Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Wednesday, March 06, 2013

Wordless Wednesday #11

Bismillahirahmannirrahim
Assalamualaikum & salam ziarah,

Isteri yang tidak bekerja sebenarnya akan melakukan tugasan rumah yang jauh lebih banyak dari urusan seorang pekerja pejabat. Hargailah isteri.

* Sumber: Facebook


18 comments:

  1. betul.. tiap saat busy ja kemas2.. balik sekolah adik sepahkan balik..sabar ja la..

    ReplyDelete
  2. ia betullah tu.....mmg banyak kerja

    ReplyDelete
  3. Selagi ada cahaya terang selagi itu kerja tak berhenti, gelap matahari dan lampu terpadam baru rehat ye... tapi ganjaran menanti terlalu besar andai semuanya ada keikhlasan dan tulus.

    ReplyDelete
  4. Yup, definitely, so para suami diluar jangan assume isteri yang dirumah itu mendapat rehat yang secukupnya, in fact, tak cukup rehat adalah.

    Nice sharing Nora. :)

    ReplyDelete
  5. betul..dapat rasainya pada hujung minggu...

    ReplyDelete
  6. Salam Nora, setuju sangat2 yang Full Housewife ni sebenarnya "non stop working machine". So para suami di luar sana, jangan assume isteri2 dirumah ada cukup masa untuk diri sendiri. In fact, nak dapat peluang berehat tu pun susahnya lah.

    ReplyDelete
  7. betul tu.. walapun sy bukan suri rumah, tp kalau bg cuti atau cuti sabtu ahad sdh memadai.. mmg mcm x cuti pun huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  8. keje memang xpenah abis ! :( bertuah si suami...

    ReplyDelete
  9. Betul sangat2 kak. Non stop kerjanya.

    ReplyDelete
  10. betul2..

    stiap kali cuti sem,,ni la keja uni..penat sgt! tp xpe,,Allah dah janjikan pahala..insya Allah..:)

    ReplyDelete
  11. Suka post akak..hargailah ibu dan isteri. ^__^

    ReplyDelete
  12. Betapa berat tugas seorg Isteri di rumah kan?.. sesuatu yg mulia..bagi para suami, hargai lah isteri anda:)

    ReplyDelete
  13. kerja tak pernah habis... yg penting ikhlas, moga Allah saja yg selayaknya mengganjari ibu2 yg bergelar surirumah...

    ReplyDelete
  14. kerja tak habis...dari buka mata sampai la tidur..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...