Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Saturday, July 23, 2016

Buku Latih Tubi SASBADI

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Siapa yang tak kenal dengan penerbit buku-buku rujukan dan latih tubi SASBADI ni. Dulu masa zaman saya sekolah pun, memang Sasbadi jadi salah satu penerbit untuk buku-buku rujukan dan latih tubi saya. Sekarang penerbit buku-buku rujukan dan latihan ini masih bertahan dalam pasaran. Hebatkan! 

Sesiapa yang ada anak yang akan menduduki peperiksaan penting tahun ni, seperti UPSR, PT3 dan SPM, tapi masih belum ada buku latihan, bolehlah dapatkan buku-buku Sasbadi ini di Bookcafe.  

http://goo.gl/wBscvl

Kenapa kena ada buku latih tubi?

1. Perbanyakkan latihan agar anak-anak mudah mengingati apa yang dipelajari.
2. Membiasakan diri anak-anak dengan format dan jenis soalan peperiksaan.
3. Memberikan idea kepada anak-anak untuk menjawab soalan-soalan latihan, serta menyemak semula jawapan berdasarkan buku teks dan rujukan.
4. Buku latih tubi biasanya merangkumi setiap tajuk yang diajar di sekolah.
5. Buku latih tubi disediakan oleh guru-guru berpengalaman luas dalam menyediakan set soalan peperiksaan. 

https://goo.gl/1QJCdA

Ha, nampak tak dah banyak buku yang sold out. Jangan tunggu lagi, tak perlu ke kedai pun, anda hanya perlu pilih buku-buku latih tubi Sasbadi di sini, buat bayaran dan tunggu buku-buku ini sampai di hadapan pintu rumah anda. Senangkan sekarang, semuanya dihujung jari! Jimat masa! 

14 comments:

  1. macam best je buku..ada rezeki saya nak sembat satu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. membeli buku adalah keperluan dan pelaburan untuk ilmu..tak ternilai tu

      Delete
    2. betul, tapi kalau beli anak2 x pakai jadi rugi jugak.. saya dulu, saya sendiri yang kumpul duit beli..

      Delete
    3. Betul Pha Is... kena beli dan guide anak-anak buat ulangkaji. At least, satu atau dua latihan... kalau tak buat memang rugi...

      Delete
  2. Replies
    1. Betul... sejak dulu lagi... (^_^)

      Delete
    2. zaman saya spm pun dah popular, sekitar tahun 2007

      Delete
    3. Lama bertahan Sasbadi ni, saya SPM tahun 1997... 😀

      Delete
  3. zaman sekolah dulu selalu beli buku sasbadi..

    ReplyDelete
  4. Singgah petang.....sakit gigi lagi ke?

    ReplyDelete
  5. dulu masa spm pernah ada buku latihan n rujukan sasbadi utk bio fizik kima.. semua dapat A alhamdulillah..

    ReplyDelete
  6. Sasbadi ni mmg femes sejak dulu....
    Wuih....bertambah senangkan zaman sekarang ni, tak payah nak penat penat soping

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...