Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Thursday, November 14, 2013

Bila Masak Ayam Goreng Kunyit...

Bismillahirrhmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Setiap kali kalau saya masak ayam goreng kunyit ni mesti tersengih-sengih teringat perbualan saya dan encik hubby. Perbualan lebih kurang macam ni:

Encik hubby: Teringat pulak kedai Sue bila masak lauk macam ni... (sambil tenung ayam goreng kunyit yang saya masak...)

Saya: Hah?! Teringat kat Sue? Abah jangan macam-macam...!!

Encik hubby: Eh tak!!! Dulukan kita selalu pesan lauk ni kat kedai dia... Order ikut telefon je... Lepas tu singgah ambik... Mama dia bukan nak masak pun dulu...

Adeh terkena gak!!! Tergelak sakan lepas tu... Sue tu tokey kedai makan kat area rumah kami di Kuantan dulu. 

Masa di Kuantan saya memang hanya masak pada hari minggu je... Hari-hari biasa kami memang order dari kedai Sue tu... Habis office hour kami call dan ambik makanan tu sebelum sampai rumah... 

Masa kerja dulu rasa macam tak cukup kaki tangan je, dengan kerja office bawa balik rumah, dengan AF saya yang masih kecil... (Eh tapi ni semua alasankan?!)

Ish bila fikir balik... Teruknya saya dulu... tak rajin masak!! Asik makan lauk kedai je!! Padahal ayam goreng kunyit je pun... Haih! 


Nota kaki: Masa kerja dulu rasa macam tak de masa nak fikir pasal hal-hal rumah, rasanya priority dulu adalah kerja!! Sekarang ni baru tersedar... bahawa keluarga itu adalah paling utama!

Entri berkaitan:

* * *

Berminat untuk menjana pendapatan dengan Tupperware Brands? 
Hubungi/SMS/Whatsapp Nora 0193441384 atau Kamarul 0126526556.


20 comments:

  1. ayam goreng kunyit masakan yang paling simple kan, senang mudah dah boleh makan cepat :)

    ReplyDelete
  2. dulu2 sy pun mcm tu...konon tak pandai masak & tak nak belajar plak..huhu..klu boleh hari2 nak mkn kt luar...
    skrg ni dah boleh lah masak sikit2...
    sedappnya ayam masak kunyit tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. masak sendiri lagi terjamin dari segi kebersihan... plus boleh letak apa je kita suka dalam kuantiti yang banyak :p macam sayuran!! :D

      Delete
  3. ayam kunyit memang sedap..dulu2 masa masih berkerja mmg selalu tapau,mkn kat rumah..hihi..sekarang tidak lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh sekarang dah masak sendiri la eh :p heheh

      Delete
  4. niesa punya fav nih!ayam goreng kunyit..mesti sedap.. :)

    ReplyDelete
  5. hahaha, kelakar la NK ni…. last2 kena atas hidung sendiri… gurau senda suami isteri yg menceriakan suasana :)
    Saya pun masak hujung minggu jer… weekdays, hubby yg take over… hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe rajinnya en hubby nur... bagus2,, untung nur...

      Delete
  6. tak pernah buat . blh try lepas ni ...

    ReplyDelete
  7. sedap kak walau simple je... zaza alhamdulillah msak walau ber2 je. time gaji je nak cuti masa hahaha....

    ReplyDelete
  8. sedap tu ayam goring kunyit..nasib sy ni rajin masak.haha..

    yg penting skang dh rajin msk kan utk anak2..:)

    ReplyDelete
  9. NK tapi betul dulu masa OKje keje mmg tak sempat nak masak memanjang order hehe.... Balik dah maghrib...nak keluar ayam bagai...pas tu nak kemas meja lagi.... kan banya kerja tu namanya belum campur kerja lain lagi!....haih malas le...sok dah nak gi kerja balik...

    ReplyDelete
  10. belum pernah sy order ayam goreng kunyit kat kedai puyuh goreng kunyit adalah hahahaha .. nsb baiklah cepat² suami btl sapa sue tu yer.. kot x mau hilang selera nak mkn..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...