Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Friday, March 08, 2013

Yey, My Own Workstation! ^_^

Bismillahirahmannirrahim
Assalamualaikum & salam ziarah,

Kerusi biru dan laci tepi tu encik hubby beli dari officenya...
Meja pink  tu saya beli sendiri...
Setelah setahun lebih saya menulis entri dan blogwalking dengan hanya meriba laptop, kini saya telah punya workstation! Yey! Terima kasih kepada encik hubby yang sudi beli kerusi dan laci officenya, untuk tujuan pelupusan (BERNAMA Melaka berpindah office dari Batu Berendam ke Ayer Keroh. Seronok tengok office baru encik hubby, yang lebih tersusun dan nampak sangat kemas... (dah buat lawatan ke office baru encik hubby... tapi tak ambil gambar la... :p )

So, inilah workstation saya... Meja warna pink tu saya kena beli sendiri sebab meja office yang encik hubby nak beli tu dah tak elok... Tapi yang kelakarnya workstation saya tu hanya boleh diletakkan di sudut (ruang tamu) yang seperti anda lihat tu... sebab di tingkat bawah ni, hanya ruang tu je yang dapat line 3G untuk broadband saya ni... kalau diletak tempat lain, makanya akan dapat EDGE je... (teringat masa mula-mula pindah rumah ni... merata saya angkut laptop, mencari line untuk dapatkan internet... Sebab rata-rata sudut dalam rumah ni hanya dapat EDGE

Sekarang ni seronok sikit nak menaip + blogwalking, membaca; suratkhabar, novel dan majalah... Semuanya saya buat di sini... Alhamdulillah syukur... (^_^) Sekarang sudut ni jadi port saya berehat... hehe

Oh ya, asalnya saya nak cari meja yang sama warna dengan laci tu, atau warna kelabu atau warna hitam tapi tak de... yang ada warna pink ni dan hijau... sebab tu la saya pilih pink... Walaupun kombinasinya tak kena.. tak pe lah... Asalkan ada meja. :P 

Agak kelakar la kalau orang datang tengok meja studi tu di situ...

47 comments:

  1. menarik..lepas ni setiap 30minit apdet blog ye ;)

    ReplyDelete
  2. lepas ni kena rajin2 update blog :)

    ReplyDelete
  3. nora..manalah tahu dengan work station baru tu..satu hari boleh baca tulisan nora di mana-mana magazine. nora ada bakat menulis..mudah2an, insya-Allah. setiap yg bermula...dengan langkah pertama!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnnn... fuh bersemangat baca komen anim ni... hehehe

      Delete
    2. Betul betul, saya pun setuju dangan komen anim ni. Baca n3 Nora ada ala2 penulis di majalah. Moga Nora boleh meluaskan lagi cara perkongsian ilmu tu melalui medium majalah pulak kan.

      Delete
  4. wah, bestnya... tula.. kl ad workstation camni best sikit nk ngadap blog kan...hehe

    ReplyDelete
  5. Waaa..seronoknya..cantiklah kak..Hehe..tetamu datang, ehh..ada meja study di situ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah tu la pasal... tapi nak buat mcm mana... mmg situ je ada line... Huhuh

      Delete
  6. meja pink..rasa bersemangat nak update entry kan? ehehe .kat rumah pun me letak meja n kompter kat depan..huhu..tak ada ruang dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu mula2 je semangat... lama2 ke laut juga semangat itu... hehehe

      Delete
  7. akhirnyer dah ada workstation....best,,..tahniah

    ReplyDelete
  8. wahh...nampak gaya lepas nie makin kerap laa update entry..nak type entry pun dah selesa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah... nampak gayanya.... hm.... :P

      Delete
  9. waahhh nora...lepas ni bertambah hebat la berblogwalking..

    ReplyDelete
  10. comel pulak gabungan warna pink dan biru tu kak...=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... nasib baik macam kena je warnanya...

      Delete
  11. comel jer meja pink tu.. ala, ok jer letak meja kat situ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok kan?! hahah tak pe la nak buat macam mana...

      Delete
  12. assalamualaikum ... tahniah ! hadiah thn 2013 tuh ... warna pink tu happening lah ... confirm susah nak tertidor ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikusalam... hahah betul la... sejak ada meja ni... rajin pulak tidur lewat... hahaha

      Delete
  13. comelnya warna pink.seronoknya dh ada workstation sendiri..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal... bersemangat sikit... heheh

      Delete
  14. Tahniah tahniah, senanglah nak berblog yek. Sambil anak2 menonton tv mamanya bolehlah mula menulis. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah betul.. macam tu la keadaannya sekarang ni :P

      Delete
  15. assalamualaikum ... x kira la kat mana meja duduk , yg pasti boleh berblog ... cayok !

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikumsalam... betul tu... tu yg penting.. hehe

      Delete
  16. pink karer lagi :D nice....
    bertambah-tambah semangat mengarang entri lepas ni :)

    ReplyDelete
  17. Xper, yg penting nampak kemas...pssstttt tertarik dgn meja pink tu hihi

    ReplyDelete
  18. Comel sgt pada lieya...pinky blue gituu...

    Pakai laa unifi mmg laju berdesup...puas ati laa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo unifi ye... tu plan lepas2 ni la kot.. heheh

      Delete
  19. lepas ni lagi rajin la update blog tuu... laptop saya kat depan TV jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu tang rajin update tu la pasah sikit... heheh tapi akan diusahakan...

      Delete
  20. seronok plak sy tgk meja pink tu :) cantik!!

    ReplyDelete
  21. haha.... tak pe janji ada ada workstation....
    okje letak lappy atas meja study 4 kerusi tu aje, 2 dalam satu haha

    ReplyDelete
  22. akak..the table is the same as mine.but mine is in green color..n kerusi dia saya beli kat Ikea warna merah, plastik je takla seselesa akak punye tu. hehehe..tapi tak study pun kat situ, study kat sofa..haha..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...