Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Wednesday, July 01, 2009

Tahniah CIKGU Fizah...

"Nora... org nak bgtau ni... org dpt jadi cikgu..."

"Ye ke? Bestnya... Alhamdulillah... Tahniah.... Alaaaaa......." (org pun xtau kenapa org ckp ala tu... tapi org sedih sebab dia nak kuar dr kuantan... :-( )

"Tapi org tak dpt pendidikan khas tu... org ngaja Pengajian Am... Tingkatan 6..."

Memang org hepi tuk Fizah bila dia bgtau berita tu... tapi tetiba rasa cam sedih pulak... Bukan ape... kitaorg baru jek kamceng sejak Pesaya tu... Singkat sgt rasanya kenal Fizah... Dia pulak nak berpindah...

Dari suara pun mmg dgr Fizah sedih... ye la... kena tinggalkan kengkawan2.. tinggalkan kerja skang... tapi mmg tu impian dia... Dan org rasa, dia pun mmg layak jadi cikgu... sebab mulut dia bising skit.. (heheheh... cikgu Fizah, jgn marah...) Ingat lagi ayat dia... "Cam mana la ko ni boleh jadi lecturer komunikasi??" (sbb kitaorg membincangkan cam mana masa memula kitaorg jupe masa training @ YP... sebab org tak tegur sape2 pun... Fizah tu la yg mulakan... hehehehe.... )

Sedikit kenangan menarik besama Fizah....

Nama kami lebih kurang jek... Dia Norhafizah Abdul Aziz, org lak Norafizah Abdul Karim... Coach pun kompius... dia sebenarnya setahun lebih tua dari org... tapi AKU KAU jek ngan dia... :p Kalau ikut keserasian, kami boleh la main double sesama... tapi mandangkan tak cukup org... kena la dia partner ngan org Mar... sebab org kena main single.

Sepanjang Pesaya org dok sebilik ngan dia... Katil sebelah2... (selain 6 org yg lain: Kak Noni, Azura, Kak Ina, Kak Roy & Azira) Kitaorg panggil dia ustazah dalam bilik tuh... sebab dia akan bising kalau kami2 ni lambat solat, lambat mandi... tak bis makan... ada jek la... ayat2 nasihat ke, hadis ke, ayat buku ke, ayat magazine ke yg kuar dr mulut dia... yang kitaorg ni... pakat dgr jek la.... (heheheh ustazah.... :p)

Dia ni... baik hati... timbang rasa... tapi agak kalut... hehehe... ingat lagi masa mlm pertama kat KPM tu... org ni sibuk nak nyiapkan marking paper Translation... org lain takde dalam bilik tu... (kak noni, zura ngan zira training bowling, kak ina ngan kak roy balik umah...) tinggal org ngan dia je la... dia punyer la nak teman org... smpi dah tdo pun bercakap gak... (konon nak teman... hahahha... tah pape dia ckp tah...) smpi org ckp kat dia... "Fizah... tdo jek la...." (last2 dia bedengkur....heheheh... penat training mlm sebelum game esoknya)

Oooo dia ni cukup marah kalau kita kuar tak pakai sarung tangan... (maklum je la... jersi kan lengan pendek :P) Org kadang tu bukan sengaja.... tapi terlupa... hehehe ustazah....

Lagi satu... trademark dia... "bongok", "bengong" (woi fizah org terasa la ko panggil bongok... tapi lepas tu org lak panggil dia cam gitu...) Dia tak maksudkan pun... cuma tu perkataan yang 'lancar' keluar dalam keadaan2 tertentu... sama la cam org melatah... kan sebut "Opocot".. ha.. lebih kurang cam gitu la...

Kami juga sempat berkongsi cerita tentang anak2 (Fizah... skang org tak ckp pelat dgn Faris... org ngaja dia sebut betul2... kalau boleh ajar bahasa baku...heheheh), suami, rumahtangga, kerja, kawan2 dan macam2 lagi... Bertuahnya org dipertemukan dengan Fizah...

Sedikit pesanan buat Fizah... Selamat berjaya... Belajar elok2... semoga apa yg ko impikan akan menjadi kenyataan... tak pe la tak dpt pendidikan khas pun... Asal impian untuk jadi cikgu tu tercapai... Semoga ko tabah berjauhan dgn anak2.... & suami... Jgn risau... masa cepat je berlalu... pejam celik... pejam celik... ko akan ada anak didik sendiri nanti... Kena byk sabar... sebab bebudak skang bukan cam time kita dulu2... Good luck Fizah... Thanks for sharing all the moments... and gonna missing u.... :-*

Nie hadiah tuk fizah.... amik... gmbr2 ko masa kat Pesaya... org dah edit...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...