Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Monday, February 20, 2012

Perkembangan Terbaru Adik Faris... Sedih... :-(

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum & salam ziarah,


Anda dah baca status update di atas? Sedihkan?! Tapi alhamdulillah ada perkembangan positif. Bila buka mata pagi ni, terus teringat... apa agaknya perkembangan terbaru adik Faris... Serious sejak terbaca tentangnya di dalam FB, saya sangat bersimpati dan sentiasa mengikuti perkembangannya. Sila baca entri saya sebelum ini tentang adik Faris.

Just imagine... if we are in their shoes... Atas dasar itu saya menulis tentang adik Faris di dalam blog ini... Atas dasar itu juga saya hebahkan kepada rakan-rakan blogger. Tidak salah jika kita berkongsi masalah menerusi medium ini. Jika ada yang sudi membantu silakan... Jika anda tidak mampu tak salah dengan hanya berdoa agar Adik Faris segera sembuh.


Saya juga ada anak, saya juga ada perasaan. Saya juga insan biasa... tapi tiada alasan untuk saya terus membantu, jika bantuan itu boleh meringankan beban Adik Faris dan keluarga... Setiap kali Alisya melihat gambar Adik Faris di skrin laptop saya, begini reaksinya:

"Mama baby... akit..." sambil jarinya menujuk gambar adik Faris dan kemudiannya dia memeluk kejap badan saya. Mungkin saja Alisya juga faham akan penderitaan yang di tanggung adik Faris... 

Jika anak saya, Alisya yang berumur kurang dari 2 tahun itu juga boleh menunjukkan simpatinya... Inikan pula kita yang bergelar orang dewasa... Yang lebih memahami... Oh maaf saya dah tak boleh nak menaip... saya sangat sedih... Mohon bloggers yang terbaca post ini, untuk menyebarkan informasi ini. Terima kasih...

Jika ada yang hulurkan sumbangan:
Ini nombor akaun Maybank Shamrulismawi Ismail (ayah adik Faris)
1140-1115-2218 @ 1628-5200-2738

Baca juga entri Mazidul Akmal Sidik, apabila menziarah adik Faris:


* Bagi menghormati permintaan ahli keluarga Allahyarham adik Faris, gambar-gambar Allahyarham Faris Nur Daniel telah dikeluarkan dari blog saya... Harap maklum * 
Al-Fatihah untuk Allahyarham Faris Nur Daniel...

17 comments:

  1. Ya Allah sedih yer...smoga Adik Faris dpnjgkan umur...xsampai hati tgk keadaan dgn wyr2..

    ReplyDelete
  2. even xkenai pait tumpang simpati . even tak dapat tolong melalui duit .
    isyaallah pait doakan untuk adik faris noh . ty kay .

    btw folo cini :)

    ReplyDelete
  3. Nyue: mmg sedih tgk... kita sama2 doakan dia cepat sembuh.. amin..

    Faizz: alhamdulillah... tq...

    ReplyDelete
  4. Semoga cepat sembuh adik Faris ! InsyaAllah :')

    ReplyDelete
  5. waaa , sedyhh nyeee .. semoga cepat smebuh ye .

    ReplyDelete
  6. Ya Allah kau tabahkan hati kedua ibubapanya dan berikanlah kesembuhan & kesihatan yang baik kepada adik faris InsyaAllah ^__^.

    ReplyDelete
  7. cincin permata: sedihkan?! amin..

    Amyna: InsyaAllah... Amin

    HeNRieTTa JoSe: Amin...

    ReplyDelete
  8. semoga Allah melindungi dirinya.
    Amin

    ReplyDelete
  9. moga adik faris cepat sembuh Amin

    ReplyDelete
  10. Semoga adik Faris cepat sembuh.. Semoga keluarga adik Faris terus tabah..

    ReplyDelete
  11. kesiannyer...Ya Allah, aku yg besar ni pun ntah dapt setabah tu atau x...Allah bg kiter byk nikmat, tp kite selalu lupe..makin byk nikmat, bermkna mkin bykla tanggungjwb kiter

    ReplyDelete
  12. semoga adik faris cepat sembuh n sihat...amin

    ReplyDelete
  13. sedih tengok bila nampak air mata faris :( semoga allah tabahkan family dia. semoga faris, cepat sembuh :(

    ReplyDelete
  14. Semoga kedua ibu bapa adik Faris dikurniakan ketabahan dan dipermudahkan memperoleh bantuan dari segala segi untuk untuknya....

    ReplyDelete
  15. subhanAllah,, cukup utk saya baca title sahaja,hati sedih bagai nak rak..semoga adik faris cepat sembuh..Amiinnnn

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...