Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Monday, March 25, 2013

Ayumi Kesayangan Alisya


Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum & salam ziarah,

Masih ingat lagi tentang baby bear kesayangan Alisya? Sekarang baby bear tu dah ada nama tau...! Namanya Ayumi... Tak tahu la dari mana dia dapat nama tu... Tapi comel je bila dia panggil Ayumi... (^_^)

Inilah best friend Alisya... Ke mana je dia pergi, pasti ada Ayumi. Nak ambil abang balik dari sekolah... Nak pergi pasar malam... Pergi kedai... Pergi klinik... Pergi jalan-jalan... Ke mana saja... Pasti Ayumi dibawa bersama... Memang tak pernah ditinggalkan... 

Kalau disuruh tinggal, katanya "Kesian Ayumi..." Sambil buat muka sedih... Selain temankan berjalan, Ayumi juga teman tidur Alisya... Kalau tak de Ayumi... susah juga la Alisya nak tidur...

Ayumi tu saya tak beli pun... saya dapat free masa beli broadband baru, bila yang lama sudah tidak berfungsi. Sejak itulah, Ayumi menjadi teman baik Alisya (selain bantal Zebranya...)

Pinky juga kesayangan Alisya... Tapi cuma di rumah. Kalau dibawa Pinky untuk berjalan, dia akan cakap... "Pinky tak payah... Pinky tinggal..." Dia memang tak kisah kalau Pinky tak di bawa berjalan. Tapi kalau Ayumi yang tinggal... Mengamuk la dia... 

Pinky ni pun saya tak beli... tapi dapat dari mesin Dream Catcher, hasil 'memancing' Encik hubby. Dan yang terbaru ni adalah Kitty... Juga dapat dari mesin Dream Catcher... Juga menjadi salah satu kesayangan Alisya... Kitty pun untuk dimain-main di rumah je... 

Di rumah, Alisya akan letak ketiga-tiganya dalam satu stroller yang saya belikan. Yang pasti, Ayumi diletakkan di tempat 'VIP'... Manakala Pinky dan Kitty diletakkan di tempat letak barang di bawah stroller... :p  Yang penting Alisya akan sorong ketiga-tiganya di dalam rumah... 

Kitty yang latest Encik hubby pancing dari
mesin Dream Catcher
Alisya main dengan ketiga-tiga kesayangannya...
Ha, nampak tak tempat duduk VIP Ayumi tu...
Pinky dan Kitty ada di tempat letak barang
di belakang... (^_^)

Nota kaki: Mainan anak-anak tak semestinya yang mahal-mahal... Memadai dia (anak-anak) tahu bagaimana untuk menghargai dan menyayangi pemberian tersebut...


23 comments:

  1. kalau dah nama ank perempuan kan...mmg xlari dengan tedy bear :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm.. betullah tu... nak make sure dia puas main semua ni by the age of 4...

      Delete
  2. Replies
    1. tu la... mana tah dia dapat...

      Delete
    2. macam nama peyanyi jepun tu... :)

      Delete
  3. kuat betul daya imaginasi Alisya... mereka jadi mcm kawan pula, siap ada nama lagi :)
    Bagus utk perkembangan anak-anak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la nur... tapi tak boleh biarkan tu... nanti kesian mama dia tak de BFF.. hahaha

      Delete
  4. Comelnya Alisha dan Ayumi.. hehe...
    saya pun jarang membelikan anak2 patung sebab masa saya sekolah lagi memang suka kumpul mainan2, so bila dah ada anak, diaorang main yang saya punya dululah.
    Tapi bila tengok scroller tu teringat balik yang pernah belikan untuk Kakak, masa tu dia umur Setahun setengah dan bertahan sehingga kakak besar. Lepas tu bila dapat kat Haziq dan Aisha, emm.. tak sampai berapa lama, hancur diaorang berdua kerjakan.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la MF... saya guna konsep selagi boleh jimat... jimat la.. :p

      Delete
    2. Betul Nora, sekarang untuk yang dah sekolah memang jarang sangat belikan mainan, tapi kalau buku tak pe, memang suruh dia cari kat internet dan pilih sendiri.

      Delete
  5. ini klu tertinggal , confirm demam ... sekurang2 mrk ada benda yg mrk suka .

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul... pernah sekali tertinggal... asyik ajak balik... kata kesian ayumi kat rumah...

      Delete
    2. ala sweetnya, penyayang betul ye si comel ni..

      Delete
  6. anak buah pun byk gak patung , bila dah jemu ... semua melayang ... aduhaiii

    ReplyDelete
  7. Anak pompuan saya suka main keta, acaner tu kak ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi tak pe... kalau dia minat layankan je... alisya pun sama... selain bear2 ni... dia mmg suka kereta... :D

      Delete
  8. semua patung alisya comel2..jgn tak tau aiman tu walaupun lelaki suka gak dengan bear ni semua,lg2 waktu kecik..skang dh beso ni je kurang sikit..asyik dengan pistol n senapang jer

    ReplyDelete
  9. Budak budak baye ni mmg suka teddy bearkan...kejap lagu suka Barbie doll pulak ..

    ReplyDelete
  10. Alisya comel..hehe..secomel ayumi..Namanya macam nama penyanyi Jepun.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...