Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Thursday, June 09, 2016

Kurta Plain by Rafie Ramli

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Apa khabar agaknya rakan-rakan blogger? Lama dah tak menulis. Wi-Fi buat hal, laptop pun buat hal. Sedih betul! Nak update blog pun tak boleh. Kalau dapat tengok blog rakan-rakan pun melalui skrin kecil handphone. Tak puas! Apa pun, mana-mana kerja writing yang tertunggak kenalah siapkan... 

Dah ada baju raya? Kot ada siapa-siapa yang mencari baju raya untuk encik hubby masing-masing, bolehlah try tengok di Kurta Plain by Rafie Ramli.



Kurta Plain by Rafie Ramli ni nampak smartkan? Dari jahitan dan kemasan baju ni sendiri memang dah nampak lain dari yang lain. Nampak sangat exclusive!

Biasanyakan, orang lelaki, mereka beli baju Melayu, tapi lepas tu pakai bajunya saja, seluar baju Melayu tu tak dipakainya pun... Betul tak? Samalah dengan encik hubby saya. Pakai seluar baju Melayu tu untuk ambil gambar pagi raya je. Lepas tu ditukarnya pakai seluar lain.


Sekurang-kurangnya, Kurta Plain by Rafie Ramli ni memang baju saja. So, bolehlah digayakan dengan seluar favorite encik hubbykan? Pilihan warnanya pun menarik. Kiranya memang warna orang lelakilah. So, akan nampak lebih bergaya.

Oh ya, kurta ni kan, bukan hanya untuk dipakai pada hari raya je tau. Kira memang sangat sesuai untuk apa saja majlis. Baik yang formal, mahupun tidak formal. Jom tengok pelbagai lagi pilihan warna yang lain. 


Apa tunggu lagi? Kalau nak cuci-cuci mata dulu pun boleh... Kot-kot la lepas tu ada yang tersangkutkan? (^_^) 

Klik Felinna Boutique untuk lebih banyak pilihan baju raya! 

12 comments:

  1. Cantik3, tapi suami akk suka baju melayu Raihan stail tu, yang butang sampai bawah tu, tapi susah nak cari

    ReplyDelete
  2. Lawa..tapi masalahnya en suami big size.susah nak cari baju raya.same goes to aiman.hahaha

    ReplyDelete
  3. Semalam dah datang tapi skroll aje. Nampak link terus masuk ^_^ Cantik-cantik pakaian ~_^

    Samalah macam suami saya. Nak pakai baju aje, seluarnya tak nak. Selalunya pagi raya suami saya berjubah aje. Kali ni katanya nak pakai kurta dengan seluar jeans. Ada ke...

    ReplyDelete
  4. Boleh hadiah kan untuk suami nih...

    ReplyDelete
  5. nice.
    smart.
    kebetulan this year asben aida pakai kurta di pagi raya.
    in shaa Allah :)
    if not, mesti nak usha yg ni.

    ReplyDelete
  6. Cantik jugak.....kalau pakai gi solat terawih mesti cantik ni NK.
    Laki mak sebelum puasa hari tu dah memborong kurta 3 helai NK....Sakan dia pakai baju baru solat terawih.

    ReplyDelete
  7. Cantik kan....geram pulak kita nengok

    ReplyDelete
  8. trend eeh skarang jubah and kurta untuk lelaki hehe..

    ReplyDelete
  9. wahhh nice jugak kurta dia. boleh hadiahkan kat laki hehhehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...