Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Monday, March 18, 2013

Alisya Kena "Virus T.W.O"

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Oh jangan risau... "virus" yang saya maksudkan tu bukanlah penyakit... Tapi... Ceritanya begini... Masa ambil Faris dari sekolah siang tadi, cikgu beritahu Faris kena hafal spelling (nombor 1-10 dalam English - siap ada spelling book lagi...)

So balik dari sekolah tu saya, bagi Faris rehat dulu... Makan, tengok kartun... tidur sekejap... Then bermulalah misi mengeja. Macam biasa, setiap kali Faris study, Alisya akan turut serta... sekurang-kurangnya sikit sebanyak Alisya pun belajar juga...

Dalam banyak-banyak nombor yang dieja tu... Alisya boleh eja nombor 2 (T.W.O)... Tak kisah la, walau saya sebut: "Alisya spell ONE". Alisya akan reply, "T.W.O... 2" 

Dari habis sesi ulangkaji tu... sampailah ke malam Alisya mengeja nombor 2... Sampai Faris suruh dia diam... Faris kata, "adik sudah la... dah malam dah..." (sehingga entri ini ditulis... Alisya masih lagi mengeja TWO...) ^_^

Psst: Rasanya kita pun pernah jadi macam tu kan? Nak-nak kalau dengar lagu yang sama berulang-ulang. Sampai satu tahap kita tak nyanyi pun lagu tu terngiang-ngiang di telinga.. Mungkin tu juga yang Alisya hadapi sekarang ni... :p



16 comments:

  1. haa betoi tu kak, saya pun pnh gak jd gitu.. hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?! hahah akak pun pernah juga...

      Delete
  2. hehehe.. bgs la Alisya ni, scara tak langsung blh mmbantu Faris jugak :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... sama2 belajar... abg ajar adik... adik ajar abang...

      Delete
  3. Hehehe...anak saya pon mcm tu kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan fiza... kadang tu seronok melayan... :D

      Delete
  4. okay lah tu sebab Alisya nak belajar juga :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal... nasib baik dia nak belajar sama.. heheh

      Delete
  5. hahahaha...mesti Faris stress..tak habis2 T.W.O

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul... mmg dia stress.. kesian dia...

      Delete
  6. hehe..budak2 dah excited nak belajar benda yg baru..hehe..

    ReplyDelete
  7. haha comel je alisha..abg pun smp naik pening adk asyik sebut two jer..yg penting alisha dpt belajar sesuatu..:)

    ReplyDelete
  8. hahaha.. anak sy virus mengja ayam sbb sy ajar mengja u dr umur 3 tahu.. mmg asyik mengja ayam jer lah kalau kepasarya jumpa ayam pun nak mengja ayam kikikikikiki

    ReplyDelete
  9. Comel alisya..hehe..geram nak cubit. Sampai ke malam dia mengeja..Pandai.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...