Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Monday, May 16, 2005

:-(

Komputer bukan bidang org... Pengetahuan org pasal komputer mmg "zero" (0)... Walaupun dah setahun org bekeje kat syarikat IT ni... Masih belum menjamin yg org tau semuanya... IT tu luas... dalam 100%, org mungkin baru dpt 10%... Tu pun yang hanya melibatkan portal/website... Selain pada tu org masih merangkak lagi... :-(

Org masih blaja... byk menda yg org PERLU blaja... dlm tempoh sethn jagung ni... jgn harap org boleh serap semua ilmu IT... org perlu mula dari bawah... jgn harapkan org pandai secara mendadak...

5 tahun org blaja masscomm + sertai bengkel2 penulisan... Hanya utk 'pandai menulis'... semuanya dengan BERGURU!! Itupun org rasa masih banyak yg org perlu blaja... Inikan pula blaja menda2 komputer TANPA GURU!!! Yg tentunya sesuatu yg baru bagi budak masscomm!! Bayangkan la cam mana tahap penerimaan & pemahaman org pada komputer?!?!

Jgn harapkan org tau kewujudan sistem/sorfware2 tertentu hanya kerana penglibatan awal dalam bidang IT (yg tentunya master/phd bg sesetengah pihak)... Bagi sesetengah pihak perkara2 macam tu mmg remeh... Tanya je sistem/software ni tuk ape?! Semua jawapan di hujung jari... tapi cuba cerita ngan budak account... budak ekonomi... budak law.... org sure mereka pun tak tau (melainkan mereka ada minat yg mendalam dalam bidang IT)

Kalau pengetahuan IT org sama level ngan IT graduate/ngan mereka yg "hidup matinya kerana minat pada komputer"... sure org takkan benarkan sesiapa "mencabuli" hak privacy (komputer) org... even mereka pun x berhak nak "pantau" apa pun aktiviti yg berlaku dalam komputer org... idealoginya mudah... "kalau kita respect org tu.... kita takkan ambil kesempatan atas apa jua keadaan yg ada... kita xkan cabuli privacy org lain."

Maafkan org... Org perlu banyak lagi blaja... :-((

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...