Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Monday, March 03, 2014

"Nak Baby Muhammad"

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Khamis lepas masa tunggu Faris keluar sekolah, macam biasa saya dan Alisya berbual kosong... Bercerita tentang Adibah, Iman, Afina dan baby Umail... Alisya biasanya akan cerita apa yang dia buat dan belajar di sekolah. 

Selalunya waktu tunggu abang keluar sekolah tu la, Alisya ulangkaji buku Iqra, Bacalah Anakku dan Read Easy.

Tiba-tiba Alisya beritahu saya yang Atif dan Ainul dapat baby baru. Oh ya, saya memang dah tahu sebab ayah Atif tu rakan sekerja Encik hubby.  

Encik hubby pun ada bagitau saya yang dia kena kerja sepanjang minggu lepas sebab tak de orang di office. Ada tiga empat orang lagi kena hadiri kursus.

Alisya: Atif dengan Ainul tak sekolah... Atif dapat baby baru... Ainul pun sama... (Atif dan Ainul adik beradik :p )

Saya: Ha ah, Atif dengan Ainul cuti lagi kot... sebab mama dia ada baby baru...

Alisya: Mama yang Atif dengan Ainul ada baby baru eh?

Saya: Ha ah, iye... 

Alisya: Kenapa mama tak de baby?

Saya: Mama? Sebab belum ada rezeki... Allah belum bagi... Alisya suka baby ke?

Alisya: Suka... Suka sangat! Mmm... Alisya nak baby la rasanya...

Saya: Alisya doa banyak-banyak yea... Minta dengan Allah... Cakap Alisya nak baby...

Alisya: (sambil tadah tangan...) Ya Allah... Alisya nak baby la rasanya... Nak baby Muhammad... Amin... 

Saya pun turut aminkan juga... Alisya ni memang suka baby... mana-mana dia nampak baby dia akan datang dekat baby tu... Bila tanya kenapa baby Muhammad? Alisya kata, nanti boleh kawan dengan baby Umail... Hehehe comelnya kamu, Alisya!  (´ ▽`).。o♡


Nota kaki: Alisya saya baru nak masuk 4 tahun...  (^_^)

* * *

21 comments:

  1. Alisha kita sebaya la kan kak.. hihii..

    Alisha ni mmg saya ajar suruh panggil baby dalam kandungan ni muhammad... Doakan baby dalam rahim saya boy yer kak.. (',)

    InsyaAllah nanti ada rezeki ALisya akan dapat adik muhammad... acik ina doakan (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye la kot sebaya ina... alisha ina tahun 2010 ke?

      InsyaAllah ina... moga betul baby dalam kandungan ina tu baby muhammad.

      amin.... thanks acik ina... :D

      Delete
  2. sama lah dengan anak akak yang no 3 nora..kalau tengok baby kecik or anak jiran..suka sangat then selalu tanya kat akak kenapa dia tak ada baby ?

    kawan2 kat sekolah semua ada adik kecik ( baby ) akak pon jawab benda yg sama macam nora jawab :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?! tu la... kadang letih juga nak jawab... Sbb dia x fahamkan? dia ingat baby boleh ada gitu je... huhu

      Delete
  3. he3 comey sangat... siap da ada nama lagi tu...

    ReplyDelete
  4. aamiin....
    cute sungguh....
    semoga dimakbolkan doanya itu :D

    ReplyDelete
  5. Zuriat tu rahsia Allah kan NK....sapalah kita .....hamba yg hanya mampu berusaha hehe....
    Dah bersedialah ni yeh....gud luck!!

    ReplyDelete
  6. salam perkenalan nora..terima kasih sbb singgah & follow blog zura.. dh follow nora balik..

    ReplyDelete
  7. salam kenal dan follow
    torascool(dot)blogspot(dot)com

    ReplyDelete
  8. hehe...comellah alisya ni
    tapi biasa budak memang gitulah kan kak =)

    ReplyDelete
  9. alisha ni sama ngan sara..hehari mintak baby...
    suka sangat ngan baby tambah kalo ader baby girl suka sangat la dier...

    ReplyDelete
  10. eh eh bijaknya Alisya...comel plak tu...auntie pun doakan semoga Alisya cepat dapat baby yer =)
    terima kasih Nora sebb sudi singgah & follow blog sye...salam kenalan & sye dah follow blog Nora...

    ReplyDelete
  11. ala... nak baby ke? doa ek alisya.

    ReplyDelete
  12. alahai...bijak alisya heheheeh

    in sha Allah moga doa alisya di perkenan Allah....doa dari kanak2 yg suci mcm alisya ni cepat Allah makbulkan....amin...

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum kak, salam perkenalan. sheila singgah dan follow sini. alahaii comelnya 4 tahun dah suka baby. nak adik ye. hehee semoga dipermudahkan segala urusan akak sekeluarga ~~~

    ReplyDelete
  14. Amin...in shaa allah. Sebaya qahirah. Bijak nya bercakap ☺

    ReplyDelete
  15. Alahai comelnya dia.... permintaan pun patut difikir-fikirkan tu :) Insya Allah nanti Alisha dapatlah Baby Muhammad suatu hari nanti.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...