Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Wednesday, November 06, 2013

Faris Dah Boleh Diharap...

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Nampak gayanya anak bujang saya ni dah boleh diharap... Tadi masa saya angkat kain baju di ampaian, dia keluar dan tolong saya... Ayat biasa dia akan cakap, "Boleh Faris tolong? Cikgu cakap, kalau tolong ibu dengan ayah, dapat pahala..."

Alahai, sejuk perut Mama ni rasanya bila Faris cakap macam tu... Bila saya tanya, "Pahala tu apa Faris?"

"Pahala tu, macam yang cikgu bagi star la... kalau pandai solat, pandai baca, tolong kemas, tolong ibu dengan ayah... cikgu bagi star..."  (⌒▽⌒)

Boleh la, as long as dia tahu pahala tu adalah ganjaran kalau buat sesuatu yang baik... Nak tahu cerita tentang star yang Faris maksudkan, baca di entri ni... 


* * *

Berminat untuk menjana pendapatan dengan Tupperware Brands? 
Hubungi/SMS/Whatsapp Nora 0193441384 atau Kamarul 0126526556.


14 comments:

  1. baik nye dia menolong buat kerja..
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la pasal... ringan tulang dia... alhamdulillah...

      Delete
  2. rajin ye faris.bagus anak bujang ni..tahu ganjaran pahala bila tolong mama

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...mmg dah boleh diharap... ringan kerja sikit... :D

      Delete
  3. Alhamdulillah blh diharap... Jgn kata ank lelaki xmoo tlg ibukan,.. Tgk faris dah tunjukkan ank lelaki pun nak tlg ibu

    ReplyDelete
  4. Rajin Faris tolong mama….
    Pandai pula dia relate award star dgn pahala… bijak Faris ni :)

    ReplyDelete
  5. semoga jadi anak yg soleh faris..boleh sll tlg ibu.. :)

    ReplyDelete
  6. Alolo...rajinnya abg tolong mama ya... bagus! :)

    ReplyDelete
  7. Faris kan mmg rajin..raya aritu kan dia bz ajak alisya menyapu kat umah gombak...rajin melayan adib hihi

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah...

    cerdik sunguh faris nih tau!

    ReplyDelete
  9. dah boleh disuruh...rajinnya Faris..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...