Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Thursday, October 18, 2012

"Mama, Baby Sakit..."

Bismillahirahmannirrahim
Assalamualaikum & salam ziarah,

Tengah saya baca magazine, tiba-tiba Alisya datang pada saya dengan muka sedih. 

"Mama, baby sakit..." (oh nada pun sedih juga...) Terus saya tanya kenapa... Sambil dia tunjukkan baby bearnya pada saya... Ala... kesiannya baby bear Alisya... lehernya dah koyak... 

So terus la saya ambil bekas jahit dan mula nak menjahit... Alisya tengok dengan cemas... Bila saya keluarkan jarum... Alisya kelam kabut...

"Mama, jangan... jangan... Nanti baby akit (sakit)..." (muka dah macam nak nangis...)

"Kena jahit dulu... nanti baby tak sakit dah..." jawab saya. Sambil saya menjahit tu... Alisya menjerit-jerit... (urkh... fokus... fokus... kelam kabut juga jahit, sebab makin lama makin kuat Alisya jerit...)

"Ok, baby tak sakit dah..." kata saya... Terus Alisya datang dekat dan peluk baby bear dia, sambil cium beberapa kali... Alahai... terharu pula saya tengok... Punyalah dia sayang bear tu... Bila saya tunjuk leher bear yang dah berjahit tu... Terus dia peluk saya... dan cakap...

"Aceh (terima kasih)... Sayang mama ketat-ketat..." 

Lagi la terharu mama... "Sayang Alisya ketat-ketat juga..."

(Oh by the way, Faris yang mula-mula sebut "sayang ketat-ketat" tu, then Alisya pun ikut...)




24 comments:

  1. alaaa sayang mama faris and alisya ketat-ketat jugak!

    ReplyDelete
  2. sayang alisya dengan baby dia ye...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. anis... mmg saaaayaang sangat... bawa gi mana2..

      Delete
  3. sayangnye alisya kat mama dia :)

    ReplyDelete
  4. sayangnya dia kat baby bear tu, kalaulah hilang mesti sedih sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang.. abangnya suka ngusik dia... selalu sorok baby bear dia... pastu alisya cari sampai nak nangis... kesian dia...

      Delete
  5. as salam,

    alaa ciannye dia, rasa mcm cute la plak :)

    ReplyDelete
  6. Alololo...pandainya dia. Pandai plak tu sebut syg mama ketat² @_@.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal... masa mula2 dgr dia ckp 'sayang ketat2' tu tekejut... sekarang bila dgr rasa tenang je... hehehe

      Delete
  7. Comelnya Alisya ^_^
    Mama Alisya dan Aunty2 and Kakak2 kat sini pun sayang Alisya ketat-ketat :-)

    ReplyDelete
  8. salam...comel alisya ...sayang alisya ngan baby bearnyer tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam... mmg dia sayang sangat kat baby bear tu...

      Delete
  9. alaaa chomeyy nye ank akk..hehehhe...

    ReplyDelete
  10. alahaiii comelnya... penyayang betoi alisya ni.. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda tu kalau dia suka... mmg dia sayang sangat2... kalau hilang/kena sorok... mesti dia tak boleh tidur...

      Delete
  11. comel jer dye ckp baby dye sakit...hehehehe bestnyer moment cmtuh..hehehe

    salam..
    kunjung balas..
    done folow ur blog

    tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak kecik ni mmg penyayang lebih sikit... :P

      Delete
  12. pandainya alisya.. terharukan... sayang alisya ketat2 juga :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...