Nuffnang Ads

Bookcafe (^_^)

Agoda Ads

Wednesday, July 31, 2019

Promo Menarik Emirates Airline!

Kita mesti suka, jika ada produk atau perkhidmatan yang diberikan diskaun atau promosikan? Kalau di shopping mall tu ada potongan harga, mesti lebih teruja. Lagi-lagi kalau barang tu memang kita dah lama nak beli.

Sama juga dengan tiket penerbangan. Kalau memang berhajat nak bercuti ke mana-mana, mesti cari tiket penerbangan yang murah dan menepati poket kita.

Biasanya, syarikat penerbangan akan mengadakan promosi tiket penerbangan pada satu-satu masa atau musim-musim tertentu. Untungnya, kita akan dapat berjimat dan menikmati percutian yang hebat.

Eh, siapa yang tak nak naik kapal terbang mewahkan? Jika diterokai laman sesawang Traveloka, kita boleh dapati tiket penerbangan Emirates flights promo dengan harga yang rendah dan mampu milik. Bila lagikan nak naik kapal terbang mahal?


Emirates adalah antara syarikat penerbangan yang yang terkenal dan berkualiti dari negara Timur Tengah sejak tahun 1985. Syarikat penerbangan ini boleh terbang sehingga ke 150 destinasi. Emirates juga banyak menaja kelab bola sepak seluruh dunia. 

Emirates menawarkan tiga jenis kelas tempat duduk pesawat, seperti kelas ekonomi, kelas bisnes dan kelas pertama.

Tempat duduk kelas ekonomi mereka, selesa dan jika perlukan selimut, mereka boleh sediakan. Biasanya kelas ekonomi ni adalah pilihan kebanyakan dari kita.

Tempat duduk kelas bisnes, mempunyai kerusi yang sangat selesa dan boleh dibaringkan. Skrinnya juga lebih besar. Jadi bolehlah bersantai-santai sambil mendengar lagu mahupun menonton filem kegemaran.

Jika mempunyai bajet yang lebih, bolehlah dapatkan tempat duduk kelas pertama. Pasti tempat duduknya jauh lebih besar dan selesa. Perfume dan penutup mata pun disediakan tau. Bestkan?

Emirates adalah penerbangan five stars, jadi sudah pasti tiketnya mahal. Tapi, kita boleh dapatkan tiketnya dengan harga mampu milik dengan memasang aplikasi Traveloka atau cari saja Emirates di laman sesawang Traveloka.


Pada ruangan section search, isikan maklumat yang diminta seperti destinasi, tarikh pergi dan balik dan jumlah penumpang. 

Tricknya, pilih tarikh yang jauh sedikit dari tarikh hari ini. Jangan pilih tarikh cuti sekolah atau perayaan. Dengan cara ini, kita akan dapat harga yang paling murah.

Kemudian tekan  butang search. Biasanya harga yang paling murah akan dipaparkan di bahagian atas carian. Jika berpuas hati dengan harga tersebut, bolehlah terus tempah dan membuat bayaran secara online menggunakan kad kredit atau debit. Mudahkan? Sekarang semuanya di hujung jari je!

Contohnya, sekarang ni kan ada cheapest flights to London promotion di Traveloka tau. Kalau dah naik Emirates, syoklah kalau dapat bercuti ke Londonkan? Banyak tempat menarik pula tu!

Antara tempat menarik di London adalah Hampstead Heath. Ia merupakan salah satu taman yang terbesar di London dengan keluasan 790 ekar. Taman ini terletak di salah satu kedudukan tertinggi di London. 

Bayangkanlah pemandangan yang dapat dinikmati dari kawasan ini? Ini adalah antara lokasi terbaik untuk diterokai bersama keluarga. Taman ini juga ada kolam renang dan sebuah muzium, Kentwood House yang menarik untuk dilawati oleh para pencinta sejarah.

Brick Lane adalah sebuah tempat menarik di London yang dipenuhi dengan komuniti Bangladesh. Kalau teringin nak makan kari, tandori dan sebagainya, bolehlah singgah ke kawasan ini yang menawarkan bermacam jenis kedai makan untuk dicuba.

Selain kedai makan halal, di sini juga terdapat pasar-pasar yang menjual barangan antik, pakaian dan bermacam lagi barangan menarik. Selain tu, Brick Lane juga terkenal dengan street artnya dan sering dijadikan lokasi pergambaran video-video muzik. Apa lagi? Sediakan kamera dan terjah lokasi ini untuk meriahkan instagram anda, dengan gambar-gambar menarik.

Oxford Street adalah lokasi membeli-belah yang paling meriah di Eropah dan sudah semestinya yang tersibuk di London. Kebanyakan kedai yang terdapat di sini adalah butik-butik berjenama mewah.

Sepanjang Oxford Circus ke Tontenham Court Road, terdapat kedai-kedai seperti American Apparel dan Topshop. Di kawasan Oxford Circus dan Bond Street pula terdapat banyak kedai-kedai pakaian berjenama terkenal seperti Zara, Gap dan H&M. 

Sepanjang Marble Arch ke Bond Street pula, terdapat Marks & Spencer, New Look, Selfridges dan Primark. Selain pakaian, di sekitar Charing Cross Road dan Denmark Street, terdapat banyak kedai buku dan peralatan muzik. Sementara itu di Edgware Road pula terdapat jualan pelbagai barangan elektronik. 

Eh, menulis dan membayangkannya pun dah rasa teruja. Kalau dapat pergi, lagilah bestkan? Nak ke London dengan Emirates? Jom, check promosi di Traveloka.

Jangan risau tau, Traveloka ni adalah satu sistem yang makin famous dan menjadi pilihan orang ramai. Insya-Allah, selamat dan boleh dipercayai. 


Nora Karim 
Ada yang nak taja saya ke London naik Emirates? Eh! :p

6 comments:

  1. Senang nak plan cuti ikut bajet :)

    ReplyDelete
  2. Pernah naik emirates ni tahun 2017 dulu ke amsterdam. Transit di Dubai. My first international flight. Satu pengalaman penerbangan yang best. Belum mampu nak repeat lagi...hehehe..Moga ada rezeki next time.

    ReplyDelete
  3. melancong ya sisss salam blogger

    ReplyDelete
  4. Wah kalau murah mesti la siapa tak suka. Dari beli tiket mahal budget tu boleh guna untuk shopping masa travel hiks

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...