Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Monday, May 20, 2013

Mini Giveaway #4


Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Hari Ibu bukan hanya disambut setahun sekali... Ia adalah sambutan setiap hari tanpa jemu, oleh setiap insan yang bergelar anak... 

Membesar dengan sihat, cemerlang dalam akademik, berjaya dalam karier, dan dapat berbakti kepada kedua ibubapa ketika hari tuanya, adalah impian setiap ibu... Namun jika anak tidak mampu untuk mencapai salah satu, mahupun dua, biarpun tiga... tidak pula ibu marah... malah terus bersabar dan memberikan galakan dan sokongan atas apa jua yang dilakukan oleh si anak...


Untuk Mini Giveaway #4 ini, saya ingin menghadiahkan sebuah buku MESTI BACA, oleh setiap kita yang bergelar anak. 

Ia adalah panduan bagi yang bergelar anak dan ilmu bagi mereka yang bergelar ibu...

Buku berjudul, Dahsyatnya Doa Ibu, terbitan PTS Millennia Sdn Bhd ini, sangat menyentuh hati saya sebagai seorang anak dan  ibu...  

Garapan dan susunan kisah teladan buat saya terfikir akan pelbagai perkara... Bagaimana saya melayan ibu ketika hayatnya? Cukupkah apa yang saya berikan kepadanya atas segala pengorbanannya dulu pada saya?! Macam-macam... Adakalanya tanpa sedar, menitis air mata... 


Sinopsis buku:

Doa ibu setanding dengan doa Nabi untuk umatnya, membawa kemuliaan, dapat menolak fitnah, membuka pintu rezeki, dan pintu hidayah sepanjang zaman. Justeru setiap anak wajib mentaati, menghormati dan berbuat baik kepada kedua ibu bapa, tanpa mengeluarkan kata-kata kasar yang mampu mengundang rasa marah insan mulia yang tinggi martabatnya di sisi Tuhan.

* menyingkap dahsyatnya doa ibu
* bukti dahsyatnya doa ibu
* manfaat dan kelebihan doa ibu
* berbakti dan berdoa selepas ibu tiada
* akibat buruk menderhaka kepada ibu

Buku Dahsyatnya Doa Ibu merungkai fakta-fakta sejarah kisah-kisah benar, ayat-ayat Quran serta hadis-hadis yang menjadi bukti kekuasaan dan keajaiban doa para ibu yang mampu memberi kebahagiaan mahupun kebinasaan kepada anak-anak dalam sekelip mata.

Bagi mereka yang ingin memiliki buku ini, sila tinggalkan link blog anda di ruangan komen, sebagai tanda penyertaan. Tarikh tutup giveaway ini adalah pada 20 Mei 2013, jam 11.59 malam

Selamat Hari Ibu buat semua rakan-rakan blogger yang bergelar ibu... Semoga kita dapat mendidik anak-anak kita dengan baik sehingga menjadi anak-anak yang soleh dan solehah... Didik mereka dengan kasih sayang, agar mereka dapat mendoakan kita nanti... In sha Allah... Amin...



25 comments:

  1. http://whatever-ville.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. selamat hari ibu ya kak..hehe

    nak cuba nasib lgi..heehhe

    http://nanaownlife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. salam dari bunda,

    http://norazis2908.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. http://aku-saya-alam.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. akak, sy join :)

    http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. saya lagi..hehe

    http://cikviva@blogspot.com

    ReplyDelete
  7. sebab buku ni sgt bagus, KA Join yer
    http://kesumaangsana.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Sy nak Join..mana tau rezeki :)

    http://atieyusoffamily.blogspot.com/

    TQ :)

    ReplyDelete
  9. selamat hari ibu..:)

    http://puankutu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Selamanya hari ibu..

    http://bahrain-info.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. saya nak join
    http://haslizalizz.com/

    ReplyDelete
  12. saya nak join jugak ...

    http://masyaamiraaimie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. joint jugak...

    http://azievee.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. saya nak join...
    http://ceritadanishdanumi.blogspot.co.um

    ReplyDelete
  15. Selamat hari Ibu..

    Saje je menyelit kat sini. Buku ini memang best! saya dah pun memilikinya. Saya letak je la link kat sini ye..

    http://mamiraysha.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. Selamat Hari Ibu NK....
    Syoknya menyertai penyertaan yg simple cenggini! hehe

    http://hainomokje.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Selamat hari ibu kak. Harap2 ada lah rezeki hendaknya ☺☺

    http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. as-salam..menarik sinopsisnya

    http://lobaksusue.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. nak try nasib. manala tau ada rezeki :)

    http://www.encikcopypaste.my/

    ReplyDelete
  20. follow sini dan nak cuba jugak dapat buku ni....

    http://pari2cumel.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. Slmt hr ibu.....sorry lmbt ucap sbb lm x Bw ni!

    ReplyDelete
  22. Every weekend i used to visit this web page, because i want enjoyment,
    as this this web page conations truly good funny stuff too.


    Also visit my weblog; diet plans

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...