Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Sunday, May 29, 2005

Uwaa... Tensionnye.. Frustnye...!!!

Aaarrgghh... tensen betul hari nie... dah la tgh banyak keje...!! Ingatkan nak la releasekan tensen tgk MADAGASCAR... Punye la semangat waja... nak nonton... X sabar2... (ngalahkan bebdk kecik yg nak nonton cite tu :p)

Nak dijadikan cite.. pi la Summit, Subang... (sbb kat sana selalunya org x ramai sgt.. so lbh relax kalau nak nonton + x yah beratur pepanjang...) Tapi sesampai je... TUUU DIAAA... barisan sikit punye panjang... Lenguh gak la kaki berdiri lelama tuh... dlm hati dah rasa dah, mcm tiket MADAGASCAR yg tinggal cuma sit depan... (tp semangat nak tgk tu... sampai tak kisah la.. kalau dpt sit dpn pun..) Tapi alhamdulillah... dpt sit blakang sekali... A13 & A14... kul 4.05pm. ( Sbb yg reramai 2 tgk STAR WARS) Punyer la hepi x terkata... Masa tu kepala dah mula rasa ringan.. (tensen tu sesikit dah kuar dr badan)...

Lagi 5 minit nak start movie tu, kami dah tunggu depan pintu masuk cinema... punye la excited!! Dari 4.05 - 4.30pm kami tunggu... Still x leh msk hall... x tau la nape... masa tu dah mula rasa bengang dengan pengurusan GSC tuh... (sampai muntah menunggu lama sgt...mana xnye... masa 2 dah terasa gastrik + dengan org yg ramai berkerumun kat pintu msk...+ mereka2 yg x bertanggungjawab merokok kat area tu - walaupun terang2 poster "jangan merokok" ditampal kat situ... Aaarrggg!! X tau la nak kata!!)....

Lebih kurang 4.40pm baru kami dpt msk... Pergh... x penah terjadi lagi dlm sejarah org, movie delay sampai 35minit... Masalahnya pihak pengurusan x bg tau pun kenapa movie 2 x ditayangkan tepat pd waktunya... Ergh!! Tapi.. OK la dah dpt msk tu kira reda la sikit rasa bengang tuh...

Masuk je dlm hall tu... movie pun tgh tayang... tgh dok layan hepi... tgh dok layan enjoy....tetiba TUP!! Letrik lak tak de..... Addduuusss.... start aaa angin satu badan... Baru suku movie ditayangkan... Budak2 yg tgk cite tu pun mula merengek nak tgk cite tu... ada yg merengek nak balik (sbb takut gelap)... Pastu pekerja GSC tu suruh kami semua kuar... bila ckp "abis tiket cam ne?" dia cuma jawab "refund"...

Kami semua di HALL 3 pun kuar ngan berat hati... masih ada juga yg duduk dalam tu... dgn harapan letrik ada balik... (tang tu jugak E1 call Idot-kawan kitaorg yg keje kat TNB... ye la wartawan... nak gak tau... satu mesia ke tak de letrik.. lembah klang je ke... - maklum je la skang kredibiliti TNB dipersoalkan..)

Mood masa tu mmg dah jatuh teruk aaa... bukan takat bengang je... tensen.. geram.. rasa nak lempang... sume ada aaa... Tak lama tu... letrik ada balik... (kira dalam 15 min aaa letrik tak de)... pastu sume bersorak.. (sbb nak msk tgk "sambungan" movie tuh...) ... Tetiba kami semua dikejutkan dgn jwpan pihak pengurusan GSC...

"session yg tadi dah cancel eh... ni utk session yg baru pulak. Kalau u'll nak tgk jugak boleh tukar waktu lain / refund je tiket tu"...

Adduuusss... rasa mcm nak pegi depan org tu... nak lempang je dia... Semua org merungut... Sume org marah... tak puas hati... Yg lagi kesian... ada satu group yg tgk cite STAR WARS... lagi 20 min je lagi nak abis cite tuh.... bayangkanlah cam mana tensennya tgk cite tergantung... x de ending... jawapan dorang mmg senang... "tkr waktu @ refund"....

Dah kalau betul nak suruh kitaorg tkr waktu atau refund... bukak la satu kaunter untuk tujuan tu... ini tak... kami dok beratur ngan org yg baru nak beli tiket... bayangkanlah... punye la panjang barisan... org ckp trg2 ngan E1.. org dah x larat nak beratur.. so E1 la yg beratur pepanjang tuh utk refund... Sian dia...

Mmg MALANG aa ari nie.... Blk tu dalam kete... dua2 senyap... dua2 sapu minyak angin kat pala... Aduusss.... bila pikir2 balik..... Teruk betul la pengurusan GSC Summit, Subang tuh... X pro langsung!! Serik!! Jgn harap nak tgk movie kat situ lagi!! Huh!!! >:-(

1 comment:

  1. Eiii..bestnye..kitepun ada cadang nak tengok Madagascar tu dengan kawan kite dan anak-anak buahnye yang kiut miut.. Farha yang accent orang putihnye yang pekat.. Haris yang juga tergeliat lidahnye cakap orang putih dan Adam yg kekadang orang putihnye tak berepa nak faham.

    Mesti seronok sebab bebudak tu akan cerita dengan penuh emosi bila dah balik ker umah macam la kite takde same diaorang mase tengok cita tu.. Sorryyyy.. kite terlebih-lebih lak kat blog awak nie..

    Eh.. teruk betul dengan GSC tu.. memang tak profesional.. dah la buang mase org.. dia ingat dengan refund duit tiket tu dia orang tak bersalah?.. Sue.. je GSC tu..biar padan muka dia orang..sori la Nora kita lak yang angin satu badan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...