Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Monday, January 28, 2013

Ayam Masak Kicap versi IntanBerlian

Bismillahirahmannirrahim
Assalamualaikum & salam ziarah,

Ni la masalahnya kalau blogwalking ke blog rakan-rakan, sedikit sebanyak pasti terliur melihat gambar-gambar makanan yang ditempek di blog... Nak dijadikan cerita... Saya blogwalking ke blog IntanBerlian, then terkecur air liur melihat gambar ayam masak kicap ni... Scan bahan-bahan, then terus tutup laptop dan masak ayam masak kicap versi Ina tu... Tadaaa...


Memang sedap la... AF saya pun suka sangat la ayam kicap tu... siap hirup sup (kuah kicap: memang AF akan panggil kuah tu sup...) tu... sambil tak habis-habis cakap, "Sedapnya mama masak..." Hahaha...

Apa pun terima kasih la pada Ina sebab share resipi ayam masak kicap tu... Memang sedap! Kuah tu memang sengaja saya buat tak pekat, sebab AF suka kuah cair-cair sikit... Siapa-siapa yang nak cuba resipi tu boleh terjah sini... 



30 comments:

  1. Wahhhh... saya nmpak pun kecur air liur :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan?! memang merana la kalau blogwalking time lapar... huhuh

      Delete
  2. saya punye kalo nak makan ayam masak kicap kena tggu balik rumah mak dulu la..tak pandai nak masak..cam susah je..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak sir... sonang yo... org laki pun kena belajar masak tau.. nanti nak jaga isteri dalam pantang senang.. hahah

      Delete
  3. saya makan telur kicap je malam ni.....

    ReplyDelete
  4. Nyum.. sedap nya!.. terliur tgk..lapar...hehe
    salam kenal..follow sni #885:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu lain kali jgn blogwalking time lapar... mmg stress.. huhuh

      Delete
  5. budak2 tak dapat dipisahkan dgn kicap.. anak2 saya pun kalau makan ayam kicap hari2 pun tak pe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... sedap sangat la kicap tu... heheh mungkin sebab tak pedas kot... sebab tu la dorang suka sangat...

      Delete
  6. Saya buka blog akak time tengah lapar.. memang kebulur terus lah saya..hehe..sedapnya. banyak sangat resipi ni, tak sempat lagi nak cuba. Mesti kena cuba ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuh aini... moral of da story... kalau nak blogwalking kena make sure perut kenyang... kalau tak terus masuk dapur masak... huhuhu

      Delete
  7. hadoi saya yg nengok ni pun dh tingin hahaha..nampak sedap

    ReplyDelete
  8. Adus laparnye, pagi dah makan nasi minyak tapi ni lapar lagi..

    Kalau nur kata anak2 tak boleh dipisahkan dari kicap, saya suka je menambah, seisi rumah pun suka kicap. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la MF... jgn tgk gmbr2 makanan bila blogwalking... mmg tergugat nafsu makan... heheheh

      Delete
  9. sedapnya .... anak munna pun suka makan ayam masak kicap ni...

    ReplyDelete
  10. kesukaan saya.. tapi anak tak suka ..

    ReplyDelete
  11. memang reepi tu sedap.makcik cikgu buat pekat2....uishhh memang sedap betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?! sedap... rasa nak buat lagi...

      Delete
  12. ini menu kegemaran anak saya.. tp saya masak versi saya jerlah hihihihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak2 mmg suka mkn ayam kicapkan? cuba share versi masya pulak... boleh akak try.. haha

      Delete
  13. mmg sedap kan kak... menambah saya makan.. hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah sedap.. seronok tgk anak2 makan bertambah2.. nak2 si alisya tu... sbb dia susah sikit nak makan nasi...

      Delete
  14. memang sedap..msk kicap mmg kesukaan ramai.lg2 budak, mmg peberet derang ni..

    ReplyDelete
  15. jrg msk kicap sbb husband xmkn. klu hbby outstation bru msk. mmg ank2 suka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. selera laki mmg lain sikit.. kadang tu kena masak lauk utk anak2 + lauk suami... huhuh

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...