Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Monday, November 25, 2013

It's Hello Kitty Town! (^_^)

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Percutian yang tidak dirancang dan tiada persediaan awal... Encik hubby rupanya ambil cuti seminggu (last week) untuk habiskan cuti tahunan dan bawa kami jalan-jalan. Tiba-tiba je encik hubby packing baju AF dan cakap nak ke Hello Kitty Town. 

Terus saya cakap, "Hah?! Biar betul nak tidur mana? Kena la booking hotel dulu." Terus encik hubby suruh saya online dan tengok hotel mana yang dekat nak ke Hello Kitty dan Legoland. 

Mujur ada Tune Hotel yang turut menawarkan penginapan sekali dengan tiket ke Hello Kitty Town. Tiket ke Legoland pun ada... tapi kami decide untuk beli sendiri di kaunter Legoland sebab ada keratan kupon yang kami ambil dari biskut Oreo.

Kunjungan kami ke Hello Kitty Town adalah pada 20 November 2013, yang mana sempena hari lahir encik hubby. Kesian 'birthday boy' tu kena ketuk dek anak-anak yang nak beli mainan... (^V^)

Tentunya Alisya Farha la yang paling seronok... si peminat Hello Kitty ni... Baju yang dia pakai tu pun ikut tema tau!!  (^_^)


Tiket masuk ke Hello Kitty yang saya beli sekali dengan Tune Hotel adalah RM85 seorang. Harga untuk kanak-kanak sama je dengan harga tiket dewasa. Tapi oklah... Pengalaman yang menarik untuk AF saya kenang.

Masa di pintu masuk tu saya diberikan kad sebesar poskad ini untuk rekodkan tempat atau aktiviti yang telah sertai... Bagus juga sekurang-kurangnya kita akan tahu tempat atau aktiviti yang kita tak buat lagi...

Bahagian depan kad aktiviti
Bahagian belakang kad aktiviti
Di bahagian belakang kad ada 6 tempat untuk dilawati dan aktiviti yang boleh dilakukan... kalau perasan ada satu yang tidak bercop. Nail salon, kami singgah dan sempat mengintai salon tu... nasib baik dimaklumkan bahawa mereka menggunakan pewarna kuku yang kekal. Jadi kami pun tak buat la... Kalau dia pakai water color, harus la main conteng-conteng kuku dengan AF... hehe

Berikut adalah gambar-gambar dalam Hello Kitty House: Rumah yang super cute... Bukan Alisya je yang suka... Mama dia ni pun suka...!

Suka sangat la AF saya ni...
Dalam rumah ni pun ada beberapa buah komputer untuk anak-anak...
Simple quizzes...
Cantik set meja makan ni... comel je...



Alisya siap cakap, "Adik nak bilik macam Hello Kitty ni boleh tak mama?"
Alahai anak...
 



Bilik yang ni pun cute juga...
Ok jangan kacau saya tengah berangan :p

Nota kaki: Alahai banyak pula gambar nak share... sambung kemudian la yea? :p

* * *
Berminat untuk menjana pendapatan dengan Tupperware Brands? 
Hubungi/SMS/Whatsapp Nora 0193441384 atau Kamarul 0126526556.


20 comments:

  1. Ada tmpt hello kitty ehhh. Cutenyaa. Hehe

    ReplyDelete
  2. Makchaq bawak Nafisah pi sini bulan bila tah... tapi rasa sangat tak berbaloi dengan harga dan aktivitinya..
    Kami buat jugak kuku tu untuk Nafisah.. belik beli pencuci dia terus padam..he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu mmg mahal la makchaq... tapi anak2 seronok... layan je la... bak kata encik hubby saya... sekali seumur hidup.. huhuhu

      Delete
  3. cantiknya tempat ni.. mesti putri addinies pun suka mcm AF suka kat sini..tp jauhlaa pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah.... putri addinies confirm suka....!! tapi mahal la kak... huhuhu

      Delete
  4. alaaaa sweetnya tempat ni....
    ada gak plan nak gi sini and legoland tapi lum tercapai lagi...
    bila tengok gambar2 ni...
    terus berkobar balik nak plan pegi sini hehehehehehe...

    ReplyDelete
  5. bestnye....teringin juga nak pergi sna nnti....

    ReplyDelete
  6. baru juga tahu kewujudan rumah hello kitty ni dekat blog ila kot..girl mmg la suka..berbaloi bawak anak kecik kt tmpt2 cmni..paling best percutian tanpa dijangka..birthday man kena ketuk ye..haha kesian

    ReplyDelete
  7. wah, semua bertemakan hello kitty… bagus utk peminat hello kitty :)
    owh, boleh tahan juga harga tu… tapi sekali sekala berhabis utk anak2 apa salahnya, kan? Kita pun seronok tgk mereka happy :)

    ReplyDelete
  8. Cantikknya Hello Kitty Town ni... budak2 pompuan mesti teruja.. bila lah nak sampai ke sana... huhu

    ReplyDelete
  9. wahhh...tak sangka ada jugak hello kitty town ni...comel sgt2...

    ReplyDelete
  10. Ank pompuan la yg plg hepi msk ke sini kn,..

    ReplyDelete
  11. comeynyer rumah hello kitty ! pink gituw..selamat ank lelaki, kalu pompuan confirm menjerit2 nk ke sana ;)

    ReplyDelete
  12. cantiknya. patut la AF nak suruh mama buat bilik mcm tu.. hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...