Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Wednesday, June 18, 2014

YES, Please Be Nice To Me...

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah, 

Lama betul tak dapat buat apa-apa pada blog disebabkan Celcom broadband yang dah tak berapa mesra dengan saya lately... Sedih betul...! 

Encik hubby pula sejak internet slow ni makin kerap pula dia nak check story pakai laptop saya... Sudahnya dia tension sebab kena tunggu loading lama... hehehe (Dia tak tau cik puan wife dia ni dah habiskan kuota :p)

Sejak tu dia kata Celcom ni tak bagus dah... Banyak kali juga dia cakap pasal YES... Saya tak pernah la pula terfikir nak tukar internet service provider... Sebab memang dari dulu saya pakai Celcom... Dah biasa dan malas nak tukar yang lain (ye la nanti nak kena pergi kiosk la tutup akaun, isi borang... malas!)...  

Tapikan pandai pula encik hubby gunakan "blog saya" sebagai umpan... Dia kata, "nanti kalau dah pakai WiFi YES Zoom 4G, boleh la kerap update blog!" Ececece... So, terasa la juga nak try YES. (´ ▽).。o♡ 


Encik hubby dah pun tutup akaun Celcom broadband saya dan gantikan dengan WiFi Yes Zoom 4G ni... Itupun lepas dah tanya sana sini... dan pastikan area rumah kami ni dapat line yang penuh untuk YES tu. Sebab area rumah saya ni ni kalau Digi memang tak berapa nak dapat line.

So, bermulalah pengalaman baru untuk saya satu family dengan WiFi YES ni... Please be nice to us ya, YES!! 

Apa yang tak bestnya WiFi ni adalah bila pergi mana-mana tak boleh bawa sekali... Sebab WiFi ni hanya boleh dipakai pada alamat rumah sewa saya ni je... tak portable la maksudnya... Maka susahlah saya bila balik Gombak tapi tarak internet line... Yang sama sekali membantutkan hasrat nak publish entry baru... Macam cuti sekolah baru ni, kami balik Gombak hampir seminggu, tapi tak dapat buat apa selain baca buku/magazine dan tengok TV. (Mujur saya memang bawa buku dan majalah dalam beg laptop ni...) .・゜゜・(/。\)・゜゜・. 

Yang best pula adalah, kuotanya adalah unlimited... Dan yang pastinya, bil bulanan adalah kurang berbanding Celcom broadband saya dulu... Broadband dulu RM90/sebulan, yang WiFi YES ni RM70++/sebulan (boleh pula terlupa exact amount masa taip entri ni...!!) So, jimat hampir RM20 juga...!!

Masih belum cukup sebulan lagi usia WiFi YES ni bersama kami... Saya harapkan agar line dan servicenya baik-baik saja... InsyaAllah... Amin...

Nota kaki: Terima kasih pada yang sudi menjenguk blog saya walaupun tiada entri baru... Slowly saya buat kunjungan balas ya... Terima kasih banyak-banyak... ( ˘ ³˘)❤

* * *

Berminat untuk menjana pendapatan dengan Tupperware Brands? 
Hubungi/SMS/Whatsapp Nora 0193441384 atau Kamarul 0126526556.


18 comments:

  1. kita guna celcom 4g yg rm68 tu. rumh kawasan hulu selngor ni..bukn semua tmpt ada line..
    rredha je lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la pasal... mana2 provider yg ada line... redha je la kan!

      Delete
  2. wah...lepas ni makin byk lah entry nora...dah laju internet...mcm noe kt umah guna P1..jalan2 guna broadband Digi...so ada 2 la..cuma yg digi tu ambil yg murah je...

    ReplyDelete
  3. insyaAllah..moga line wifi cemerlang dan dapat update entri banyak2.. hehehe

    ReplyDelete
  4. Ok ke line YES ni? Saya masih lagi guna streamyx kat rumah tu tapi ok aje. Laju berdesup tak mengenal penat :) Baru ni nak dipinang Maxis fiber optic yang sekali dengan Astro tu. Bukan main CS bacakan hukum-hakam, T&C, yalah customer dah gatai sgt nak tukar pakej. Tetiba tak sampai sejam dah called balik beritahu area saya fiber opticnya ilek. Huhuhu... nak nangis rasanya !

    ReplyDelete
  5. sy pakai YES b4 ni...tp pakai modem yg portable punye...boleh bwk gi mana2 :)

    ReplyDelete
  6. kt org pulak sejak pindah kg adehh mmg mabuk celcom ssh nak dapat huhuhuhu .. nampaknya kena tukar digi.

    ReplyDelete
  7. sy guna p1 okay juga! unlimited juga! :) hehe

    ReplyDelete
  8. yelah lama tak dengar cita NK ni....
    Ohhh masalah tenet yeh NK....yelah kita yg bernama blogger ni tenet mmg penting sesangatkan ...kalau tak de line nak keluar entri macamana...
    So sekarang ni tgh tempoh percubaaan dgn YESlah yeh.... kita tgk performance dia mcm mana hehe...
    Okje pakai Unifi...

    ReplyDelete
  9. ken sy pun ckp yes nih ok...laju

    ReplyDelete
  10. saya pengguna yes setahun yang lalu.mmg terbaek.alhamdulillah.
    sblm ni pernah guna broadband maxis n celcom. ckup tak menyenangkan asa aje masalah.nak nak maxis.. grrrrr..

    ReplyDelete
  11. wah..bru nk g bli yes esok..he,,tq kak..jemput ziarah blog sy.. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...