Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Tuesday, October 16, 2012

Makan FREE di RBB! (^_^)Y

Bismillahirahmannirrahim
Assalamualaikum & salam ziarah,

Malam tadi encik hubby dapat jemputan makan di Rawang Burger Bakar (RBB), di MITC Melaka... (So secara tidak langsung saya dapat off dari memasak... heheh) Makan-makan bersama media bagi tujuan mempromosikan pelbagai jenis burger dari RBB.

Wah... ini adalah first time saya makan burger bakar... Selalu saya baca di blog rakan-rakan blogger je pasal burger bakar ni... (sampai terliur-liur tengok gambar) Malam tadi barulah dapat merasa... Bila wartawan dan photographer buat berita... saya, Faris dan Alisya... sibuk makan... hehehe


Ini encik hubby punya... "Ombak Rindu"

Ini saya punya, "Chicken Pop"
Ini AF punya, "Valentine's"
Ya Allah memang tersangatlah kenyangnya... Makan ramai-ramai lagi la seronok... Alhamdulillah dapat juga saya merasa burger bakar... Sedap juga... dengan pattynya yang tebal... Hm... sedap, sedap, sedap!! (^_^) Alisya suka sangat... banyak juga dia makan... Faris pula tak berapa suka... makan 4-5 kali... terus tak nak... :p

Oh ya, tips jika makan burger bakar... Jangan minum air yang bersusu... ini akan menyebabkan anda merasa muak... Sebaliknya, minumlah air yang berasaskan limau, macam limau suam ke, sirap limau ke... 

Excited nak makan... 
Ini adalah menu RBB + harga. Kepada rakan-rakan yang berada di sekitar Melaka, boleh la berkunjung di RBB, MITC (sebelah Ikan Bakar Malim), untuk merasa sendiri keenakan Rawang Burger Bakar... :D By the way, mereka akan buka satu lagi cawangan di Melaka ni... Dengarnya di Duyong... Hahaha... maknanya makin mudah la saya dapatkan burger bakar RBB ni... (^_^)


Psst: Saya dapat makan FREE so... rasanya tak salah saya hargai tuan kedai dengan publishkan entri ni... kan?! 
 

24 comments:

  1. sedapnye beger bakar..

    jom baca kejap.. =)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/10/apa-tanda-bersyukur.html

    ReplyDelete
  2. teringin nak makan..tapi tempat saya takde..hukhuk

    ReplyDelete
  3. alamak sedapnye!!!!blm prnah try RBB ni,teringin plak,eheheh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap sedap sedap... boleh la try kalau jumpa RBB kat mana2... :D

      Delete
  4. masih x berkesempatan lagi nak rasa burger bakar.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila ada masa terluang boleh la cari RBB :D

      Delete
  5. js pun blm pernah rasa burger bakaq..agak2 bila la nk pekena jugak..hihi

    ReplyDelete
  6. Ada peluang Wilma pergi "Cuti2 Malaysia"...
    Wilma nak try...Nampak macam sedap :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha betul... kalau dah smpi nanti boleh la singgah :D

      Delete
  7. salam nora..
    best..best... tengok burger bakar tu..
    ombak rindu dan chicken pop tu, wow bestnya..
    tak terungkap rasanya.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikumsalam mama_saly...

      best tu... mmg tak terungkap la... pattynya... walla!! hahahah

      Delete
  8. Replies
    1. awak boleh la buka satu RBB di Kelantan... modal tak la besar...

      \(^ ^)/

      Delete
  9. akak pun dah pernah makan. ..memang sedap..kenapalah x buka kat masjid tanah ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak, modalnya tak la besar... try la buka satu kat masjid tanah.. hehehe

      Delete
  10. tak pernah makan burger bakar.. terliur tgk ....

    ReplyDelete
  11. Sekarang ni dah macam-macam burger bajar ada. Tak tahu mana yang betul-betul sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena cuba... then boleh beza2kan... :D

      Delete
  12. bila la agaknye dpt mkn burger nih....haiyakkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi kalau kat KL org sampai beratur nak dptkan burger bakar ni... kalau dapat rasa sekali pun jadilahkan...!?

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...