Nuffnang Ads

Bookcafe (^_^)

Agoda Ads

Monday, April 04, 2016

Moms & Tots Shoppe di Assalamualaikum

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,Alhamdulillah, tahniah kepada Puan Marliza Mohamad, pemilik Moms & Tots Shoppe kerana telah dijemput untuk berkongsi tentang penggunaan alat permainan pendidikan Autisme dalam rancangan Assalamualaikum, TV Al-Hijrah pagi tadi.

Serba ringkas tentang Moms & Tots Shoppe

Bisnes ini telah diusahakan dari tahun 2012, berikutan Puan Liza dan suaminya yang berhabisan duit kerana membelikan alat/bahan bantu mengajar untuk anaknya, Danish yang merupakan seorang anak Autistik.

Dalam fasa kesedihan itu, Puan Liza bertekad menyediakan one stop center alat/bahan bantu mengajar (educational toys and supplies) bukan hanya untuk memudahkan ibu bapa yang turut mempunyai anak-anak Autistik, malahan untuk anak-anak tipikal yang lain. 

Difahamkan juga, kebanyakkan bahan bantu mengajar ini digunakan di dalam filem REDHA (sebuah kisah benar tentang membesarkan anak Autistik) yang akan ditayangkan April ini. 

Permulaan yang kecil pada mulanya sedikit-sedikit mula dikenali ramai. Saya percaya usaha Puan Liza ini juga telah menjadikan pendidikan itu suatu yang menarik bagi anak-anak Autisme malahan juga anak-anak tipikal.Moms & Tots Shoppe adalah pusat sehenti yang menyediakan alat/bahan bantu mengajar, bagi kanak-kanak Autisme dan kanak-kanak normal yang lain. Peralatan bahan bantu mengajar yang disediakan adalah untuk:

* pendidikan awal kanak-kanak
* stimulasi awal (early stimulation)
* merangsang perkembangan kanak-kanak
* meningkatkan kemahiran-kemahiran penting yang diperlukan oleh kanak-kanak untuk akademik dan kehidupan yang berkualiti
* sesi terapi
* senaman
* buku panduan terapi untuk ibu bapa dan guru
3A-2 Jalan PPS1,
Pusat Perdagangan Selaseh, 
68100 Batu Caves,
Selangor Darul Ehsan.
TEL: 03-6734 4343 / 019-230 3549
Buka setiap hari KECUALI RABU dari 10 pagi - 7 malam

***


***

3 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...