) 

Bila saya SMS abahnya, baru la dia teringat kena ambil Faris dari taska... Sabar je la... Tapi disebabkan en hubby nak pergi solat Jumaat dan ada assignment kemudiannya, maka saya dan Alisya la kena menapak mengambil Faris di taska.... Tak la jauh dari rumah, selang 2 blok/baris rumah... tapi cuaca di Melaka ni agak panas berbanding di Kuantan... So, bila sampai di rumah, Faris dan Alisya berebut-rebut duduk depan kipas... Alisya siap cakap: "Anash.. anash.." (sambil tangan mengipas mukanya)

Nota kaki: Ok... sila baiki motor ya en hubby, supaya mudah saya dan Alisya mengambil Faris dari taska nanti!! :p

8 comments:

  1. baru start sekolah, otak tak setting lagi sebab tuh lupa. hehehe..

    ReplyDelete
  2. betul la cik tikah... sabar jek la...

    ReplyDelete
  3. surirumah juga..tp anak sorang je baru

    ReplyDelete
  4. kehkehh..bizi sgt kot smpai leh lupa..

    ReplyDelete
  5. @Noli - Ye ke??? Saya baru seminggu jadi surirumah sepenuh masa rasa dah bercelaru hidup... boleh la kita share yek?

    @Ungu Violet: mmg bz sgt la tu... sabar jek la...

    ReplyDelete
  6. boleh puan bg link fb ? saya nak tanya pasal pembuangan hempedu itu . harap puan bagi respon capat .ada beberapa perkara yang saya nak tanyakan.sbb saya dah kesuntukan masa . harap puan dpt bg link secepat mungkin ,

    ReplyDelete
  7. @cik princess: http://www.facebook.com/norafizah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...