Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Monday, September 15, 2014

Bayou Lagoon, Melaka

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam 21 Zulkaedah,

Alhamdulillah semalam dapat tunaikan permintaan anak-anak untuk mandi manda... Maklumlah cuti sekolah pun dah mula... Maka ada je lah plan anak-anak yang minta ibu bapa penuhi... Sejak dua menjak ni AF saya memang tersangatlah suka aktiviti mandi kolam...

Di Melaka ni, ada beberapa tempat yang boleh mandi manda... tapi kami pilih untuk ke Bayou Lagoon sebab dekat je dengan rumah kami... Tempat tu dulu encik hubby saya pernah recce untuk aktiviti kelab office dulu. So, katanya tempat tu menarik... 

Untuk kanak-kanak...
Yang tengah kolamnya sangat cetek... sesuai untuk baby atau yang bawah 1 tahun... yang belakang tu... untuk dewasa...
bahagian depan, masih cetek dan sesuai untuk kanak-kanak

Dalam banyak-banyak tempat AF saya hanya suka main ni... Tak jemu-jemu pula tu turun naik benda ni...


Yang dekat sini berani main air gini je la... dua beradik ni sebenarnya penakut juga... tapi Alisya dengan Faris... Memang Faris la paling penakut nampaknya... Nama je abang...


Dua jam mandi tak ingat dunia... sampai yang seorang kecut tangan... sampai menggigil, biru bibir... Yang seorang lagi, bila dah injured baru nak keluar dari kolam... Haih, macam-macam!

Tangan Alisya sampai kecut!
Faris pula sampai injured... :p Last2 encik hubby saya ajak balik...
Kesian.. tak puas mandi katanya...

Apa pun rasanya saya boleh la suggest kan tempat ini untuk dikunjungi pada musim cuti sekolah ni... Yang penting, mak ayah yang bawa anak-anak tu, mandilah sekali dengan anak-anak... Bukan apa... Bayaran untuk dewasa RM20, kanak-kanak pula RM15, anak-anak yang tingginya kurang dari 3 meter, masuk PERCUMA... Saya tak mandi, malah tak celup kaki pun di kolam... terasa rugi pula bayar sampai RM20. Saya masuk 4 beranak, 2 dewasa dan 2 kanak-kanak totalnya RM70. 

Bayou Lagoon buka pada jam 9.00 pagi hingga 7.00 malam setiap hari... 

Bayou Lagoon Park Resort Sdn. Bhd.
Amari Villa, Bayou Lagoon Park Resort,
Jalan Wakaf Utama,
75450 Bukit Katil,
Melaka.
Tel: 06-233 0888
Fax: 06-253 3876
Email : reserve@bayoulagoon.com.my
website : www.bayoulagoon.com.my

Nota kaki: Rakan blogger, Zaza Abdul Latif pun ada buat satu entri pasal Bayou Lagoon ni... boleh terjah di sini yea... 

* * *

Berminat untuk menjana pendapatan dengan Tupperware Brands? 
Hubungi/SMS/Whatsapp Nora 0193441384 atau Kamarul 0126526556.


20 comments:

  1. Oooh dekat bukit katil ye Nora tmpt ni.. boleh menginap sekali ke Nora.. cuti sekolah ni tak boleh pergi lagi.. anak akak periksa PSRA pulak.. tunggu hujung tahun pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah dkt bukit katil... tempat ni boleh menginap sekali... tp saya xsure ratenya... sbb rumah saya dkt je... so saya x tdo kat sini... just bawa anak2 ke water park dia jea... :)

      Delete

      Delete
  2. selalu pasan..tp xtaw plak de kolam dlm dye..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya ramai org tak tau water park dibuka utk org awam... sbb kat bayou ni ada hotel... so mungkin org ingat hanya utk siapa2 yg duduk di hotel tu...

      Delete
  3. Thanks komen blog mamamyja.
    Em best nyer mandi kat theme park.. xper lepas abis berpantang nanti nak g bercuti ar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak2... mmg best la dpt mandi kolam cam gini!!

      Delete
  4. aktiviti mandi mandfa camni mmg jadi peberet anak2..nak ke melaka jauh la sgt,yg dekat sp ni pun dah lama tak pegi.hehe..

    kenapa faris tu smp boleh luka?alisha enjoy sgt la kan smp kecut2 tangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. PK, Faris luka kaki tu sebab dia rapatkan kaki kat tepi gelosor tu masa turun... sbb tu la luka.... cer tgk gmbr dia turun gelongsor kat atas tu...

      Delete
  5. Budak2 memang suka main air...macam zarif...bila di ajak mandi liat...kalu dah masuk bilik air...dapat main air tak nak klua...
    Selalu jugak papa dia bawa pergi swimming...

    ReplyDelete
  6. SERONOKNYA ALA² CAM SUNWAY LAGOON LAH YER... LAME X BAWAK ANAK² PG TEMPAT MCM NI HUHUHU

    ReplyDelete
  7. memula tak paham akak dok sebut AF
    baca banyak kali baru dapat tangkap, Adam Faris rupanya =)
    saya dah beberapa kali ke melaka
    tapi tempat yang disebutkan di atas, tak penah p
    saya tak berapa suka tempat mandi terbuka gini
    bebudak suka sangat =)

    ReplyDelete
  8. Tak pernah sampai sini lagi .....macam best je yek NK...Macam tak ramai orang yek....
    Hehe abang penakut rupanya, biasanya mmg gitu anak kedua mesti lebih berani dpd yg pertama...

    ReplyDelete
  9. seronoknya, dah lama teringin nak pi melaka :)

    ReplyDelete
  10. wahh bestnya bayau lagoon ni.. nanti boleh g stay kat sana plak.. hehehe anak2 suka tido hotel so kena planning lah..
    Saya follow awak.. salam perkenalan.. #1140

    ReplyDelete
  11. memang cantik kan Bayou Laagon ni.. hari tu masa balik kg, plan nak singgah sana tapi tak kesampain... InsyaAllah next time boleh pegi...

    ReplyDelete
  12. Budak2 suka sgt dapat main kolam... dgn musim sejuk kat sini pun, anak2 selalu ajak pergi swimming pool...
    Saya kalau ke swimming pool, mmg main air jugak... hahaha, walau tak pandai berenang, dapat berendam pun jadik lah... kikiki

    ReplyDelete
  13. bestnya... lama tak pergi melaka.. nanti boleh masukkan dlm list cuti2 malaysia :)

    ReplyDelete
  14. bestnya. blh la ke sini nnti tp kena tunggu baby besar la kan. hihi
    tima kasih akak berkongsi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...