Nuffnang Ads

Bookcafe (^_^)

Agoda Ads

Saturday, March 18, 2017

"Abah, Doa Dapat Adik Tau!"

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Dua hari lepas masa ambil Faris dari sekolah hujan selebat-lebatnya. Terus saya cakap pada anak-anak;

Saya: Waktu hujan macam ni, elok doa apa yang kita nak. Sebab waktu hujan, waktu mustajab doa...

Alisya: Mustajab tu apa?

Saya: Mustajab tu maksudnya, kalau kita doa, Allah tak tolak... Allah akan bagi apa yang kita nak...

Faris: Allah bagi terus? Kalau minta sekarang terus dapat ke apa?

Saya: Kalau Allah izin kita dapat terus... kita dapat la teruslah... tapi kalau tak dapat terus, maknanya Allah simpan dulu. Nanti bila masa dah sesuai Allah bagi.

Alisya: Masa hujan je ke boleh doa?

Faris: Bila-bila pun boleh doa...

Saya: Ha ah, bila-bila pun boleh... cumanya kalau kena waktu dan tempat mustajab, lagi bagus. Macam masa hujan ni, masa hari Jumaat, depan Kaabah... (tak sempat habis...)

Alisya: Eh depan Kaabah? Abah nak pergi Kaabah kan? Boleh la suruh abah doa... Ma, pinjam telefon. Nak mesej abah.

Saya pun bagi je la phone, sebab saya tengah drive. Perbualan pasal doa tadi habis dekat situ... Esoknya baru saya tengok apa yang Alisya mesej ke abahnya... ?



Pandai dia kirim doa kat abah dia... 😂😂😂 guling-guling saya gelak... minta doa nak 'bayi' tau... sebab dia nak adik. Tu dia minta adik oklahkan... Hari tu dia minta kakak, mana pula saya nak cari kakak untuk dia! 😂

*Alisya belum pandai apply tanda baca, so kalau dia taip mesej, memang sederet gitu je... ?* 😜



https://bconline.com.my/friends/idevaffiliate.php?id=331&url=5813

3 comments:

  1. hehe pndai dier ye..nak adik..
    alolo comei ^o^

    ReplyDelete
  2. Oklah tu dh pndai taip sederet pun. Sweet betullah awak alisha..Amin..semoga impian alisha nk dpt asik bayi tu termakbul.hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...